Dream House: Η ερωτική φωλιά της Μέριλιν πωλείται 115 εκατ. δολάρια

Dream House: Η ερωτική φωλιά της Μέριλιν πωλείται 115 εκατ. δολάρια

Το πάλαι ποτέ ερωτικό κρησφύγετο της Μέριλιν Μονρόε με εννέα κρεβατοκάμαρες και δέκα μπάνια βγαίνει στο σφυρί για 115 εκατ. δολάρια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
owlwood_estate_art
Το ιστορικό Owlwood Estate στην πιο ακριβοθώρητη γειτονιά του Λος Αντζελες, μια έκταση 40 στρεμμάτων στο Holmby Hills είναι μια έπαυλη που η αρχιτεκτονική της θυμίζει τα πολυτελή παλάτια της ιταλικής Αναγέννησης με εννέα κρεβατοκάμαρες, δέκα μπάνια και ειδικά διαμερίσματα για το υπηρετικό προσωπικό.

Η έπαυλη ήταν πρώην κατοικία των κολοσσών του Χόλιγουντ, του ηθοποιού Τόνι Κέρτις και του πρώην ζευγαριού Σόνι και Σερ. Χτίστηκε το 1930 και γειτνιάζει με τη Sunset Boulevard και το Country Club του Λος Αντζελες. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ρόμπερτ Ντ. Φάρκιουχαρ και υπήρξε για χρόνια η κατοικία του ιδρυτή της 20th Century Fox, Τζόσεφ Σενκ, ο οποίος φιλοξενούσε συχνά τη Μέριλιν Μονρόε και ήταν επί σειρά ετών το αγαπημένο ησυχαστήριό της.

Οι κακές γλώσσες της εποχής έλεγαν ότι η έπαυλη ήταν η ερωτική φωλιά της Μέριλιν και του Σενκ, ο οποίος πέρα από ιδρυτής του μεγαλύτερου κινηματογραφικού στούντιο της εποχής διετέλεσε και πρώτος πρόεδρος της United Artists. Η πιο διάσημη ξανθιά σταρ βέβαια κάθε φορά που τη ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι αρνιόταν κατηγορηματικά τα περί ερωτικού δεσμού της με τον Σενκ, ωστόσο για χρόνια ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόταν την έπαυλη.
owlwood_estate
owlwood_estate2
owlwood_estate3
Στην πιο πριβέ περιοχή του Λος Αντζελες, στο Holmby Hills, η πιο μεγάλη έκταση της Δυτικής Ακτής, το Owlwood Estate, γειτονιάζει με το περίφημο Spelling Manor, που πρόσφατα πουλήθηκε για 120 εκατ. δολάρια, και την Επαυλη του «Playboy», που βγήκε στο σφυρί για 100 εκατ. δολάρια
owlwood_estate4
owlwood_estate5
Κλείσιμο

Το 2017 το σπίτι χρησιμοποίησε το power couple της αμερικάνικης μουσικής βιομηχανίας, αφού ο Jay-Z διοργάνωσε το Roc Nation’s Pre-Grammy brunch για τα βραβεία Grammy και η Μπιγιονσέ έκανε την οικοδέσποινα, μεταξύ άλλων, στη Ριάνα, στον Νίκο Τζόνας και τον dj Khaled. Σύμφωνα με το Forbes.com, η έπαυλη αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη της και σίγουρα θα είναι κάποιος που έχει 115 εκατ. δολάρια για την αγοραπωλησία.

Αρχικά, τη δεκαετία του ’30 ο Βρετανός επιχειρηματίας Αρθουρ Λετς, ο οποίος έκανε την περιουσία του στην Καλιφόρνια παίρνοντας ένα χρεοκοπημένο κατάστημα με αποξηραμένα φρούτα και μετατρέποντάς το στο διάσημο πολυκατάστημα «The Broadway», αγόρασε το κτήμα. Την έπαυλη βέβαια έχτισε η χήρα του Φλόρενς Λετς-Κουίν με τη βοήθεια του νέου της συζύγου, του εργοστασιάρχη Τσαρλς Κουίν. Τα 1.135 τετραγωνικά μέτρα της έπαυλης έδωσαν στο Owlwood Estate τον τίτλο της μεγαλύτερης και πιο πολυτελούς της εποχής. Ακόμα διατηρούνται τα αυτοκρατορικά μαρμάρινα τζάκια, τα δρύινα πατώματα και οι πολυέλαιοι με τα ακριβά κρύσταλλα και τα δουλεμένα στο χέρι από τεχνίτες ράφια των τζακιών με τις λεπτομέρειες από χρυσό 24 καρατίων. Υπάρχει δωμάτιο στο ισόγειο και ασανσέρ για τους τρεις ορόφους για εκείνους που δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη εντυπωσιακή σπειροειδή σκάλα.

Πόλος έλξης των επισκεπτών της έπαυλης ήταν η εξωτερική πισίνα που έφτιαξε η κολυμβήτρια Ολυμπιακών Αγώνων και ηθοποιός Εσθερ Γουίλιαμς. Φυσικά υπάρχει και pool house, το σπίτι για τους φιλοξενούμενους. Δεν ήταν ωστόσο οι πολυτελείς υποδομές που έκαναν την κατοικία τόσο διάσημη όσο τα σκάνδαλα που συνδέθηκαν με την έπαυλη. Η έπαυλη έχει αλλάξει πάρα πολλούς ιδιοκτήτες μέσα στην πορεία των περίπου 90χρόνων.
owlwood_estate6
owlwood_estate7
owlwood_estate8
owlwood_estate9
owlwood_estate10
Δέκα μπάνια, 9 κρεβατοκάμαρες, ειδικά διαμερίσματα για το υπηρετικό προσωπικό, αυτοκρατορικά μαρμάρινα τζάκια, δρύινα πατώματα, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι και δουλεμένα στο χέρι από τεχνίτες ράφια των τζακιών με τις λεπτομέρειες από χρυσό 24 καρατίων και φυσικά διάσημοι ιδιοκτήτες, όσα δικαιολογούν την τιμή πώλησης των 115 εκατ. δολαρίων

Οταν η οικογένεια της Φλόρενς Κουίν πούλησε την κατοικία, οι διαδοχικοί ιδιοκτήτες ήταν ο ξενοδόχος Τζόσεφ Ντρόουν, ο συνέταιρός του και ιδρυτής του ξενοδοχείου «Bel Air» Κόνραντ Χίλτον και στη συνέχεια ο μεγιστάνας του πετρελαίου Γουίλιαμ Κεκ. Ο πασίγνωστος ηθοποιός Τόνι Κέρτις την πούλησε το 1974 αντί 750.000 δολαρίων στο τότε ζευγάρι Σερ και Σόνι, οι οποίοι την ερωτεύτηκαν όταν βρέθηκαν καλεσμένοι σε πάρτυ του γόη ηθοποιού. Βέβαια λίγο καιρό μετά τη μετακόμισή τους χώρισαν άσχημα, μετά τις αποκαλύψεις της Σερ ότι διατηρούσε παράνομο δεσμό με τον κιθαρίστα τους. Το 1976 η Σερ πούλησε το σπίτι στον ζάπλουτο έμπορο χαλιών Ραλφ Μισκίν αντί 950.000 δολαρίων και εκείνος έδωσε το όνομα Owlwood στην έκταση.

Στα 70s η έκταση ανήκε στον σκιώδη επιχειρηματία με βάση το Μονακό Γκαζί Αϊτά, γνωστό για τα θορυβώδη πάρτυ του με πληθώρα φερέλπιδων μοντέλων και ηθοποιών. Το 2002 ο επιχειρηματίας την πούλησε αντί 33 εκατ. δολαρίων στον διπλωμάτη Ρονάλντ Αρνάλ, που πέθανε το 2008, ενώ η χήρα του με τη σειρά της το πούλησε τελικά το 2016 αντί 90 εκατ. δολαρίων στον επενδυτικό όμιλο Woodbridge.

Το τεράστιο οίκημα προσπαθούν να το πουλήσουν οι επενδυτές της Woodbridge Group -τωρινή ιδιοκτήτρια- εδώ και δύο χρόνια, αλλά η τιμή εκκίνησης των 180 εκατ. δολαρίων στάθηκε απαγορευτική. Η περσινή χρεοκοπία του επενδυτικού ομίλου έριξε την τιμή στα 115 εκατ. και περιμένουμε την ανακοίνωση του δισεκατομμυριούχου νέου ιδιοκτήτη που θέλει να κοιμηθεί στην ίδια κρεβατοκάμαρα που κάποτε κοιμόντουσαν η Μέριλιν, η Σερ και άλλες μυθικές μορφές του Χόλιγουντ.

owlwood_estate11
owlwood_estate12
owlwood_estate13
Πόλος έλξης των επισκεπτών της έπαυλης ήταν η εξωτερική πισίνα που έφτιαξε η κολυμβήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων και ηθοποιός Εσθερ Γουίλιαμς. Φυσικά υπάρχει και pool house, το σπίτι για τους φιλοξενούμενους και τους καλεσμένους στα μεγάλα πάρτυ των ιδιοκτητών
owlwood_estate14
owlwood_estate15
owlwood_estate16
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network