Στο Παρίσι με τη Δούκισσα Νομικού: «Η πίστη στις αξίες μου είναι η δύναμή μου»

Στο Παρίσι με τη Δούκισσα Νομικού: «Η πίστη στις αξίες μου είναι η δύναμή μου»

Μια εντυπωσιακή γυναίκα και παράλληλα τόσο οικείο πρόσωπο, η διάσημη παρουσιάστρια φωτογραφίζεται σε εμβληματικά σημεία της Πόλης του Φωτός και μιλάει για τη συνάντηση με την Εύα Λονγκόρια, τη γυναικεία ενδυνάμωση και το επόμενο βήμα

duchess-mak
Κάθε φορά που τη συναντώ, το ζεστό βλέμμα της, το πηγαίο χαμόγελό της και η ευγένειά της με κάνουν να αισθάνομαι άνετα μαζί της. Μιλά στο κινητό και μου δείχνει φωτογραφίες από τον γιο και την κόρη της, τον Σάββα και την Αναστασία, δύο πανέμορφα παιδιά που υπεραγαπά και στα οποία αφιερώνει πολύ χρόνο.

Εντυπωσιακή και γαλήνια όπως πάντα, η Δούκισσα δείχνει να μην έχει επηρεαστεί από τα πρόσφατα τηλεοπτικά γεγονότα με την αναπάντεχη αποχώρησή της από την εκπομπή της πρωινής ζώνης του ANT1. Με τις συζητήσεις με το κανάλι να βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη, η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να μιλήσει ακόμα για την επόμενη μέρα της εκεί, ωστόσο μου τονίζει ότι κοιτά πάντα μπροστά και ποτέ πίσω.

Το μότο της ταιριάζει γάντι με όσα συμβαίνουν στη ζωή της τους τελευταίους μήνες. «Never give up!» μου λέει αποφασιστικά και καθώς απολαμβάνουμε τον φρέσκο χυμό μας την παρατηρώ και νιώθω ότι είναι γεμάτη. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Σκέφτομαι πόσο σημαντικό είναι κάποιος να είναι γειωμένος, να ξέρει τι θέλει και να μη χάνεται στα «θέλω» των άλλων.

Η Δούκισσα, όμως, έχει μόλις επιστρέψει από το Παρίσι  και η συζήτησή μας δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από την Πόλη του Φωτός, που και οι δυο μας έχουμε περπατήσει και αγαπάμε. «Λατρεύω το Παρίσι, είναι μια πόλη κινηματογραφική. Η επιβλητική αρχιτεκτονική της, τα υπέροχα ιστορικά κτίρια σε καθηλώνουν. Το Παρίσι είναι η αγαπημένη μου ευρωπαϊκή πόλη. Η ενέργεια και ο ρομαντισμός του με ταξιδεύουν.

Απολαμβάνω τις βόλτες δίπλα στον Σηκουάνα, στα στενά του Μαρέ, στις γκαλερί, στα πάρκα και, βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, λατρεύω τα μοναδικά γλυκά και παγωτά που δοκιμάζεις στην Πόλη του Φωτός», ομολογεί χωρίς ενοχές.
DOUKISSA-9502
DOUKISSA-9682

Η δύναμη της ομορφιάς

Με το Παρίσι να ζει στους ρυθμούς της Fashion Week, η Δούκισσα, ως πρέσβειρα της L’Oréal Paris, πρωταγωνίστησε στο διεθνές Défilé L’Oréal Paris «Walk Your Worth» στέλνοντας μαζί με τις υπόλοιπες διάσημες πρέσβειρες της εταιρείας απ’ όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Ενα εντυπωσιακό high tech σκηνικό είχε στηθεί στους κήπους της École Militaire με τελευταίας τεχνολογίας υπερμεγέθεις οθόνες, χιλιάδες φώτα και υψηλής αισθητικής σκηνογραφία, σκηνοθεσία και χορογραφία. Με όχημα την ομορφιά και τη λάμψη, τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, οι διεθνείς σταρ και τα παγκόσμια media μετέφεραν ένα ηχηρό μήνυμα ουσίας, τη δήλωση «Walk Your Worth», σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες από τα διεθνή πρακτορεία, η Δούκισσα εντυπωσίασε με το λαμπερό κόκκινο κοστούμι της, δημιουργία του γαλλικού οίκου Bogdar. Το επιμελώς ατημέλητο ponytail της έφερε τη σφραγίδα του διάσημου Hair Artist & Expert Stephane Lancien, ενώ το έντονο smokey eye makeup look που έκανε το βλέμμα της διαπεραστικό είχε την υπογραφή της Global Makeup Director της L’Oréal Paris, Val Garland.

Η λαμπερή Ελληνίδα διέσχισε το τεράστιο catwalk με ιδιαίτερη άνεση, έντονο δυναμισμό και παιχνιδιάρικη διάθεση, έδωσε τον παλμό στο σόου και ενθουσίασε τους πάντες χορεύοντας στους ρυθμούς της μουσικής, συνοδευόμενη από 30 χορευτές απ’ όλο τον κόσμο. «Ηταν μια μοναδική εμπειρία τόσο on stage όσο και backstage. Την είχα ζήσει ξανά το 2018. Ανυπομονούσα να συμμετάσχω πάλι, να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους. Ο επαγγελματισμός τους, η δημιουργική τους τρέλα, το πάθος τους για την τελειότητα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, ακόμα και υπό πίεση χρόνου. Κάναμε αρκετά meetings, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο και αντάξιο των προσδοκιών όλων αυτών των μάγων της διεθνούς μόδας.

Το πιο ουσιαστικό, όμως, είναι ότι φέτος η L’Oréal Paris, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Right To Be, μας προσκάλεσε να ενώσουμε τη φωνή μας στέλνοντας το μήνυμα “Walk Your Worth” και να συμμετάσχουμε σε ένα event-ύμνο στη διαφορετικότητα. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ουσία, που τιμούν τη γυναίκα και την αξία της. Είναι σημαντικό οι γυναίκες να είμαστε ενωμένες τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα. Να μην τα παρατάμε ποτέ, αλλά και να μη δεχόμαστε να μας φέρνουν στα μέτρα τους όσοι μένουν προσκολλημένοι στα στερεότυπα του παρελθόντος. Η πίστη στις αξίες μας είναι η δύναμή μας».

Επρόκειτο για ένα ταξίδι-αστραπή με φορτωμένο πρόγραμμα, στο οποίο χώρεσε και η υπέροχη φωτογράφηση με ρούχα υψηλής ραπτικής διεθνών σχεδιαστών σε εμβληματικά κτίρια του Παρισιού, όπως το ξενοδοχείο «George V», η Οπερα και ο Πύργος του Αϊφελ. «Είχαμε μόνο 48 ώρες και δεν πρόλαβα να δω σχεδόν τίποτα παρά μόνο κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης στην πόλη.

Το μόνο που κατάφερα ήταν να ξεκλέψω λίγο χρόνο να πάμε μια βόλτα με τα παιδιά!», περιγράφει ευδιάθετη και τα μάτια της λάμπουν καθώς μιλάει για τα μικρά της. Τη ρωτώ ποιες είναι οι ανησυχίες της ως νέα γυναίκα που έχει φέρει στον κόσμο δύο παιδιά. «Η μεγαλύτερη ανησυχία μου, όπως πιστεύω και κάθε ανθρώπου, όπου κι αν ζει στον κόσμο, είναι η αστάθεια που κυριαρχεί σήμερα, η εγκληματικότητα, η βαρβαρότητα, η σκληρότητα, η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή.
Κλείσιμο
DOUKISSA-9264

Οσο κλισέ κι αν ακούγεται, τα παιδιά είναι το μέλλον όλων μας, το μέλλον μας. Γι’ αυτό και η ευθύνη που έχει ο καθένας μας, ειδικά ως γονιός, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με αρχές, αξίες και αποδοχή. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μην είσαι στερημένος συναισθηματικά. Να παίρνεις και να δίνεις αγάπη.

Να είσαι πρωτίστως καλός άνθρωπος, ολοκληρωμένος, γενναιόδωρος στη ζωή». Τι εύχεται για τα δικά της παιδιά; «Να είναι γερά, ευτυχισμένα και να ακολουθούν πάντα τα όνειρά τους. Να έχουν τη δύναμη να προσφέρουν στον εαυτό τους και στους άλλους. Στα παιδιά μου προσπαθώ να εμφυσήσω την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό, την ευγένεια, την αποδοχή στη διαφορετικότητα».

Επιστρέφοντας στο Παρίσι, τη ρωτώ για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις της με όλες αυτές τις διάσημες γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο. Εστιάζουμε στην Εύα Λονγκόρια και την Κάθριν Λάνγκφορντ. «Την Εύα τη συνάντησα για δεύτερη φορά. Ηταν γλυκιά, προσιτή και συνέχεια χαμογελαστή, με το γνωστό της ταμπεραμέντο να σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία και φιλικά. Οι γιοι μας είναι σχεδόν συνομήλικοι και μιλήσαμε αρκετά γι’ αυτούς. Δύο μαμάδες έχουν πολλά να μοιραστούν.
IMG_7870
Mε την Αμερικανίδα ηθοποιό Εύα Λονγκόρια
IMG_7871
Η Δούκισσα Νομικού απόλαυσε τις συζητήσεις με την Αυστραλή ηθοποιό Κάθριν Λάνγκφορντ

Οπως το πώς διαχειρίζονται τον χρόνο τους ώστε να είναι κοντά στην οικογένειά τους. Και, βέβαια, το πόσο πολύ αγαπά την Ελλάδα, και ιδιαίτερα τα νησιά μας. Η πανέμορφη Κάθριν ήταν πιο ήπια σε ταμπεραμέντο από την Εύα (γέλια). Αν και η καριέρα της έχει κυριολεκτικά εκτοξευτεί και είναι ένα παγκόσμιο role model με πάνω από 30 εκατομμύρια followers στο Instagram, ήταν ιδιαίτερα συνεσταλμένη, πολύ ευγενική, ανθρώπινη και ευαισθητοποιημένη στα θέματα της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να ενισχύσουμε το μήνυμα “Walk Your Worth”, ειδικά στα νέα κορίτσια». «Εσύ τι θα έλεγες σε ένα νέο κορίτσι;» αναρωτιέμαι φωναχτά. «Να διεκδικεί τα όνειρά της. Να έχει πίστη στον εαυτό της και στις δυνατότητές της. Να είναι αισιόδοξη, θετική και να μη σταματά να εξελίσσεται. Να μην επιτρέπει σε κανέναν και σε τίποτα να υποτιμά την αξία της, να παρεμβαίνει και να παραβιάζει τις αρχές της. Αυτό πιστεύω ότι είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή μας απέναντι στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στην κοινωνία. Με άλλα λόγια, never give up!».

Οι δραστηριότητές της δεν σταματούν ποτέ. Σήμερα, Κυριακή, η Δούκισσα είναι οικοδέσποινα στο φιλανθρωπικό event του «Mαζί για το Παιδί». Πρόκειται για το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι!», μια δράση που αναδεικνύει την αξία του παιχνιδιού για την ανάπτυξη των παιδιών και παράλληλα ενισχύει την ενσυναίσθηση αλλά και την κοινωνικοποίησή τους.

Μαζί της θα είναι κι ένας προσκεκλημένος από το εξωτερικό: ο αξιαγάπητος αρκούδος Paddington, που θα έρθει από το Περού για την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην Ελλάδα, όπως μας αποκάλυψε η Δούκισσα μ’ ένα υπέροχο βίντεο όπου πρωταγωνιστούν οι δυο τους.
DOUKISSA-DEFILE-02-10-22-086
Εντυπωσίασε στο catwalk τους πάντες με το κατακόκκινο κοστούμι, δημιουργία του γαλλικού οίκου Bogdar
DOUKISSA-9292
DOUKISSA-8801
DOUKISSA-9138
.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τζόνσον θέλει να γίνει... Τσώρτσιλ - Ξεκίνησε η μάχη για τους 100 βουλευτές

Αιδηψός: Αθώος ο 30χρονος που κλώτσησε και έριξε στη θάλασσα γατάκι
Σάκκαρη: Ξημερώματα ο «τελικός» με Κουντερμέτοβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network