«Μαγνήτες» για τους ξένους millionaires οι πολυτελείς βίλες

«Μαγνήτες» για τους ξένους millionaires οι πολυτελείς βίλες

«Sold out» οι κατοικίες στο Costa Navarino - Περιζήτητες περιοχές Πόρτο Χέλι, Κυκλάδες και Ιόνιο - Κύπριος που διαπραγματεύεται με κρυπτονομίσματα αγόρασε στο Παλαιό Ψυχικό οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων αντί 12,5 εκατ. ευρώ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
politeleis_viles_art
Επιταχυντής εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα η πανδημία, όπως για τη ζήτηση πολυτελών κατοικιών με αγορές πολλών εκατομμυρίων για ακίνητα εντός κι εκτός Αθηνών, ακόμη και για β’ κατοικία.

Το ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο και από το εξωτερικό και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα φιγουράρει πιο ψηλά σε σχέση με το παρελθόν στις λίστες των μεγάλων διεθνών μεσιτικών γραφείων για αναζητήσεις πιο ακριβών ακινήτων, κάτι που αποτυπώνεται στην πράξη το τελευταίο διάστημα και από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται τόσο για μεμονωμένες βίλες αξίας κάποιων... εκατομμυρίων όσο και για πολυτελείς κατοικίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και όχι μόνο.

Πρόκειται για ακίνητα που σίγουρα δεν απευθύνονται στον μέσο αγοραστή, ωστόσο εν μέσω πανδημίας η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει θέσεις στη διεθνή αγορά ακριβών ακινήτων σε μία συγκυρία όπου οι ποιοτικές παράμετροι και το ευ ζην, λόγω COVID-19, έχουν μπει πολύ ψηλότερα στις προτεραιότητες των αγοραστών υψηλότερων εισοδημάτων. Ακριβώς αυτές τις προϋποθέσεις φαίνεται ότι πληροί η χώρα μας, πέραν φυσικά των αυτονόητων, του ανεπιτήδευτου κάλλους, του ιδανικού κλίματος, της πλούσιας Ιστορίας, της ιδιωτικότητας που μπορούν να προσφέρουν ουκ ολίγοι προορισμοί κ.ο.κ.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η συγκέντρωση κεφαλαίων εν μέσω πανδημίας στα χαρτοφυλάκια ουκ ολίγων ιδιωτών επενδυτών εντός κι εκτός Ελλάδας, που έχουν αναθεωρήσει προτεραιότητες και σπεύδουν τώρα να τοποθετήσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ σε πολυτελείς κατοικίες υψηλών προδιαγραφών.

Η τελευταία έκθεση της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων Knight Frank «Wealth Report», η οποία περιγράφει το πώς σκοπεύει να επενδύσει τα κεφάλαιά της η κατηγορία των υψηλότερων εισοδημάτων, οι λεγόμενοι UHNWI (Ultra High-Net-Worth Individuals, τα άτομα υψηλότατης καθαρής θέσης), αναφέρει ότι είναι περισσότεροι πλέον αυτοί που στρέφονται στην ακίνητη περιουσία και υπολογίζεται ότι ένα 25% σκοπεύει να επενδύσει σε real estate ανά τον κόσμο το 2021.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Knight Frank, από τη συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών ένα 24% θα ήθελε να προχωρήσει σε αγορά ακινήτου για την εξασφάλιση δεύτερου διαβατηρίου ή άδειας διαμονής. Εδώ θα μπορούσε να επωφεληθεί η χώρα μας, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών με τα φορολογικά κίνητρα, το πλαίσιο «Non Dom» για τα υψηλότερα εισοδήματα, την επέκταση του προγράμματος «Golden Visa» για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε τρίτους επενδυτές εκτός Ε.Ε.

Hχηρές αγορές

Κλείσιμο
Ετσι, δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι αγοραπωλησίες αξίας κάποιων εκατομμυρίων ευρώ τόσο από εγχώριους όσο και ξένους αγοραστές, ακόμη και μεγάλα ονόματα του επιχειρείν, κάτι που έχει φανεί τους τελευταίους μήνες και με το... παραπάνω από τις προπωλήσεις των κατοικιών στο mega project του Ελληνικού. Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Παλαιό Ψυχικό πραγματοποιήθηκε εσχάτως αγορά οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων αντί 12,5 εκατ. ευρώ από Κύπριο που διαπραγματεύεται κρυπτονομίσματα.

Ετερη μεγάλη συναλλαγή προήλθε από πλειστηριασμό τράπεζας, ο οποίος κατακυρώθηκε για το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, με τη Γιάννα Αγγελοπούλου να αγοράζει το 700 τ.μ. διαμέρισμα του Μιχάλη Γουλανδρή επί της Βασιλέως Γεωργίου. Στην ίδια οδό, διαμέρισμα πάλι 700 τ.μ., δευτέρου ορόφου, επίσης της οικογένειας Γουλανδρή, αγοράστηκε από εφοπλιστικά κεφάλαια, με τιμή στα 25.000 ευρώ ανά τ.μ. Οι εφοπλιστές είναι ιδιαίτερα κινητικοί και πέραν της γνωστής πλέον στην αγορά τοποθέτησης του κ. Διαμαντή Διαμαντίδη στο συγκρότημα του «Αστέρα» Βουλιαγμένης για τα 10 από τα συνολικά 13 οικόπεδα στην περιοχή, στο real estate επενδύουν και άλλα βαριά ονόματα όχι μόνο στην Αττική αλλά και εκτός.

Στο Πόρτο Χέλι πουλήθηκε μέρος του ιστορικού κτήματος Μαυρολέοντος και ειδικότερα 120 στρέμματα τα οποία και αγόρασε αντί 27 εκατ. ευρώ ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης, ενώ και ο συνήθης ύποπτος στην αγορά ακινήτων, ο εφοπλιστής Προκοπίου, αγοράζει στην Αντίπαρο.

Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Ιόνιο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, όπως άλλωστε και πιο εναλλακτικοί προορισμοί, όπως για παράδειγμα στην Ιο και την Πάτμο, όπου μεγάλες εκτάσεις αγοράζονται στην Πάτμο από Γερμανούς.
tpa-t3a1-exterior-01-1
Οι νέες κατοικίες στο συγκρότημα «Rolling Greens» στο Costa Navarino, που πρωτολανσαρίστηκαν εν μέσω πανδημίας, είναι πλέον sold out

Το μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των αγοραστών ενισχύεται και από το γεγονός ότι πλέον αυξάνεται και πληθύνεται το οργανωμένο προϊόν στην αγορά με συγκροτήματα κατοικιών σε δημοφιλείς προορισμούς, κάποια από τα οποία μάλιστα είναι και επώνυμα με την υπογραφή ισχυρών ξενοδοχειακών brands που μπορεί να λειτουργούν ταυτόχρονα και ως επενδυτικό προϊόν για τον αγοραστή εξασφαλίζοντας συγκεκριμένες αποδόσεις σε βάθος χρόνου.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ως προς το τελευταίο είναι οι branded κατοικίες στο «Costa Navarino», το εμβληματικό συγκρότημα της Μεσσηνίας που επενδύει συστηματικά, ειδικά την τελευταία τριετία, πέραν του ξενοδοχειακού, και στο οικιστικό κομμάτι, φέρνοντας ήδη από το 2018 τα πρώτα πολυτελή branded διαμερίσματα του ξενοδοχειακού κολοσσού της Marriott στην Ελλάδα με το brand της Westin. Είναι ήδη... sold out οι νέες κατοικίες στο συγκρότημα «Rolling Greens», που πρωτολανσαρίστηκαν εν μέσω πανδημίας, και πλέον επεκτείνει περαιτέρω το οικιστικό κομμάτι της επένδυσης με τις ανακοινώσεις να αναμένονται οσονούπω.

Αντίστοιχα, ένα ακόμη ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι επώνυμες κατοικίες που διαθέτει στην Τζια η υπερπολυτελής One & Only, όπου οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών αντιστοιχούν ήδη σε έσοδα άνω των 50 εκατ. ευρώ, στο project που τρέχει η Kerzner International από κοινού με την Dolphin.

Το «Κilada Hills»

Η Dolphin τρέχει επίσης το τελευταίο διάστημα και ένα από τα καινούρια projects πολυτελών κατοικιών για εκατομμυριούχους γκόλφερ, Ελληνες και ξένους. Ο λόγος για το «My Kilada» στο Πόρτο Χέλι στην Πελοπόννησο, όπου ήδη έχει εμπειρία ο όμιλος με τις βίλες των εκατομμυρίων του «Amanzoe», και τώρα είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα για τις πωλήσεις στο real estate του project.

H πρώτη φάση του «My Kilada» της στρατηγικής επένδυσης, που έχει αναλάβει ο όμιλος της Dolphin με εγκαταστάσεις γκολφ στο Πόρτο Χέλι και αντιστοιχεί στην πλήρη ανάπτυξή της σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει βίλες που μπορεί να φτάνουν και τα 1.300 τ.μ. για τα «ιδρυτικά μέλη» και τα 650 τ.μ. για τα «πλατινένια». Το project φιλοδοξεί να προσελκύσει ενδιαφερομένους, κυρίως γκόλφερ, αγοραστές πολυτελών κατοικιών τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Ως προς τις κατασκευαστικές εργασίες στο γήπεδο γκολφ προχωρούν μεν, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων για τα οποία χρειάστηκε να υπάρξει συνεργασία με την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία. Πάντως μεγάλος όγκος των χωματουργικών έργων, καθώς και τα έργα υποδομής στα οικιστικά οικόπεδα έχουν προχωρήσει, όπως προχωρούν και οι διαδικασίες για την κατασκευή του Golf Clubhouse.

Οσον αφορά τώρα τις βίλες στο project, δύο προγράμματα μελών είναι αυτή τη στιγμή ήδη διαθέσιμα με ιδιαίτερες και αποκλειστικές παροχές, όπως αυτές προβλέπονται με βάση τη μελλοντική λειτουργία του «Kilada Golf & Country Club».

Οι επιλογές που δίνονται στους ιδιοκτήτες του Kilada αφορούν τα ιδρυτικά (founder) και platinum μέλη, με τα πρώτα να έχουν ευρύτερο πρόγραμμα προνομίων, όπως π.χ. ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του «Kilada Country Club» και του «Jack Nicklaus Signature Golf Course», προτεραιότητα κράτησης για παιχνίδι γκολφ και σε όλες της εγκαταστάσεις του Club, παραχώρηση αμαξιδίων γκολφ κ.λπ.

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες εργασίας οι επιστήμονες επιστρέφουν στην Ελλάδα

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Δεν είναι καλά τα πράγματα», λέει η Μίνα Γκάγκα

Το Χάρβαρντ αποφάνθηκε: O Tρωικός Πόλεμος δεν έγινε για την Ωραία Ελένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης