Υπερθέρμανση του πλανήτη: Η πραγματικότητα και οι υπερβολές

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Η πραγματικότητα και οι υπερβολές

Ένας από τους κορυφαίους, παγκοσμίως επιστήμονες, ο Αναστάσιος Τσώνης, μιλά στο newmoney.gr για την κλιματική αλλαγή και επισημαίνει: «Παν μέτρο άριστον»

tsonis-nm
Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι κλιματολογικές αλλαγές τις οποίες βιώνουμε αποτελούν θέμα αιχμής για όλη την ανθρωπότητα. Όμως η πλειοψηφία του κόσμου και των κυβερνήσεων έχει εστιάσει στο δένδρο αγνοώντας το δάσος. Και αυτό γιατί η ζωή πάνω στον πλανήτη δεν απειλείται μόνο από την υπερθέρμανση, ούτε η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι η μόνη αιτία. Η υπερβολική έμφαση οδηγεί σε παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Ο κόσμος και οι επιστήμονες έχουν χωριστεί στους «καταστροφολόγους» που υποστηρίζουν ότι η μόνη αιτία του κακού είναι ο άνθρωπος και στους «αρνητές» που από την πλευρά τους διατρανώνουν ότι «ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη και όλη αυτή η φασαρία είναι μία συνωμοσία για καταρρεύσει η παγκόσμια βιομηχανία.

Στη μέση βρίσκονται οι λεγόμενοι «σκεπτικιστές» που προσπαθούν να εξηγήσουν επιστημονικά το φαινόμενα και να βρουν τις πραγματικές αιτίες στην ολότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης