Νέο εντυπωσιακό βίντεο με τα Rafale να φτάνουν στην Αθήνα - Δείτε τα μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη

Νέο εντυπωσιακό βίντεο με τα Rafale να φτάνουν στην Αθήνα - Δείτε τα μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη

Κάμερες στα μαχητικά Mirage-2000 κατέγραψαν την πορεία από τη στιγμή που τα Rafale μπήκαν στο FIR Αθηνών μέχρι την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα

rafale
Ένα νέο βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες από την ιστορική πτήση των υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale προς την Αθήνα, δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως δείχνουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα μαχητικά Mirage-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία ήταν και αυτά που υποδέχθηκαν και οδήγησαν τα Rafale στην Αττική, μόλις αυτά μπήκαν στο FIR Αθηνών, τα υπερσύχρονα μαχητικά πετούν στον ελληνικό ουρανό κάνοντας εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Η πορεία τους στην ηπειρωτική χώρα, τη διέλευσης άνωθεν της Γέφυρας «Χαρίλαος Τσικούπης» που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο, το πέρασμα από τον Σαρωνικό, την υπέρπτηση από την Ακρόπολη των Αθηνών και την άφιξη στον αεροδιάδρομο της Αεροπορικής Βάσεως στην Τανάγρα, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Νέες εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη των Rafale


Τα Rafale  εντάσσονται στην ΜΠΚ 332 μοίρα που έχουν χαρακτηριστικό κλήσης τη λέξη «γεράκι». Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο - συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 - από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η πρόσκτηση των πρώτων 18 γαλλικών Rafale θα κοστίσει στους Ελληνες φορολογούμενους 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν. Για τα άλλα έξι Rafale αναμένεται να εκταμιευθούν ακόμη 1,07 δισ.ευρώ. Συνολικό κόστος για τα 24 Rafale (εκ των οποίων 12 καινούρια και 12 μεταχειρισμένα), με τα όπλα τους και τα υλικά για την τριετή συντήρησή τους, 3,3 δισ.ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα:

Την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον βιαστή με τα ράσα

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ανωμοτί ο «διοργανωτής» του πάρτι Μάνος Παπαδόπουλος

Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα - Τι γνωρίζουμε για την «stealth Omicron»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης