Κρήτη: Απτόητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι χασισοκαλλιεργητές

Κρήτη: Απτόητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι χασισοκαλλιεργητές

Πλέον φροντίζουν να μην φυτεύουν κατά εκατοντάδες τα δενδρύλλια, αλλά σε πιο περιορισμένο αριθμό, για να αποφεύγουν τον εντοπισμό

xasisofitia-m
Ασταμάτητοι συνεχίζουν την δράση τους οι χασισοκαλλιεργητές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, φροντίζοντας όμως πλέον να μην φυτεύουν κατά εκατοντάδες τα δενδρύλλια που είναι εύκολο να εντοπιστούν, αλλά σε πιο περιορισμένο αριθμό.

Παρ' όλα αυτά, οι φυτείες εντοπίζονται η μια μετά την άλλη, όπως έγινε το πρωί της Τρίτης κατά την διάρκεια επιχείρησης εξερεύνησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης και του Τ.Α.Ε. που κατάφεραν διπλό χτύπημα στους καλλιεργητές. Αρχικά, εντοπίστηκε μία φυτεία με 61 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,50 μέτρων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε μια δασώδη περιοχή και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης και του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου είχαν εντοπίσει σε άλλη περιοχή του Δήμου μια μικρότερη φυτεία με επτά γιγαντιαία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,50 μέτρων τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Και για τις δυο περιπτώσεις, διενεργεί προανάκριση η Δίωξη Ναρκωτικών Ρεθύμνης.

Καλλιεργούσαν χασισόδεντρα και στα Χανιά

Κατά την διάρκεια επιχείρησης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. στα Χανιά, το απόγευμα της Δευτέρας, συνελήφθη ένας Έλληνας που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες στην αυλή του σπιτιού του δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,50 μέτρου. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν 16,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και ένας τρίφτης, ενώ στο σπίτι βρέθηκε και εξοπλισμός για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης με λαμπτήρες, εξαεριστήρες και άλλα εξαρτήματα.

Κλείσιμο
Οι ίδιοι αστυνομικοί συνέλαβαν στα Χανιά έναν ακόμη Έλληνα, μετά από έρευνα στην κατοικία του στην αυλή της οποίας βρέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,50 μέτρου που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες, ενώ κατασχέθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων, σπόροι και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.



Ειδήσεις σήμερα

Σχεδόν το ένα στα τρία είδη δέντρων της Γης κινδυνεύουν με εξαφάνιση, εκτιμούν επιστήμονες

«Μάχη» για την Αμάλ: Καταδικάζει ο δήμος Λάρισας τα επεισόδια - «Γιατί τόσο μίσος για μια κούκλα;»

Αφγανιστάν: Ο τρόμος της επόμενης ημέρας χωρίς τους Αμερικανούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης