Δίκη Τοπαλούδη: Η δικαίωση της Ελένης, το ξέσπασμα των γονιών της και η νέα έρευνα για τον Ροδίτη

Δίκη Τοπαλούδη: Η δικαίωση της Ελένης, το ξέσπασμα των γονιών της και η νέα έρευνα για τον Ροδίτη

Δικαίωση στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη οι βαριές ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους - Ξέσπασαν οι γονείς της, μόλις άκουσαν την απόφαση - Έρευνα για τον ψυχίατρο που χορήγησε σκεύασμα στον Ροδίτη

mana_topaloudi_main
Δικαίωση, στιγμιαία ανακούφιση αλλά και πόνο νιώθουν πλέον οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, που είδαν τη μνήμη της κόρης τους να δικαιώνεται, αρκετούς μήνες μετά τον σκοτεινό Νοέμβριο του 2018, όταν η φοιτήτρια έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονίας από τους δύο καταδικασθέντες, πλέον για την υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος. Ισόβια για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας και 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, παρά τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισής τους.

«Η απόφαση δεν με ικανοποιεί σαν μάνα»

Η μητέρα της φοιτήτριας, μετά από πολύμηνο αγώνα για τη δικαίωση της κόρης της, ξέσπασε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας.

Ωστόσο ούτε η απόφαση έδειξε να την ικανοποιεί. Γιατί αν και το δικαστήριο επέβαλε τις πλέον βαριές ποινές, οι δολοφόνοι του παιδιού της δεν πρόκειται να παραμείνουν ισόβια μέσα στο κελί τους. 

«Είναι νόμοι που προκαλούν το κοινό αίσθημα» ανέφερε στους δημοσιογράφους και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να δείξει θάρρος και δύναμη και να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα. «Τα ισόβια να είναι ισόβια, όχι σε 8 και 9 χρόνια να βγαίνουν στην κοινωνία οι στυγνοί εγκληματίες» είπε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι οι δύο καταδικασθέντες χρησιμοποίησαν όλες τις μορφές βίας εις βάρος του παιδιού της.



Μητέρα Τοπαλούδη
Κλείσιμο

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη έξω από τα δικαστήρια


'«Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη» λέει ο πατέρας της Ελένης

Δικαίωση και στιγμιαία, όπως είπε, ψυχική ανακούφιση ένιωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ακούγοντας την απόφαση της δικαιοσύνης να επιβάλλει ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους καταδικασθέντες για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μετά το πέρας της δίκης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη η ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη..

«Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μας. Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάνανε προς το τέλος να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν. Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες , υπουργούς παρά υπουργούς ... εμείς είμαστε μακριά από κόμματα...» ανέφερε.

Ακούγοντας την απόφαση είπε ένιωσε μια «στιγμιαία ψυχική ανακούφιση.»

dikitopaloydi__1_
dikitopaloydi__2_
dikitopaloydi__3_
dikitopaloydi__4_
dikitopaloydi__5_


Η έρευνα συνεχίζεται για ψευδείς βεβαιώσεις και ψευδείς μαρτυρίες

Κι ενώ οι καταδικασθέντες επέστρεψαν στη φυλακή, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε να ρίξει φως και σε άλλες πτυχές της υπόθεσης. Οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβάσουν στην εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασής του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδή βεβαίωση από ιδιώτη ψυχιάτρου στη συνταγογραφηση συγκεκριμένου σκευάσματος στον 23χρονο καταδικασθέντα Ροδίτη. Ακόμη αποφάσισε να διαβιβάσει αντίγραφα της απόφασης του στην εισαγγελία και για να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Μήνυση θα κατατεθεί και κατά δύο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας, που μπήκε χειροκροτούμενη στην αίθουσα, είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου Ροδίτη, όπως και της αδελφής του 21χρονου αλβανικής καταγωγής. Ακόμη, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη. Ως προς το τελευταίο αυτό σκέλος το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της.

dikitopaloydi__10_

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους


Αμίλητοι άκουσαν οι κατηγορούμενοι τα ισόβια

Νωρίτερα, ο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει ενόχους τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού», εκφώνησε η πρόεδρος.

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, ενώ λίγο αργότερα άκουγαν να τους επιβάλλεται η ποινή των ισοβίων και των 15 ετών κάθειρξης.

Άλλωστε το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είπε η εισαγγελέας τονίζοντας ότι δεν ακούσθηκαν αλήθειες στη δικαστική αίθουσα, ενώ υποστήριξε ότι δεν έδειξαν καμία μεταμέλεια. 

Η ίδια έκανε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης των κατηγορουμένων μέχρι το τέλος ενώ μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Ειδήσεις σήμερα:

Σπάνια η επιτυχία της Ελλάδας στην εποχή του κορωνοϊού γράφουν οι Financial Times - Το αποκαλυπτικό διάγραμμα

Καιρός: Καύσωνας για... «Γκίνες» στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες-ρεκόρ για το Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός: Πόσοι πρέπει να αποκτήσουν ανοσία για να ελεγχθεί η πανδημία; - Οι ειδικοί απαντούν



Ειδήσεις σήμερα:

Αντιδράσεις κατά Σκέρτσου: «Η ανάρτησή του αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης»

Δίκη Τοπαλούδη - «Καταπέλτης» η εισαγγελέας: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό οι κατηγορούμενοι»

Ένας 37χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη ζωή του στο «Σωτηρία» - Στους 160 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης