Ευρωεκλογές 2019: Τα επόμενα βήματα μετά τις 26 Μαΐου

Ευρωεκλογές 2019: Τα επόμενα βήματα μετά τις 26 Μαΐου

Τι συμβαίνει μετά την εκλογή του νέου κοινοβουλίου; Ανακαλύψτε τα επόμενα βήματα σε ένα άκρως ενδιαφέρον γράφημα

eurorkloges_apote
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές 2019 της 26ης Μαΐου.

Μεταξύ της 23ης και 26 Μαΐου, οι Ευρωπαίοι θα ψηφίσουν τους 751 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές θα αναλάβουν, στη συνέχεια, την εκλογή του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ομάδας τους.

Τα Ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα επέλεξαν τους κορυφαίους υποψηφίους τους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά τις εκλογές, λαμβανομένων υπόψη των αποτελεσμάτων, οι ηγέτες της ΕΕ θα προτείνουν έναν υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής. Το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί υποψήφιο που δεν συμμετείχε στη διαδικασία των κορυφαίων υποψηφίων. Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει τον νέο πρόεδρο τον Ιούλιο.

eurorkloges_apote


Πριν αναλάβουν καθήκοντα, όλοι οι υποψήφιοι Επίτροποι συναντούν τους ευρωβουλευτές στις ακροάσεις που οργανώνονται στις επιτροπές του ευρωπαϊκού κοινοβούλιο που είναι αρμόδιες για το χαρτοφυλάκιό του καθ' ενός από αυτούς.Οι επιτροπές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εξετάζουν τις γνώσεις και τις ικανότητες κάθε υποψήφιου Επιτρόπου και στη συνέχεια ψηφίζουν για την έγκριση ή όχι της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σύνολό της.

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης