Αντονι Σκορδής: Ο Ωνάσης από το Λος Άντζελες

Αντονι Σκορδής: Ο Ωνάσης από το Λος Άντζελες

Ο κυπριακής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός, που συνεργάστηκε με θρύλους του Χόλιγουντ όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, παρουσιάζει για δύο μόνο παραστάσεις στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη το έργο του «Onassis», αφού πρώτα έγινε επιτυχία στο Λος Αντζελες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
antoni
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Μεγάλη Βρετανία, ο Αντονι Σκορδής συνειδητοποίησε από πολύ νωρίς ότι τα όνειρά του ήταν πιο μεγάλα από αυτά που θα μπορούσε να του προσφέρει η παραμονή του στην Ευρώπη. Η μητέρα του έραβε ρούχα και ο πατέρας του ήταν κουρέας, ενώ ο ίδιος είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την υποκριτική και να φύγει για την Αμερική. «Υπήρχαν τόσες πολλές ελληνικές συνήθειες στο σπίτι μας που ένα θα σου πω: όταν πρωτοπήγα σχολείο δεν ήξερα ούτε μία λέξη αγγλικά. Τα πάντα στη νοοτροπία αλλά και τον τρόπο ομιλίας μαρτυρούσαν Ελλάδα».
Ga200825_018ar2

Καταξιωμένος πλέον τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, όπου ζει σήμερα, του γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθεί με τον Ωνάση όταν τυχαία έπεσε στα χέρια του ένα παλιό δημοσίευμα: «Με ιντρίγκαρε ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε τα πρώτα του χρήματα στην Αργεντινή, δημιουργώντας σχέσεις με μεγαλύτερες και οικονομικά εύρωστες γυναίκες. Αρχισα να διαβάζω πολλά για εκείνον κι έτσι ξεκίνησε μια έρευνα για τον διακεκριμένο αυτό Ελληνα. Κατέληξα να γράψω πάνω του ένα θεατρικό έργο.
Onassis-Production-I-300-dpi

Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο “Stella Adler” του Λος Aντζελες αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο, ενώ επρόκειτο να παρουσιαστεί και στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, τα μεγαλεπήβολα σχέδιά μας συνέπεσαν με την παγκόσμια πανδημία κι έτσι αναγκαστήκαμε να τα αναβάλουμε για αργότερα. Η κατάσταση γινόταν καθημερινά στην Αμερική όλο και πιο τρομακτική, με αποτέλεσμα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Πολύ καλύτερα. Με αφορμή την επιστροφή μου θέλησα να ανεβάσω το θεατρικό έργο εδώ», μας λέει. Το one man show «Onassis» θα παρουσιαστεί στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη για δύο μόνο παραστάσεις, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
Κλείσιμο
Ga200825_122ar2

Περπατάμε στο άδειο, καλοκαιρινό κέντρο της Αθήνας και συζητάμε: «Μου αρέσει η Ελλάδα. Πολλά χρόνια ήθελα να ζήσω και να ασχοληθώ με την τέχνη εδώ, αλλά οι συνεχείς προτάσεις με κρατούσαν περισσότερο στο εξωτερικό. Η ζωή στην Ελλάδα μού αρέσει. Αυτή την εποχή μάλιστα ανακαλύπτω τα Εξάρχεια όπου και μένω», λέει και προσθέτει: «Το Χόλιγουντ είναι Χόλιγουντ και η Αμερική είναι η χώρα των μεγάλων ευκαιριών για τους ηθοποιούς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Εμφανίζονται χιλιάδες ηθοποιοί για έναν ρόλο. Εγώ προσωπικά ομολογώ ότι υπήρξα τυχερός. Εχω δουλέψει με πολλά ονόματα που ήταν υποψήφια ή έχουν κερδίσει Οσκαρ. Ως δουλειά ξεχωρίζω το “The Ηuman Εlement”, μια ταινία μικρού μήκους, όπου έπαιζα έναν Εβραίο, αιχμάλωτο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν. Ο σκηνοθέτης Τρέβορ Ράιλι είναι ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος. Η συνεργασία με τον συμπρωταγωνιστή μου Σέιν Τζόνσον ήταν εξαιρετικά ευχάριστη».
IMG_1878-1
Το one man show «Onassis» θα ανέβει στο θερινό Θέατρο Λαµπέτη στις 4 και στις 5 Σεπτεµβρίου

Κάνει μια παύση και συνεχίζει: «Ευχάριστη ήταν και η συνεργασία μου με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια μιας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσα. Είναι απλός, ευγενής και προσιτός. Ούτε σταριλίκια, ούτε επαγγελματικοί φανφαρονισμοί. Οταν του είπα ότι είχε πολύ θόρυβο και θα ήθελα να ντουμπλάρω τη φωνή μου, θυμάμαι που μου είπε: “Δεν χρειάζεται, ούτε εγώ το έκανα ποτέ”. Η μόνη λεπτομέρεια που με έκανε να συνειδητοποιώ ότι είχα απέναντί μου έναν σταρ ήταν ο απίστευτα μεγάλος αριθμός από σωματοφύλακες που διαθέτει. Γνώρισα, μάλιστα, όλη την οικογένεια. Η Αμάλ Αλαμουντίν είναι δυναμική, φίνα και πάντα καλοντυμένη. Στην πρεμιέρα της ταινίας είχε έρθει και η μητέρα της, η οποία όταν έμαθε ότι είμαι από την Κύπρο με πλησίασε και μου είπε: “Πολύ συγκινούμαι. Με την Κύπρο με ενώνουν πολλά. Ξέρετε, με τον σύζυγό μου εκεί παντρευτήκαμε”».

Το όνομά του έχει βρεθεί στους τίτλους γνωστών ταινιών και σειρών, όπως το «Stage Mother», το «Smokers», το «Criminal Minds: Beyond borders», το «Blacklist» και το «Star Wars: Battlefront». Επίσης πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια σε σειρές του Netflix, με τελευταία του δουλειά τον «Δον Κιχώτη». «Το Νetflix έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς νέους ηθοποιούς να αναδείξουν το ταλέντο τους και κάποιοι από αυτούς να γίνουν μεγάλα ονόματα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα δικαιώματα από τις επαναλήψεις έπεσαν κατακόρυφα. Ενώ αρχικά το Netflix ήταν συνυφασμένο με πλουσιοπάροχες αμοιβές, τα τελευταία δύο χρόνια τα δεδομένα έχουν αλλάξει», αναφέρει. Σημείο-σταθμό στην καριέρα του θεωρεί τη συνεργασία του με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ: «Μιλάμε για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που σε συναρπάζει από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας. Ευφυής, φιλοσοφημένη, με ώριμη σκέψη. Και το κυριότερο, μια ακτιβίστρια που έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο».

Ο Αντονι Σκορδής είναι ροκ, ταξιδεύει συνέχεια και αγαπά την ελευθερία του. «Είναι δύσκολο για έναν ηθοποιό που κυνηγά συνεχώς ρόλους και ταξιδεύει διαρκώς να κάνει οικογένεια. Κάθε σενάριο είναι για μένα και μια πρόκληση. Μια καινούρια πρόκληση που σε πάει παρακάτω καθώς σε εξελίσσει. Ζεις μια ζωή και είναι σαν να έχεις ζήσει πολλές. Είμαι χορτάτος από κάθε άποψη, γι’ αυτό και δεν μετάνιωσα ποτέ που δεν εγκλωβίστηκα σε ένα γάμο», εξομολογείται.

Αυτή την εποχή η πρόκληση σχετίζεται με την παράσταση «Onassis» και την πορεία της μετά την πανδημία. O «Εθνικός Κήρυκας», η εφημερίδα των ομογενών στη Νέα Υόρκη, είχε γράψει: «Ο Αντώνης Σκορδής, ο επιτυχημένος Ελληνοαμερικανός ηθοποιός, είχε την ιδέα να μεταφέρει τη συναρπαστική ζωή του Αριστοτέλη στο σανίδι. Πολλά έχουν ειπωθεί για τον Ελληνα μεγιστάνα, όπως το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνος για τις εκτελέσεις των Τζον και Ρόμπερτ Κένεντι και το ότι ήταν ένας σκληρός και αναίσθητος ηδονιστής. Το εν λόγω έργο φιλοδοξεί να πει αλήθειες ώστε να σταματήσουν τα ψέματα. Το θεατρόφιλο κοινό έχει πλέον την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως αν όντως ο Ωνάσης είχε το άγγιγμα του Μίδα και αν τελικά η Τζάκι ήταν η μαύρη χήρα που υπήρξε υπεύθυνη για την αρχή του τέλους του»

Ειδήσεις σήμερα

Γερμανία: Ο πίνακας που... «είναι και δεν είναι» έργο του Βαν Γκογκ πουλήθηκε έναντι €550.000

O «Κωνσταντής» από τις «Άγριες Μέλισσες» ποζάρει μόνο με το μαγιό του

Κάθε μέτρο χάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Προκλητική η επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ