Διοίκηση του Αθλητισμού: Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Διοίκηση του Αθλητισμού: Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά μαθημάτων όπως το μάνατζμεντ και το μάρκετινγκ του αθλητισμού, τα οικονομικά του αθλητισμού, η συμπεριφορά των αθλητικών καταναλωτών, η διακυβέρνηση των αθλητικών οργανισμών

5028844
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ξεκινάει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά την λειτουργία ενός νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών για την Διοίκηση του αθλητισμού καθώς όπως επισημαίνεται «Τα προγράμματα σπουδών στη διοίκηση αθλητικών οργανισμών ανά τον κόσμο κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της παγκόσμιας ακαδημαϊκής «πίτας»

«Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ περιλαμβάνει μία σειρά μαθημάτων όπως το μάνατζμεντ και το μάρκετινγκ του αθλητισμού, τα οικονομικά του αθλητισμού, η συμπεριφορά των αθλητικών καταναλωτών, η διακυβέρνηση των αθλητικών οργανισμών, η διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων και η διεκδίκηση και η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων.

«Μία από τις βασικές υποχρεώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι η φροντίδα για την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών φορέων της χώρας» δηλώνει σχετικά ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς. «Σε ένα σύστημα, όταν δεν είναι καλά οργανωμένο και δεν είναι καλά διοικούμενο, οι αθλητές από μόνοι τους δεν αρκούν. Γι αυτό η ΓΓΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της αθλητικής διακυβέρνησης (βλ. π.χ. το πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ για την αξιολόγηση των αθλητικών ομοσπονδιών). Επίσης, η έμφαση στη σωστή αθλητική διακυβέρνηση αποτελεί βασική προτεραιότητα σε διεθνές επίπεδο» συνεχίζει.

«Ως εκ τούτου, χάρηκα ιδιαίτερα που το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προχώρησε στην ίδρυση μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διοίκηση του Αθλητισμού. Διαβάζοντας το πρόγραμμα σπουδών του γίνεται κατανοητό ότι θα δώσει την δυνατότητα στα στελέχη που θα το παρακολουθήσουν να εξελιχθούν τόσο ακαδημαϊκά, όσο και πρακτικά σε θέματα που τους απασχολούν στην επαγγελματική τους καθημερινότητα, προς όφελος πάντα του αθλητισμού» καταλήγει ο κ. Μαυρωτάς.

«Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα διαπίστωσα ότι ένας εξαιρετικά σημαντικός λόγος που αυτές είχαν κορυφαίες διακρίσεις, ήταν το υψηλό επίπεδο οργάνωσής τους, το οποίο επιτυγχάνονταν από στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις» προσθέτει ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής της Ελλάδας κ. Θοδωρής Παπαλουκάς.

O Ολυμπιονίκης κ. Δημοσθένης Ταμπάκος αναφέρει σχετικά ότι «αθλητισμός είναι μία σημαντική δραστηριότητα του ανθρώπου με πολλαπλά οφέλη (υγείας, οικονομικά, κοινωνικά, κλπ.)».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης