Ναυάγιο με μετανάστες νότια της Κάσου - Υπουργείο Μετανάστευσης: Να αναλάβει τις ευθύνες της η Τουρκία

Ναυάγιο με μετανάστες νότια της Κάσου - Υπουργείο Μετανάστευσης: Να αναλάβει τις ευθύνες της η Τουρκία

Στους 37 οι διασωθέντες - Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο - Στο πλοιάριο που βυθίστηκε επέβαιναν 45 μετανάστες

metanastes1
Στους 37 ανήλθαν οι μετανάστες που επέζησαν ύστερα από επιχείρηση διάσωσης, με τη συνδρομή της ελληνικής ακτοφυλακής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης. Ορισμένοι από τους μετανάστες εντοπίστηκαν σε σανίδες στα νερά της Κρήτης.


Στο ναυάγιο, που σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της Κάσου και συγκεκριμένα περίπου 50 μίλια από τις ακτές του νησιού εντός της περιοχής που έχει οριοθετηθεί από τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου και της περιοχής που οριοθετείται από το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.


Το υπουργείο Μετανάστευσης έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία ώστε να λαμβάνει πιο σοβαρά τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα, τη στιγμή που η Ελλάδα «έχει διασώσει εκατοντάδες ανθρώπους που περνούν τα σύνορα με την Τουρκία».

Κλείσιμο
«Πρέπει να σταματήσει η ανείπωτη τραγωδία που συμβαίνει όταν η Τουρκία δεν παίρνει δραστικά μέτρα ενάντια στους παράνομους διακινητές, εμποδίζοντας τη διέλευση από τα επικίνδυνα περάσματα», ανέφερε ακόμη το υπουργείο Μετανάστευσης στο Twitter.

Το πλοιάριο, που ανατράπηκε, μετέφερε 45 μετανάστες.

Το ναυάγιο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας να σπεύδει στο σημείο, ενώ εκεί βρίσκονταν και τρία παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ένα με σημαία Μάλτας, ένα με σημαία Νήσων Μάρσαλ και ένα με σημαία Λιβερίας.

Ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός στην απολογία του ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς: «Με ενέπαιζε, προσπαθούσε να με μειώσει... την έσπρωξα στον γκρεμό»

Τουρκικό παραλήρημα για την καταδίκη Ερντογάν από τον ΟΗΕ: «Δέχθηκαν την ελληνική μαύρη προπαγάνδα»!

Μπάκιγχαμ: Σάλος με το μπότοξ που έκανε η Κέιτ Μίντλετον - Απαγορεύεται ρητά στους βασιλικούς κανόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης