Το Πρόγραμμα Χορηγιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επιστρέφει στην κοινωνία

Το Πρόγραμμα Χορηγιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επιστρέφει στην κοινωνία

«Και το τελευταίο ευρώ θα επιστραφεί στην κοινωνία - Αυτό αποτελεί ένα ελάχιστο ευχαριστώ προς τους πολίτες που στηρίζουν το έργο μας, αλλά και υποχρέωση της επιτροπής» τονίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη

daskalakis
Χωρίς ένα ευρώ κρατικής ενίσχυσης, επιχορήγησης ή χρηματοδότησης. Δίχως μισό σεντ από τις τσέπες των φορολογουμένων και μηδενική δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Είναι πράγματι πρωτόγνωρο μια σειρά κομβικών κοινωφελών δράσεων να υλοποιούνται σε πανελλήνια κλίμακα χωρίς την επιβάρυνση του δημοσίου. Απομένει να γίνει και παραδειγματικό.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» άνοιξε και δείχνει το δρόμο προς αυτή τη κατεύθυνση. Με οδηγό, ότι η επιτυχία κάθε μεγάλης προσπάθειας βασίζεται στη συμμετοχή, τη συστράτευση και τη συμπόρευση γύρω από έναν κοινό σκοπό.

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη τονίζει: «Δεν θα κουραστώ να λέω ότι δεν ξοδεύουμε ούτε 1 ευρώ του ελληνικού κράτους. Οι δράσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, υλοποιούνται από τα έσοδα της Επιτροπής που υποστηρίζονται τόσο μέσω χορηγιών και ιδιωτικών δωρεών, όσο και από την πώληση των συλλεκτικών νομισμάτων του νομισματικού μας προγράμματος».

Η Επιτροπή από την αρχή της λειτουργίας της επέλεξε να τιμήσει την επέτειο όχι μόνο συντονίζοντας εκδηλώσεις που αφορούν το παρελθόν και την εθνική κληρονομιά αλλά και δράσεις που θα αφήσουν μια παρακαταθήκη για το αύριο και θα αποτυπώσουν ορατά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Με μέλημα να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον με ένα δημιουργικό τρόπο και χρήσιμο τρόπο η Επιτροπή υποστηρίζει και υλοποιεί με αίσθημα ευθύνης, κοινωνική ευαισθησία και έννοια για τους ανθρώπους το πρόγραμμα των δράσεων της. Ανταποκρινόμενη στο έργο που της ανατέθηκε από την Πολιτεία και σκοπό την ικανοποίηση συλλογικών αναγκών.

Τα έσοδά της Επιτροπής δεν προέρχονται από δημόσιους πόρους αλλά από ένα δομημένο χορηγικό πρόγραμμα. Μέσω αυτού δόθηκε η ευκαιρία σε κάθε εταιρεία, οργανισμό, ίδρυμα και ιδιώτη να συμμετάσχει στο βαθμό που επιθυμεί και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, δηλώνοντας το παρόν στον εθνικό σκοπό που ενώνει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

«Στόχος και δέσμευσή μας», υπογραμμίζει η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, «είναι και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα αυτά, να επιστρέψει στην κοινωνία μέσα από τις δράσεις μας. Αυτό αποτελεί ένα ελάχιστο ευχαριστώ προς τους πολίτες που στηρίζουν το έργο μας, αλλά και υποχρέωση της επιτροπής από την ίδρυσή της»

Το Νομισματικό Πρόγραμμα και ο Χρυσός Χορηγός

Κλείσιμο
Βασικό εργαλείο και κορμός των εσόδων της Επιτροπής, τα οποία που διαθέτει για την υλοποίηση ακόμη περισσότερων δράσεων, είναι το Νομισματικό της Πρόγραμμα. Αυτό έχει υλοποιηθεί με τη Χρυσή Χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία ανέλαβε το κόστος της παραγωγής των νομισμάτων και φρόντισε ώστε αυτά να παραχθούν στις εγκαταστάσεις του Νομισματοκοπείου.

Οι διεθνώς βραβευμένοι χαράκτες του οποίου αποτύπωσαν με μοναδική τεχνική και υψηλή αισθητική εμβληματικές στιγμές της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. Τα συλλεκτικά νομίσματα του Νομισματικού Προγράμματος δεν είναι μόνο ενθύμια της επετείου. Η απόκτησή τους δίνει στο καθένα τη δυνατότητα να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην υλοποίηση των δράσεων και των εκδηλώσεων που η ίδια η κοινωνία πρότεινε.

R6S_2234


Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την έκδοση 14 νομισμάτων, των οποίων οι μήτρες παραγωγής θα καταστραφούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός έκδοσης για το κάθε ένα από αυτά, προσθέτοντας τους σπάνια συλλεκτική αξία. Ειδικότερα, διατίθενται στο κοινό:
1. Δύο δι-μεταλλικά νομίσματα, τα οποία απεικονίζουν τα δύο πρώτα νομίσματα του Ελληνικού Κράτους. Τον Φοίνικα του 1828. Και την πρώτη Δραχμή του 1833
2. Οκτώ αργυρά νομίσματα, με τις επεκτάσεις της ελληνικής επικράτειας. Το πρώτο Ελληνικό Κράτος, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Τα Επτάνησα, με τον Ιωάννη Καποδίστρια. Η Θεσσαλία και η Άρτα, με τον Ρήγα Φεραίο-Βελεστινλή. Η Ήπειρος, με τον Αθανάσιο Τσακάλωφ. Η Μακεδονία, με τον Παύλο Μελά. Η Κρήτη, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η Θράκη, με τον Γεώργιο Βιζυηνό. Τα Δωδεκάνησα, με την κυρά της Ρω.
3. Τέσσερα χρυσά νομίσματα, με την εξέλιξη της ελληνικής σημαίας Η σημαία της Φιλικής Εταιρείας. Η Ελληνική σημαία του 1821. Η Ελληνική σημαία του 1822. Η σύγχρονη Ελληνική σημαία

Noμισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»



Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει ότι: «Είναι τιμή της Τράπεζας της Ελλάδος να είναι ο χρυσός χορηγός της Επιτροπής Ελλάδα 2021, για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821, από την οποία και γεννήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Όλο το προσωπικό του Νομισματοκοπείου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΙΕΤΑ), οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και οι καλλιτέχνες που σχεδίασαν τη μοναδική αυτή σειρά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου η αισθητική, η ποιότητα και η συλλεκτική αξία των νομισμάτων που δημιουργήθηκαν να είναι αντάξια αυτής της μεγάλης επετείου».

Συμπληρώνοντας ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητής κ. Θεόδωρος Πελαγίδης  επισημαίνει: «Η σχέση της ΤτΕ με την ιστορία είναι αμφίδρομη. Η ΤτΕ δεν παράγει, δεν μελετά και δεν διαφυλάττει μόνο την οικονομική ιστορία· η ΤτΕ, όπως και η κάθε κεντρική Τράπεζα, οφείλει να συνομιλεί με το παρελθόν σε ενεστώτα χρόνο. Η Τράπεζα της Ελλάδος συμμετέχει στη διαφύλαξη και ανάδειξη των ιστορικών πηγών που προάγουν τη σημασία του παρελθόντος καθώς θεωρεί ως αξίωμα ότι η ιστορία αποτελεί τον οδηγό για ένα καλύτερο μέλλον. Όπως έχει γράψει ο Μπόρχες: “Το παρελθόν είναι παρόν”!

Νομισματα-ελλαδα-2021-α


Οι Χορηγοί

Του νομισματικού προγράμματος είχε προηγηθεί η έκδοση του συλλεκτικού μεταλλίου “ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ” που απεικονίζει το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου «Αναγεννηθείσα Ελλάδα», την αποκλειστική διάθεση του οποίου ανέλαβε η πρώτη ιδρυθείσα τράπεζα στην Ελλάδα, η Εθνική Τράπεζα, Μέσα από μία ακόμη συνεργασία της Επιτροπής οι τέσσερις Ελληνικές συστημικές τράπεζες, ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ συνεισφέροντας από 1.000.000. ευρώ εκάστη έγιναν Χορηγοί των εμβληματικών δράσεων της.

Με την συμπαράσταση των τραπεζών-χορηγών και τη αξιοποίηση της πολύτιμης βοήθειας τους η Επιτροπή συνεκτιμώντας τα δεδομένα της συγκυρίας που διανύει η χώρα, συνδράμει με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, Υποστήριξε οικονομικά την έρευνα ομάδας επιστημόνων στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη για την δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου κατά του κορονοϊού. Το σημαντικότερο, σε λιγότερο από δύο μήνες η Επιτροπή με πρωτοβουλία της προχώρησε στη δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομείο που επέλεξε το Υπουργείο Υγείας για να το βοηθήσουν στη μάχη που δίνει ενάντια στην πανδημία. Συγκεκριμένα παρέδωσε στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκης τις κλίνες πλήρως λειτουργικές, εξοπλισμένες και διασυνδεδεμένες κτιριολογικά με το Νοσοκομείο, ώστε να μείνουν και μετά το τέλος της πανδημίας, για τη στήριξη του ΕΣΥ.

Επιτροπη_Ελλαδα_2021_Παραδοση_18_κλινων_ΜΕΘ_στο_νοσοκομειο_Παπανικολαου


Οι Υποστηρικτές

Το έργο και την λειτουργία της Επιτροπής υποστηρίζουν με τεχνογνωσία, παροχή υπηρεσιών και πόρους οι κάτωθι εταιρείες.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια παραχώρησαν και εξόπλισαν τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η Επιτροπή.
Ο Πρόεδρος ΔΣ των ΕΛΠΕ κ. Γιάννης Παπαθανασίου υπογραμμίζει ότι o Όμιλος ΕΛΠΕ έχει δεσμευτεί να χορηγήσει δύο δράσεις: «Η πρώτη προβάλλει σημαντικές προσωπικότητες Ελλήνων ανά τον κόσμο. Η δεύτερη  αφορά στην δημιουργία τριών πρότυπων παιδικών χαρών ΑΜΕΑ με στοιχεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δράση που αφήνει αποτύπωμα και επικεντρώνεται στις προοπτικές της χώρας για το μέλλον. Αναδεικνύει το πώς φανταζόμαστε και θέλουμε την Ελλάδα των επόμενων χρόνων.

Η δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας παρέχει τις νομικές υπηρεσίες
Ο κ. Παναγιώτης Μ. Μπερνίτσας τονίζει ότι: «η ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ Δικηγορική Εταιρεία στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμμετέχει στην προώθηση του πολυσχιδούς εθνικού έργου το οποίο επιτελεί Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του Γένους παρέχουν την ευκαιρία αντικειμενικού και πολυπρισματικού αναστοχασμού τόσο για την ίδια την Επανάσταση όσο και για την αυξημένη σημασία της στη διαμόρφωση των συσχετισμών ισχύος και πολιτισμού στη Νότια Ευρώπη»

 Η εταιρεία Info Quest παραχώρησε τον ψηφιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό
Η κ. Έφη Κουτσουρέλη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. QuestHoldings σημειώνει ότι:
«Η παρουσία μας είναι και μια δήλωση για την Ελλάδα, που θέλουμε συμμέτοχο στις σύγχρονες εξελίξεις της Ευρώπης και της Υφηλίου. Πλέον το κύριο όχημα του μετασχηματισμού των κοινωνιών και των Εθνών, είναι η τεχνολογία και η Δ' Βιομηχανική Επανάσταση. Η Ελλάδα ήταν παρούσα στον άνεμο που άλλαξε τους χάρτες στις αρχές του 19ου αιώνα, σήμερα είναι παρούσα στα ρεύματα που αλλάζουν τον κόσμο την επόμενη δεκαετία»

Στους ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ επίσης εντάσσονται η αεροπορική εταιρεία AEGEAN η οποία έχει καλύψει σημαντικό μέρος των μετακινήσεων που πραγματοποιούνται, καθώς και η επιχείρηση ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ η οποία συμμετέχει στην προώθηση του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής, μέσω επιλεγμένων καταστημάτων της.

Τέλος, στους ΔΩΡΗΤΕΣ για την ώρα εντάσσονται το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ
ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ και η ΕΔΕΕ (Ένωση Εταιριών Διαφήμισης
και Επικοινωνίας Ελλάδος) η οποία ανέλαβε την παραγωγή του σήματος του εορτασμού της
Δισεκατονταετηρίδας.

Χορηγοί Δράσης

Μια από τις καινοτομίες που υιοθέτησε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με στόχο οι επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση να πραγματοποιηθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ήταν η ιδέα του «χορηγού δράσης» . Μέσα από αυτή τη νέα μορφή χορηγίας, δόθηκε η δυνατότητα σε κατά τόπους, φορείς επιχειρήσεις και ιδιώτες να επιλέξουν τη χρηματοδότηση δράσεων με βάση το γεωγραφικό ή τομεακό τους ενδιαφέρον. Απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στο καινοτόμο αυτό χορηγικό πρόγραμμα, βρήκε αμέριστη ανταπόκριση από τις τοπικές κοινωνίες και η πρωτοβουλία αγκαλιάσθηκε με ενθουσιασμό σε κάθε γωνιά όλης της Ελλάδας. Ο κάθε Χορηγός Δράσης επέλεξε τις δράσεις που θα υποστηρίξει με κριτήριο το περιεχόμενο ή τον τόπο υλοποίησής τους, με αποτέλεσμα, αρκετές δεκάδες από τις 1827 προτάσεις που υποβλήθηκαν, να βρουν πόρους για να πραγματοποιηθούν

Γίνεται φανερό ότι η η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία συνεχίζει τη δραστηριοποίηση της με αμείωτο ρυθμό μέχρι το τέλος της χρονιάς, στηρίζεται στη δύναμη της συνεργασίας. Χωρίς κρατική χρηματοδότηση, με αποκλειστικά δικούς της πόρους βασίζεται στη χορηγική υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και των απλών πολιτών της χώρας προκειμένου να προχωρήσει σε επι πλεον δημιουργικές πρωτοβουλίες και περισσότερες δράσεις τα οφέλη των οποίων θα επιστρέφουν στο ακέραιο, μέχρι το τελευταίο ευρώ, στην κοινωνία.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερις βίλες ζητούν αγοραστή: Εμβληματικά ακίνητα επωνύμων βγαίνουν στο «σφυρί»

Τυχερά παιχνίδια: Ανοίγει ξανά η αγορά - Μαζί και τα «καζίνο-ζόμπι» με μεγάλα χρέη στο Δημόσιο

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αγωνίζεται να εκλείψουν οι θλιβερές αιτίες της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης