Πελοπόννησος: Υπέκλεψαν κωδικούς από υπολογιστές και άρπαξαν 29.000 ευρώ

Πελοπόννησος: Υπέκλεψαν κωδικούς από υπολογιστές και άρπαξαν 29.000 ευρώ

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη

apati
Δεκάδες απόπειρες απάτης από επιτήδειους οι οποίοι προσποιούνται τους τεχνικούς εταιρειών ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες στο μικροσκόπιο των αστυνομικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου. Μάλιστα, σε δυο περιπτώσεις οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να «τσεπώσουν» 29.000 ευρώ!

Στην πρώτη περίπτωση, ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν κάτοικο της Πάτρας, προσποιήθηκε τον τεχνικό εταιρείας πληροφορικής που τάχα είχε εντολή να αντιμετωπίσει κακόβουλο λογισμικό και ιούς από τα οποία είχε δήθεν προσβληθεί ο υπολογιστής του. Έτσι, μπήκε στο σύστημα του ανυποψίαστου θύματος, υπέκλεψε τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών του και κατάφερε να το μεταφέρει σε δικούς του λογαριασμούς το ποσό των 17.000 ευρώ!

Θύμα παρόμοιας απάτης έπεσε και ένας κάτοικος του δήμου Ερυμάνθου, όταν ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων του τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι δήθεν είναι υπάλληλος εταιρείας υπολογιστών, με το πρόσχημα ότι στον υπολογιστή του είχε εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό. Το αποτέλεσμα ήταν να αρπάξει από τον λογαριασμό του το ποσό των 12.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του που βρήκε στο σύστημα! Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν ακόμη στην Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία και οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κοριτσάκι ενός έτους πέθαινε μέσα σε αμάξι-καμίνι ενώ ο πατέρας της αρνιόταν να σπάσουν το τζάμι

Χαμός στο Twitter με την... επίμονη μύγα που κάθισε στο κεφάλι του Πενς στο ντιμπέιτ - «Αφήστε τη να μιλήσει»

Η Ελλάδα «πλήρωσε» με 15 δισ. το brain drain στα χρόνια της κρίσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης