Euro 2020 (4ος όμιλος), Τσεχία-Αγγλία 0-1: Λιοντάρια για ένα ημίχρονο και τώρα... στον πόλεμο των «16» - Δείτε το γκολ

Euro 2020 (4ος όμιλος), Τσεχία-Αγγλία 0-1: Λιοντάρια για ένα ημίχρονο και τώρα... στον πόλεμο των «16» - Δείτε το γκολ

Η Αγγλία δεν έπεισε, αλλά με το 1-0 επί της Τσεχίας (περνάει στις καλύτερες τρίτες), προκρίθηκε ως 1η από τον 4ο όμιλο, παραμένει στο Γουέμπλεϊ και για τους 16 του Euro 2020, αναμένει Γαλλία, Γερμανία ή Πορτογαλία

sterlingg
Κάποτε «Το ποδόσφαιρο ερχόταν στο σπίτι». Τώρα όμως «Το ποδόσφαιρο έμεινε στο σπίτι». Παραφράζοντας το διάσημο σλόγκαν που οι ίδιοι είχαν βγάλει για το δικό τους Euro 1996, οι Άγγλοι πέτυχαν τον αρχικό στόχο τους. Οχι απλά ολοκλήρωσαν τον 4ο όμιλο στην κορυφή, δίχως να δεχτούν καν γκολ, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στο”Γουέμπλεϊ”, κάτι που μπορεί να κάνουν διαρκώς, εφόσον φτάσουν μέχρι τον τελικό. Το φτωχό και διόλου πειστικό 1-0 επί της Τσεχίας, τους εξασφάλισε το καλό εισιτήριο, αν και αυτό πλέον είναι σχετικό, μιας και θα κληθούν στους “16” να κοντραριστούν με μία εκ των Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία. Οποια δηλαδή τερματίσει 2η στον όμιλο του θανάτου (6ος).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccadyucxyp29-sf)


Οι “πελάτες” του Στέρλινγκ

Οπως είχε δηλώσει και πριν το παιχνίδι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τα Λιοντάρια δεν ήθελαν να διαπραγματευτούν το δικαίωμα να δώσουν όλα τα ματς τους στο Ναό της μπάλας. Επομένως, μπήκαν με μεγάλη φούρια. Στο 3' ο Στέρλινγκ παρακολούθησε με αγωνία τη λόμπα του να σταματάει στο δεξί δοκάρι. Στο 12' όμως βρήκε δίχτυα, κάτι που δεν γινόταν να χαρίσει στην αγαπημένη αντίπαλό του. O Γκρίλις του σέρβιρε τη σέντρα και ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε με κεφαλιά, ενώ στα προκριματικά του Euro 2020 είχε σημειώσει χατ τρικ σε εκείνο το 5-0 επί των Τσέχων.

Δεν αντέδρασαν ποτέ οι Τσέχοι

Οι τελευταίοι άργησαν κάπως να μπουν στο γήπεδο. Αφού πρώτα ο Βάτσλικ είπε όχι εντυπωσιακά στον Κέιν (26'), συνέβη το ίδιο στην απέναντι εστία με τους Χόλες – Πίκφορντ, το αμέσως επόμενο λεπτό. Στο 35' Απείλησε ο Σούτσεκ, αλλά μέχρι το φινάλε οι Τσέχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι, ενώ ούτε οι Αγγλοι είχαν φαντασία και ιδέες, ώστε να κλειδώσουν το τρίποντο. Τελικά το πήραν, αλλά και στα τρία ματς του ομίλου δεν έπεισαν ότι μπορούν να παίξουν καλό-επιβλητικό ποδόσφαιρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccafwdsejspd-sf)
Κλείσιμο


Οσο για τους ηττημένους, το 3-1 της Κροατίας επί της Σκωτίας, τους έστειλε στην 3η θέση, αλλά και σίγουρα στην επόμενη φάση, όπου περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα είναι είτε η Ολλανδία, είτε ο νικητής του 5ου ομίλου. Ολα τα λεφτά όμως είναι το ζευγάρωμα της Αγγλίας...

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Κουφάλ, Χόλες (84' Βίντρα), Σούτσεκ, Γιάνκτο (46' Σέβτσικ), Μάζοπουστ (64' Χλόζεκ), Νταρίντα (64' Κραλ), Σικ (75' Πέκχαρτ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφροντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς (79' Μινγκς), Γουόκερ, Σο, Ράιζ (46' Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ (67' Ράσφορντ), Γκρίλις (67' Μπέλιγχαμ), Σάκα (84' Σάντσο), Κέιν.

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα
Τσεχία – Αγγλία 0-1
Κροατία – Σκωτία 3-1

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: «Η μητέρα της Καρολάιν αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της»

Μετς: Πατέρας και γιος έβαλαν ροτβάιλερ να επιτεθεί σε 30χρονο - Φωτογραφίες

Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις απευθείας επαφές μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα