Ο σάτυρος ιερέας κατηγορεί το θύμα του: Η 17χρονη έχει ψυχολογικά προβλήματα - Αυτή μου έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου

Ο σάτυρος ιερέας κατηγορεί το θύμα του: Η 17χρονη έχει ψυχολογικά προβλήματα - Αυτή μου έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου

Δείτε τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του σάτυρου ιερέα, μιλώντας στο Mega - Πεπεισμένος για την αθωότητα του γιου του δηλώνει ο πατέρας του κατηγορουμένου - Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως γύρω από την δράση του - Πίεζε 19χρονη «να πάνε κάπου μόνοι τους» και για αντάλλαγμα της προσέφερε χρήματα

iereas-patisia-arthro
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τη νέα υπόθεση βιασμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά το περιστατικό σημειώθηκε στα Κάτω Πατήσια όπου ένας 37χρονος ιερέας και πατέρας τριών παιδιών συνελήφθη με την κατηγορία ότι βίαζε από τα τέλη του 2019 έως τα μέσα του 2020 ανήλικο κορίτσι που έβαλε στο μάτι από το κατηχητικό.

Ο ιερέας αρνείται τα πάντα ενώ ρίχνει όλο το φταίξιμο στο ανήλικο κορίτσι. Ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο Mega τόνισε πως «είναι μια περίεργη υπόθεση. Ο ιερέας δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού. Επιπλέον, μετά από έρευνα στην οικία του δεν βρέθηκε κανένα πορνογραφικό υλικό».



«Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ και δεν το είπε σε κανέναν», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους. «Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά», κατέληξε ο δικηγόρος.

Πατέρας ιερέα: «Αποκλείεται να έχει κάνει αυτά τα πράγματα»

Την ίδια στιγμή πεπεισμένος για την αθωότητα του γιου του εμφανίζεται ο πατέρας του ιερέα. Μιλώντας και αυτός στο Mega λέει πως  «δεν ξέρω τίποτα. Έχει χρόνια στην Αθήνα, δεν είναι τώρα, τωρινός, είναι χρόνια στην Αθήνα» .Ακόμη συμπλήρωσε πως ο γιος του ήταν δραστήριος και στο πλευρό της κοινωνίας. «Κατηχητικό, εξομολογητής, ποδοσφαιρική ομάδα είχε και γενικότερα ό,τι μπορούσε με τρόφιμα, με βοήθεια στον κόσμο» τόνισε.

«Σαν γιο εγώ τον μεγάλωσα από τριών χρονών. Ακολούθησε γενικά αυτό που έβλεπε από τον πατέρα του. Αυτή τη ζωή που έκανα γενικότερα στην ζωή, παρ’ όλο που ήταν ορφανός από μητέρα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω το παιδί μου; Αν ξέρω το παιδί μου που κάθε τόσο ανεβαίνω στην Αθήνα και τον βλέπω και έχω τηλεφωνική επικοινωνία κάθε μέρα;».

Κλείσιμο


«Και τώρα δύο μέρες που δεν με πήρε τηλέφωνο, έπαιρνα τηλέφωνο το σήκωνε ο μικρός. Το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, δεν ήξερα τι συμβαίνει. Δεν ξέρω, δεν ξέρω το τηλέφωνό του είναι κλειστό, δεν μπορώ να επικοινωνήσω» σημείωσε και υποστήριξε ότι ο ίδιος τον δίδαξε για να γίνει κληρικός.

«Έχει διδαχτεί τα πάντα από εμένα γι’ αυτό και έχει γίνει κληρικός. Ο δεύτερος που έγινε ιερέας» σημείωσε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι αλήθεια όσα ακούγονται. «Καλά τώρα αστειεύεστε, να έχω ικανό τον γιο μου για τέτοια πράγματα; Αποκλείεται, αποκλείεται, δηλαδή το κεφάλι μου κόβω» κατέληξε.

Σύζυγος ιερέα: Δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα, είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση

Στην πρώτη της δήλωση, μετά την καταγγελία σε βάρος του ιερέα για τον βιασμό ανήλικης, η σύζυγός του είπε σε δημοσιογράφους τα εξής: «Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε μόνοι μας. Δυστυχώς, δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε κάτι και δεν μπορούμε να απαντήσουμε πουθενά ακόμα. Είμαστε σε πολύ ευάλωτη κατάσταση».

Δύο μήνες παρακολουθούσαν τον ιερέα - Πώς το κορίτσι έσπασε τη σιωπή του 

Την ίδια ώρα αποτροπιασμό προκαλούν όλες οι πληροφορίες που σκάνε σαν «χιονοστιβάδα» από το πρωί της Παρασκευής για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο σάτυρος ρασοφόρος.

Σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε η 17χρονη σήμερα μαθήτρια, ο 37χρονος ιερέας και πατέρας τριών παιδιών, τη βίαζε από τα τέλη του 2019 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ εκείνη αποφάσισε να σπάσει πριν δύο μήνες τη σιωπή της.

Αφορμή για να ανοίξει το στόμα της, στάθηκε μια ταινία που είδε με κακοποιήσεις παιδιών. Σε αυτήν, «είδε» τον εαυτό της και το μαρτύριο που βίωνε από τον ιερεά, με συνέπεια να περιγράψει με λεπτομέρειες  στους γονείς της όσα είχε περάσει.

Αυτό που εξοργίζει ακόμα περισσότερο, είναι, σύμφωνα με την καταγγελία της 17χρονης, πως ο ρασοφόρος την απομόνωνε μετά από κάθε κατήχηση στην εκκλησία και αφού την έβαζε να εξομολογηθεί μετά τη βίαζε λέγοντας της «στο πρόσωπο μου θα βλέπεις τον πατέρα σου και τον δάσκαλό σου».
pappas_viastis_art
Είχε το θράσος να μπαίνει και μέσα στο σπίτι της οικογένειας, λέει η θεία της 17χρονης

Σοκαριστική είναι και η περιγραφή της θείας της 17χρονης για όσα πέρασε η ανοψιά της στα χέρια του σάτυρου πνευματικού. «Το παιδί το βίαζε μέσα στην εκκλησία. Πήγαινε στο κατηχητικό, το πήγαινε κάτω και του έκανε ό,τι του έκανε», λέει στο protothema.gr η συγγενής της 17χρονης, ενώ αποκαλύπτει πως ο δράστης είχε το θράσος να μπαίνει μέσα στο σπίτι της οικογένειας.

Θεία 17χρονης

«Ο παπάς είχε σχέσεις με την άλλη θεία. Αυτή το πήγε το παιδί στο κατηχητικό, έκαναν παρέα, πήγαινε σπίτι της αυτός, πήγαιναν μαζί εκδρομές», τονίζει η γυναίκα και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του 37χρονου ιερέα.

«Να μείνει στη φυλακή. Ο πατέρας, η μάνα δεν ήξεραν τίποτα. Το παιδί είχε σημάδια και μίλησε στη μητέρα του», προσθέτει ενώ λέει οτι η 17χρονη μετά την «κόλαση» που έζησε στην εκκλησία ήταν σε τραγική ψυχολογική και σωματική κατάσταση.
papas_viastis_xr
pappas_viastis3
pappas_viastis
Ζητούσε να του στείλει φωτογραφίες από σημεία του σώματός της

Ο κατηγορούμενος σάτυρος με τα ράσα, που λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια στον ιερό ναό των Κάτω Πατησίων, αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 17χρονης σήμερα μαθήτριας, καθώς η μικρή λένε οι πληροφορίες είναι ένα ιδιαίτερα συνεσταλμένο παιδί με θεοσεβούμενους γονείς, την έβαζε να του στέλνει φωτογραφίες από διάφορα σημεία του σώματος της, ενώ και ο ίδιος έστελνε το μόριο του. Ήταν δε, τέτοια η ψυχολογική πίεση που της ασκούσε που η μαθήτρια έφθασε σε σημείο να βλέπει τον σάτυρο ρασοφόρο και να λιποθυμάει από τον φόβο της.

Όταν πριν δύο μήνες με αφορμή την ταινία που είδε αποφάσισε να μιλήσει, οι γονείς της προσέφυγαν στην Ασφάλεια και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του ιερέα.

Το απόγευμα της Πέμπτης και μετά από ένταλμα σύλληψης, ο 37χρονος συνελήφθη για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Αυτό δε, που ψάχνουν είναι να δουν πόσα άλλα παιδία έχουν πέσει θύματα του καθώς εκτιμούν ότι η υπόθεση έχει βάθος. Παράλληλα ο ιερέας με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου τέθηκε σε αργία.

Κι άλλη καταγγελία: Πίεζε 19χρονη «να πάνε κάπου μόνοι τους» και για αντάλλαγμα της προσέφερε χρήματα

Επιπλέον μια άλλη κοπέλα, η οποία μένει στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, κατήγγειλε πως τον Νοέμβριο του 2020 ο σύγεκριμενος ιερέας την είχε προσεγγίσει, ζητώντας της να πάνε κάπου μόνοι τους προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο μαζί του.

Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης - Καταγγελία κοπέλας

Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης - Καταγγελία κοπέλας 2


Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης - Καταγγελία κοπέλας 3

Όπως λέει, ο 37χρονος την γνώρισε μέσω μιας φίλης της η οποία τότε παρακολουθούσε τα μαθήματα στο κατηχητικό, και την κάλεσε στον ιερό ναό να συζητήσουν. Αρχικά της πρότεινε μια δουλειά, καθώς η 19χρονη σήμερα κοπέλα ζωγραφίζει τοιχογραφίες, και στη συνέχεια της ζήτησε να περάσουν μερικές ώρες μόνοι τους, προσφέροντάς της, μάλιστα, χρήματα σαν αντάλλαγμα.

Η 19χρονη σήμερα Λούνα αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και του απάντησε αρνητικά, αυτός, ωστόσο, επέμεινε καλώντας την να πάνε το βράδυ οι δύο τους, μόνοι τους, σε ένα χώρο που έχει φτιάξει για τη νεολαία.

Η νεαρή κοπέλα, θέλοντας να αποφύγει τις πιέσεις του ιερέα, φαίνεται ότι είχε αποθηκεύσει τον αριθμό του στο κινητό τηλέφωνό της με το όνομα «Μην Το Σηκωσεις», γεγονός που δείχνει τις μεγάλες πιέσεις που της ασκούσε ο ιερέας με τα τηλεφωνήματά του και πόσο η νεαρή Λούνα προσπαθούσε να τον αποφύγει.  

sms_iereas

Η 19χρονη έφυγε, αλλά ο ιερέας επέμεινε στέλνοντάς της μηνύματα ώστε να γίνουν φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κοπέλα συνέχισε να μην απαντά και την επόμενη ημέρα συνάντησε τον ιερέα μαζί με την οικογένεια του σε μια πλατεία της περιοχής. Όπως καταγγέλλει ο 37χρονος την κοιτούσε επίμονα και ερωτικά παρόλο που δίπλα βρίσκονταν τα παιδιά του και η έγκυος τότε σύζυγός του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κοπέλα είχε πάει στην αστυνομία να καταγγείλει όσα ισχυρίζεται στα βίντεο, ωστόσο οι αστυνομικοί της απάντησαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ενοχοποιητική πράξη από την πλευρά του ιερέα. 

«Δεν τα πιστεύουμε αυτά που λένε για τον ιερέα» λένε κάτοικοι στα Κάτω Πατήσια 

Στο μεταξύ, την έκπληξή τους για τις αποκαλύψεις εξέφρασαν άνθρωποι που ζουν κοντά στην εκκλησία, στα Κάτω Πατήσια, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Πολύ καλό παιδί ο ιερέας, πολύ καλός άνθρωπος, βοηθούσε τα παιδιά, ασχολούνταν με τον αθλητισμό. Δεν τα πιστεύουμε αυτά που λένε. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Εξεπλάγην με αυτά που άκουσα». 

Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης - Δηλώσεις


Σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης - Δηλώσεις 2


Δείτε βίντεο: Την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον βιαστή με τα ράσα

Την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον βιαστή με τα ράσα



Ειδήσεις σήμερα:

Για χιόνια ακόμα και στα νότια προάστια της Αττικής λέει ο Λαγουβάρδος - Η εξέλιξη της κακοκαιρίας ανά τρίωρο

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα στην ανακρίτρια

Νέο εντυπωσιακό βίντεο με τα Rafale να φτάνουν στην Αθήνα - Δείτε τα μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης