Κορωνοϊός: Τρεις ανεμβολίαστοι ηλικίας 30-49 έχασαν τη ζωή τους σε μια ημέρα

Κορωνοϊός: Τρεις ανεμβολίαστοι ηλικίας 30-49 έχασαν τη ζωή τους σε μια ημέρα

Ένας άνδρας 32 ετών στα Καλάβρυτα, μία γυναίκα 34 ετών από τα Τρίκαλα και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες - Τρεις 20χρονοι έχασαν τη ζωή τους σε μια εβδομάδα, τόνισε χθες η Μίνα Γκάγκα

meth-main56
Σε επιδημία των ανεμβολίαστων, όπως άλλωστε είχαν προβλέψει οι επιστήμονες, εξελίσσεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας, κι ενώ νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών της Covid-19.

Σήμερα, μέσα σε λίγες ώρες χάθηκαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, 32, 49 και 34 ετών αντίστοιχα. Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη νόσο. Η πανδημία έχει πλήξει και ακόμη μικρότερες ηλικίες. Κάνοντας έκκληση για εμβολιασμό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι μέσα σε μία εβδομάδα χάθηκαν τρεις 20χρονοι. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους 117 ασθενείς ηλικίας 18-39 ετών, ενώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 10 ασθενείς σε ΜΕΘ Covid. 


Η 34χρονη στα Τρίκαλα έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 34χρονη από την Αγία Μονή Τρικάλων κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της πόλης.

Εντύπωση προκαλούν οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείο Τρικάλων Κωνσταντίνος Γρηγορίου. Η κοπέλα έφτασε στο νοσοκομείο νεκρή. ««Είχε όλα τα σημάδια, ωστόσο οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν. Έγινε ανάνηψη αλλά δεν τα κατάφερε η κοπέλα. Η κατάσταση στην οποία ήρθε στο νοσοκομείο ήταν μη αναστρέψιμη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα του είπε ο αδελφός της, η 34χρονη δεν είχε εμβολιαστεί. Όταν νόσησε, επισκέφθηκε εξωτερικό γιατρό, «ο οποίος της είχε δώσει ειδική αγωγή την οποία δεν φαίνεται να ακολούθησε».

Θρήνος στα Καλάβρυτα με τον θάνατο 32χρονου ανεμβολίαστου πυροσβέστη

Κλείσιμο
Τραγωδία σημειώθηκε και στα Καλάβρυτα, καθώς ο ο 32χρονος πυροσβέστης Αλέξανδρος Ρήγας, που νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τελικώς δεν τα κατάφερε.

Ο 32χρονος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό τον Αύγουστο. Μέσα σε λίγες ημέρες έπεφταν τα επίπεδα του οξυγόνου του και οι γιατροί προχώρησαν σε εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, τελικώς κατέληξε σήμερα το πρωί. Ο οικογενειακός φίλος του  ανέφερε στο protothema.gr ότι δεν είχε εμβολιαστεί. «Δυστυχώς δεν πρόλαβε να το κάνει, αν και είχε σκοπό να το κάνει με την πρώτη ευκαιρία» ανέφερε ο Αλέξης Λεχουρίτης.

kalavryta_alexandros_rigas


Νεκρός 49χρονος στο Ηράκλειο


Την τελευταία του πνοή, λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού άφησε και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης στις 8:10 το πρωί.

Ο άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης ανέφερε ότι ο 49χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και υπέκυψε συνεπεία πολυοργανικής ανεπάρκειας.


«Έχουμε χάσει τρεις 20χρονους μέσα σε μία εβδομάδα, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε»

Είχε προηγηθεί έκκληση της πνευμονολόγου και αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, που το Σάββατο κάλεσε τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας να εμβολιαστούν. Αφορμή για το μήνυμά της ήταν ο θάνατος ενός ανθρώπου 28 ετών στην Κομοτηνή, που ήταν και ο τρίτος ανεμβολίαστος που κατέληξε σε μία εβδομάδα λόγω Covid-19.

Αναλυτικά, η κυρία Γκάγκα έγραψε στο Facebook:


«Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορωνοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι. Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε! Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας».

Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορονοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν...

Posted by Μίνα Γκάγκα-Mina Gaga on Saturday, October 16, 2021



Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν οι προϋποθέσεις χορήγησης διαβατηρίων - Περισσότεροι περιορισμοί για την έκδοσή τους


Μπακογιάννη: «Θα δώσω και αυτήν την μάχη» - «Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου»


Η Θεοδωρίδου καλεί τα παιδιά να εμβολιαστούν - «Μεταδίδουν τον ιό και είναι εργαστήρια νέων μεταλλάξεων»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης