Στην Ελλάδα οι πέντε ναυτικοί - «Μας είχαν κρυμμένους στη ζούγκλα» λέει ο καπετάνιος

Στην Ελλάδα οι πέντε ναυτικοί - «Μας είχαν κρυμμένους στη ζούγκλα» λέει ο καπετάνιος

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο μετά τις 11 το αεροπλάνο με τους ναυτικούς που έπεσαν θύματα πειρατείας στη Νιγηρία - Δείτε βίντεο από την άφιξη

nautikos_1
Στην Ελλάδα επέστρεψαν σημερα το πρωί οι πέντε ναυτικοί του πλοίου Stelios K., που δέχθηκε επίθεση πειρατών στη Νιγηρία.

Το πλήρωμα, του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου μετά την περιπέτεια των 12 ημερών στην Αφρική, επιβιβάστηκαν χθες Πέμπτη στο αεροπλανο και με πτήση της Qatar μέσω Ντόχας, προσγειώθηκαν λίγο μετά τις 11:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δείτε βίντεο και δηλώσεις από την άφιξη των μελών του πληρώματος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Άφιξη απαχθέντων ναυτικών στην Νιγηρία

Γονιός ενός ναύτη



Τι λέει ο καπετάνιος Δημήτρης Ρουστάς που κρατήθηκε όμηρος απο πειρατές

Κλείσιμο
Την εμπειρία που έζησε, εκείνος και οι υπόλοιποι ναυτικοί, περιγράφει στο protothema.gr ο καπετάνιος του βαποριού Δημήτρης Ρουστάς που κρατήθηκε όμηρος απο πειρατές.

Πλοίαρχος Δημήτρης Ρούστας


«Ευχαριστούμε πολύ για ότι κάνατε για εμάς, θέλουμε να ξεκουραστούμε και θα μιλήσουμε στο μέλλον. Δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τις οικογένειές μας, ήταν πολύ δύσκολα, δεν μας συμπεριφέρθηκαν άσχημα, τρώγαμε μόνο μία σούπα την ημέρα και μας έδιναν και νερό. Μας είχαν κρυμμένος μέσα στη ζούγκλα, ακόμα δεν έχουμε συνέλθει δεν ήταν πολύ σκληροί απέναντί μας. Μας πήραν 22 Νοεμβρίου από το βαπόρι μέχρι σημερα που μας άφησαν. Όσο καιρό μας κρατούσαν ομήρους δεν μας έκαναν κάποιο κακό, ούτε μας απείλησαν, απλά περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει» είπε αρχικά ο κ. Ρουστάς και συνέχισε: «Ήταν το πρώτο μου ταξίδι, δεν περίμενα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν μικρό το βαπόρι και ήταν εύκολο να μπούνε, δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Στο πλοίο μπήκανε κρατώντας όπλα και μαχαίρια και μας ακινητοποίησαν».

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε έτοιμες 56 συσκευασίες κάνναβης στις Σέρρες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζουν οι ώρες - Παραμένουν τα SMS - Διαβάστε τι ισχύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης