Έμπρακτη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στους φαντάρους της Ρω

Έμπρακτη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στους φαντάρους της Ρω

Κλιμάκιο του συλλόγου επισκέφθηκε τη Ρω στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στο Καστελόριζο

Rw1
Την έμπρακτη στήριξη στους φαντάρους που θητεύουν στην Ρω δείχνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναλαμβάνοντας την κάλυψη των εξόδων για την προμήθεια Ελληνικών σημαιών και ενός καταψύκτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός με κλιμάκιο του συλλόγου επισκέφθηκε την Ρω στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στο Καστελόριζο στις 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά την επίσκεψη στο φυλάκιο του ακριτικού νησιού και μετά από σχετική ερώτηση οι φαντάροι είπαν πως θα ήθελαν να τοποθετηθεί προστατευτικό πλεξιγκλάς για το παρατηρητήριο ώστε να μην τους ραπίζει ο αέρας, λίγες πάνινες Ελληνικές σημαίες που είναι πιο ανθεκτικές και έναν καταψύκτη για να διατηρούνται οι προμήθειές τους ιδίως την περίοδο που παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω των καιρικών συνθηκών.
ro_1

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Δημήτρης Γιάννος: «Με ενέργειες και δαπάνες του προέδρου μας Δ. Βερβεσού, αγοράστηκε και αποστέλλεται ο καταψύκτηs. Πολύ γρήγορα θα υλοποιήσουμε το σύνολο της υπόσχεσης που δώσαμε, γιατί αυτό είναι το ελάχιστο καθήκον μας γι’ αυτούς που φυλάσσουν Θερμοπύλες. Είναι λυπηρό αλλά και εξαιρετικά τιμητικό να υποκαθιστά ο ΔΣΑ την επίσημη πολιτεία, αλλά εμείς μάθαμε να μιλάμε μόνο με πράξεις. Συνεχίζουμε στον δρόμο της ευθύνης και του πατριωτικού καθήκοντος».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο των δικηγόρων αντιμετώπισε αρκετά «γραφειοκρατικά» προσκόμματα έως ότου καταφέρει να επισκεφτεί την Ρω γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στον ΔΣΑ.

Από την άλλη πλευρά η εκδήλωση στο Καστελόριζο στην οποία συμμετείχε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κρίθηκε επιτυχημένη καθώς μεταξύ άλλων αναπτύχθηκε πλούσια νομική επιχειρηματολογία για την ενίσχυση των εθνικών θέσεων και την αποδόμηση της τουρκικής επιχειρηματολογίας. Παράλληλα, η μαζική προσέλευση δικηγόρων στο ακριτικό νησί έστειλε ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους.
ro_2
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Ακούστε τι λέει καθηγητής πνευμονολογίας στο protothema.gr για την ακτινογραφία-σοκ 38χρονου με κορωνοϊό

Μεξικό: Η εξωτική βίλα του Εσκομπάρ που μεταμορφώθηκε σε πεντάστερο boutique hotel

Ο Ράιαν Ρέινολντς θέλει να αγοράσει τη Ρέξαμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης