Θεσσαλονίκη - «Μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»: Συγκλονίζει φίλος του 19χρονου - «Αγγίζουν» τους συνεργούς του φονιά οι Αρχές

Θεσσαλονίκη - «Μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»: Συγκλονίζει φίλος του 19χρονου - «Αγγίζουν» τους συνεργούς του φονιά οι Αρχές

Ένα νέο, ευκρινέστερο βίντεο από τη νύχτα του εγκλήματος έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και οι έρευνες επικεντρώνονται σε άλλα δύο άτομα, με «βαρύ» ποινικό μητρώο - Στο... μικροσκόπιο ψηλός, εύσωμος άντρας - Αντλούν στοιχεία και από το κινητό του

attac-0
Καρέ-καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου ο 23χρονος Αλβανός δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη Καμπάνο, προκειμένου να βρουν όλους όσους συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» έναν εύσωμο, ψηλό άνδρα που φαίνεται στο οπτικό υλικό να κινείται στην οδό Θεοδώρου Γαζή το μοιραίο βράδυ.

Όλα δείχνουν πως σφίγγει ο κλοιός γύρω από το συγκεκριμένο άτομο, καθώς εξετάζονται και μαρτυρίες που θα ταυτοποιήσουν τον ύποπτο, ενώ τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να έχουν συλληφθεί όλοι οι συμμετέχοντες στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Οι έρευνες επικεντρώνονται και σε ενα δεύτερο άτομο που διακρίνεται να συμμετέχει στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου σε ένα νέο βίντεο, που εμφανίζονται έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές -και δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για σεσημασμένους χούλιγκαν, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές από την εμπλοκή τους σε παλαιότερες επιθέσεις εναντίον οπαδών. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για άτομα με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Το πρωί, ο 23χρονος βασικός κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου τήρησε σκληρή στάση, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Εκεί τον περίμεναν αρκετά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί, προκειμένου να τον αποδοκιμάσουν.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, κ. Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας και της συμμετοχής στη δολοφονία του Άλκη, ενώ θα κατηγορηθούν και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, αντιμετωπίζοντας ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για "μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη" και αποκάλυψε πως για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη έξι δράστες.

Κλείσιμο
Παράλληλα, από το πρωί, σε μια πολύωρη επιχείρηση, η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης, ώστε να συλλέξει στοιχεία για την δράση εγκληματικών ομάδων.

Η Αστυνομία εξετάζει ακόμη και ενα μαχαίρι-ματσέτα, το οποίο βρέθηκε το πρωί ελάχιστα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας. Το φονικό όπλο εντοπίστηκε κάτω από ενα σταθμευμένο αμάξι στην οδό Πλαστήρα, 15 μέτρα από το δρόμο του εγκλήματος, και οι Αρχές ερευνούν αν το είχαν μαζί τους οι δράστες το μοιραίο βράδυ.

«Μπαμπά πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που ακολούθησαν μετά τη δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και την παρέα του στην περιοχή της Χαριλάου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, η παρέα των πέντε ατόμων που δέχτηκε την τυφλή οπαδική επίθεση βρισκόταν το απόγευμα της Δευτέρας σε καφετέρια στην πλατεία της Χαριλάου, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο, όπου λίγο αργότερα θα έπεφτε νεκρός ο Άλκης. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν να κάνουν βόλτες στην ευρύτερη περιοχή, φτάνοντας τελικά στο σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση.

Δύο αμάξια σταμάτησαν μπροστά από τα παιδιά τηn στιγμή που περπατούσαν επί της οδού Γαζή. Οι επιβαίνοντες τους ρώτησαν «τι ομάδα είναι». Τα παιδιά απάντησαν πως είναι οπαδοί του Άρη, ενώ δεν φορούσαν διακριτικά που παρέπεμπαν στην ομάδα των «κιτρινόμαυρων». Τότε, τα άτομα που επέβαιναν στα αυτοκίνητα κατέβηκαν από αυτά και ξεκίνησαν να χτυπούν με μανία τους τρεις από τους πέντε της παρέας, καθώς οι δύο πρόλαβαν να διαφύγουν.

Το άτομο που έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη έφερε στο χέρι του το μαχαίρι τύπου «karambit» και μαχαίρωσε τον Άλκη, ενώ μαχαιριές δέχθηκαν και τα άλλα δύο παιδιά.

Μετά τη δολοφονική επίθεση, οι δράστες επιβιβάστηκαν ξανά στα οχήματα, που είχαν αφήσει στη μέση της Πλαστήρα. Κατά τη διαφυγή τους, άτομα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο έσπευσαν να σταματήσουν τουλάχιστον το ένα όχημα, πέτωντας πάνω του αντικείμενα.

Όσα ακολούθησαν μετά τη φυγή των δραστών είναι ανατριχιαστικά: Ο Άλκης έχανε ακατάσχετα αίμα από τη μαχαιριά στον μηρό, ενώ ο ένας από τους φίλους του, παρόλο που είχε δεχθεί επτά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, που ευτυχώς ήταν επιφανειακά, προσπαθούσε να δει έαν είναι στη ζωή ο Άλκης.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ο πατέρας ενός εκ των δύο τραυματιών, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό και πήγε πάνω από τον γιο του, ώστε να δει εάν είναι καλά. Τότε το παιδί, με όση δύναμη του είχε απομείνει, είπε στον πατέρα του να τον αφήσει και ότι ο Άλκης πεθαίνει: «Άσε με εμένα, μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω».

Στο σημεία έφτασαν άμεσα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Τα τρία παιδιά διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο Άλκης δεν κατάφερε να αντέξει και κατέληξε, ενώ τα δύο άλλα παιδιά έφεραν τραύματα, που όμως δεν ήταν επικίνδυνα για τη ζωή τους. Σήμερα πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ριάνα δείχνει τη φουσκωμένη της κοιλιά στην πρώτη της ανάρτηση για την εγκυμοσύνη της

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου θύμισε στους followers πόσο σέξι είναι στην πίστα

Κύκλωμα μαστροπείας: Γνωστή πιανίστα-συνοδός εξαπατά εύπορους άνδρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης