«Monty Python»: Το μωρό - πύθωνας με τα τρία μάτια που έγινε viral

«Monty Python»: Το μωρό - πύθωνας με τα τρία μάτια που έγινε viral

Ήταν μόλις 3 μηνών και είχε μήκος 40 εκατοστά - Πέθανε λίγες εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του τον Μάρτιο - Φυσική η μετάλλαξή του λένε οι επιστήμονες

python
Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές Άγριας Ζωής της Αυστραλίας και στις οποίες απεικονίζεται έναν πύθωνα με τρία μάτια που εντοπίστηκε σε αυτοκινητόδρομο στα βόρεια της χώρας.

Η Υπηρεσία Άγριας Ζωής περιέγραψε ως αλλόκοτη αυτήν την ανακάλυψη. Το φίδι που ονομάστηκε «Monty Python» ήταν ένα μωρό - πύθωνας μόλις τριών μηνών και είχε μήκος 40 εκατοστά. Ωστόσο, πέθανε λίγες εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του τον Μάρτιο.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι το τρίτο μάτι του φιδιού στην κορυφή του κεφαλιού του ήταν πιθανότατα μία φυσική μετάλλαξη και φαίνεται ότι αναπτύχθηκε στην αρχή της κύησης του ερπετού.

python4


Είναι απίθανο να προήλθε από περιβαλλοντικούς παράγοντες, καθώς τα παραμορφωμένα ερπετά είναι σχετικά κοινά.

Κλείσιμο
Πάντως οι επιστήμονες απόρησαν για το πώς κατάφερε να επιβιώσει τόσους μήνες με τη δυσμορφία του καθώς έδινε αγώνα ακόμη και να τραφεί.

Ειδικός ερπετολόγος δήλωσε στο BBC ότι γενικότερα οι μεταλλάξεις είναι ένα φυσικό κομμάτι της εξέλιξης.

«Κάθε μωρό έχει κάποιου είδους μετάλλαξη - αυτή ήταν κάτι το ακαθόριστο. Δεν έχω ξαναδεί φίδι με τρία μάτια, ωστόσο έχουμε συναντήσει δικέφαλη κόμπρα - πύθωνα στο εργαστήριό μας. Είναι ένα διαφορετικό είδος μετάλλαξεις, όπως τα σιαμαία δίδυμα», σημείωσε ο καθηγητής.

Μάλιστα, τόνισε ότι το τρίτο μάτι του φιδιού μπορεί να ήταν ένα κομμάτι διδύμου που απορροφήθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης