Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων ύστερα από πυρκαγιάπου εκδηλώθηκε σε σπίτι σε πάροδο της οδού Πόρτου της παλιάς πόλης. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου και επεκτάθηκε και σε διπλανό οίκημα προκαλώντας και στα δύο κτήρια σημαντικές υλικές ζημιές.
Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο το έργο τους ήταν δύσκολο δεδομένου ότι και τα δύο οικήματα είχαν ξύλινα παράθυρα και εσωτερικά ξύλινα δοκάρια ενώ βρισκόταν και σε στενό δρόμο όπου η πρόσβαση οχημάτων ήταν δύσκολη.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες ενεργοποίησαν και το σύστημα πυρόσβεσης με ειδικούς κρουνούς που υπάρχουν σε σημεία της παλιάς πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο άνθρωπος που φέρεται να έβαλε τη φωτιά ειναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του σπιτιού.
Κλείσιμο
Η γυναίκα η οποία κατάγεται από τον Καναδά, είχε φύγει τις τελευταίες ημέρες από το σπίτι λόγω χωρισμού.
Σήμερα η σύζυγος πήγε να πάρει τα πράγματά της από το σπίτι και σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας ελληνικής καταγωγής, φώναζε και την απειλούσε.
Αποτέλεσμα της πράξης εκδίκησης ήταν να βάλει φωτιά στο σπίτι και να το κάψει.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι