Ανησυχία Ρωσίας για την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου

Ανησυχία Ρωσίας για την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου

Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία τόνισε ότι  οι σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα δεν επηρεάζουν τη ρωσική στάση στο Κυπριακό

kupros
Ανησυχία για την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ - Κύπρου εξέφρασε ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάτσι, ισχυριζόμενος πως οι σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα δεν επηρεάζουν τη ρωσική στάση στο Κυπριακό.

Ο κ. Οσάτσι μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, αναφέροντας πως η Ρωσία είναι πάντοτε στο πλευρό του λαού της Κύπρου και υποστήριξε θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες του κυπριακού λαού «να λυθεί αυτό το δύσκολο θέμα» (Κυπριακό).

Με την Τουρκία, είπε, «έχουμε δικές μας διμερείς σχέσεις που δεν είναι και τόσο εύκολες, μα αναπτύσσονται με πολλή δυσκολία. Έχουμε τώρα διαφωνίες με την Τουρκία και στην Συρία και στη Λιβύη. Ελπίζουμε πως θα αναπτυχθούν και αυτές οι σχέσεις, όμως αυτό δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο το Κυπριακό», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν νιώθει ότι υπάρχει μετατόπιση της Κύπρου στις διμερείς σχέσεις και αν αυτό τον ανησυχεί απάντησε ότι «βεβαίως, δεν μπορεί να μην ανησυχεί εμάς αυτό το νομοσχέδιο Menendez – Rubio και αυτό που επιδιώκουν οι Αμερικανοί εδώ στην Κύπρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Reuters: Η Ελλάδα ανοιχτή για τουρίστες από 20-25 χώρες στις 15 Ιουνίου

Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με «λουκέτο» τα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης