Δημητρακόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: «Παροτρύνω τους συναδέλφους γιατρούς να ανέβουν στη Β. Ελλάδα να βοηθήσουν»

Δημητρακόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: «Παροτρύνω τους συναδέλφους γιατρούς να ανέβουν στη Β. Ελλάδα να βοηθήσουν»

Απευθύνει έκκληση για εθελοντική συμμετοχή γιατρών ιδιωτικών νοσοκομείων στη μάχη κατά της πανδημίας - «Στην περιοχή επικρατούν πραγματικές συνθήκες πολέμου» σημειώνει

giatroi_them111
Για την εθελοντική συμμετοχή γιατρών Ιδιωτικών Νοσοκομείων στη μάχη της πανδημίας μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος για 8 ημέρες προσέφερε την επιστημονική του βοήθεια στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης.


«Είναι η πρώτη γραμμή του μετώπου ο Βορράς και ειδικά τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία των μικρών πόλεων της Βορείου Ελλάδος που έχουν μεγάλο φορτίο των νοσούντων από Covid-19. Ένιωσα ότι πηγαίνω στην πρώτη γραμμή, είδα πρωτόγνωρες συνθήκες. Εμείς στα μεγάλα αστικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ζούμε μία διαφορετική πραγματικότητα καθώς υπάρχουν τα ιατρικά χέρια για να αντιμετωπίσουν αξιοπρεπώς ένα μεγάλο φορτίο ασθενών που νοσούν ταυτόχρονα από Covid-19. Τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία δεν είναι σχεδιασμένα για τέτοιες συνθήκες, έχουν λιγότερους γιατρούς. Ως εκ τούτου, το μεγάλο φορτίο που υπάρχει στα Νομαρχιακά Νοσοκομεία, όταν νοσηλεύονται ταυτόχρονα 110 ασθενείς με Covid ή πνευμονία, χρειάζονται πάρα πολλούς γιατρούς να τους παρακολουθούν για να πηγαίνουν καλά. Σε καιρό πολέμου, που έχουμε τώρα, χρειάζονται πολύ περισσότεροι γιατροί», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή του Ηλία Σιακαντάρη ο Αντώνης Δημητρακόπουλος.

«Ήταν οι πιο πυκνές ημέρες και ώρες της ιατρικής μου καριέρας, οι πιο δύσκολες. Αυτά που έζησα είναι πρωτόγνωρα, είναι πραγματικές συνθήκες πολέμου. Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Δεκάδες θάνατοι σε 8 ημέρες, συνεχείς διασωληνώσεις. Ένα μεσημέρι δώσαμε 7-8 εξιτήρια και σε 2-3 ώρες τα κρεβάτια ήταν πάλι γεμάτα. Στο ΤΕΠ κρατούσαν αρρώστους ακόμα και 36 ώρες μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στην κλινική. Αναγκάζονταν να κάνουν διακομιδές και σε άλλες πόλεις. Οι ασθενείς είναι πολύ νέοι, από 45 έως 60 ετών και δεν είναι με άλλα νοσήματα. Δεν είναι άνθρωποι που έχουν πολλά προβλήματα υγείας. Διασωληνώσαμε 39 χρονών άνδρα, μετά από λίγες ώρες 47χρονο», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας ότι «οι δραματικοί τόνοι των συναδέλφων αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα».

«Νοσούν και οι γιατροί... την περασμένη Παρασκευή στην Κατερίνη, 4 από τους 5 παθολόγους νοσούσαν από covid. Οι υγειονομικοί πλήττονται βαριά από την επιδημία, έχουν τριπλάσια έως τετραπλάσια κρούσματα από τον γενικό πληθυσμό και αυτό είναι λογικό γιατί ερχόμαστε σε επαφή με τους ασθενείς παρά τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Και στη Δράμα η κατάσταση ήταν ίδια, ίσως με περισσότερους ασθενείς... με 140 ασθενείς covid», είπε ο διευθυντής της Γ΄Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντύναν , παροτρύνοντας τους ιδιωτικούς γιατρούς να βοηθήσουν. «Παροτρύνω συναδέλφους που μπορούν, ξέρουν και θέλουν να βοηθήσουν, να ανέβουν να βοηθήσουν. Η εμπειρία που αποκτάς είναι ανεκτίμητη. Ακόμη και ο ιδιωτικός τομέας της μικρής πόλης που αυτή τη στιγμή στενάζει, θα μπορούσε να βοηθήσει στο Νοσοκομείο. Δεν το είδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς στην Αθήνα διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν μπορούμε να βγούμε για ψώνια... Όταν μπεις σε ένα τέτοιο νοσοκομείο και δεις την πραγματικότητα, αδιαφορείς για οτιδήποτε άλλο. Όταν δεις αυτήν την πραγματικότητα, δεν σου μένει καμία αμφιβολία για το αν πρέπει να κάνεις το εμβόλιο. Χάνονται νέοι άνθρωποι, άδικα, από ένα νόσημα που μας έπιασε απροετοίμαστους στην ιατρική κοινότητα», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Brexit: Φον ντερ Λάιεν και Τζόνσον αποφασίζουν σήμερα αν θα συνεχισθούν οι συνομιλίες

Click away: Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο - Ανησυχούν οι επιστήμονες για αύξηση των κρουσμάτων

Λονδίνο: Κοσμοσυρροή στους εμπορικούς δρόμους και «καμπανάκι» από τους ειδικούς για τρίτο κύμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης