Ευρωεκλογές 2019: Οκτώ ημέρες άδεια για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που εργάζονται στο Δημόσιο

Ευρωεκλογές 2019: Οκτώ ημέρες άδεια για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που εργάζονται στο Δημόσιο

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι δικαιούνται 4+4 εργάσιμες ημέρες άδεια για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

eurwekloges_2019_art
Διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις προσεχείς ευρωεκλογές, με εγκύκλιο που υπογράφει η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Για τις ανάγκες των εκλογών, η εγκύκλιος προβλέπει ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού θα πρέπει να δικαιολογήσουν στους υπαλλήλους που διορίστηκαν τέσσερις εργάσιμες ημέρες απουσίας, με αιτιολογία την χορήγηση της διευκόλυνσης την απόφαση διορισμού τους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κρίθηκαν διοριστέοι, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν στα εκλογικά τμήματα, μετά την πρώτη κλήρωση του Αρείου Πάγου. Στγη δεύτερη κλήρωση, λόγω της μη επάρκειας των υποψηφίων, αναδείχθηκαν ως διοριστέοι και μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι κάτοχοι πτυχίου νομικής ή κάτοχοι πτυχίου άλλης σχολής, που κατέχουν θέση προϊσταμένου τουλάχιστον Τμήματος.

Παράλληλα, η εγκύκλιος καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους που κατέχουν τα συγκεκριμένα προσόντα να ενημερωθούν εάν έχουν διοριστεί, ενώ τους υποδεικνύει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την εγκύκλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης