«Μύθος» η κλιματική αλλαγή για την ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

«Μύθος» η κλιματική αλλαγή για την ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΔΕΗ χαρακτηρίζει την κλιματική αλλαγή «συνωμοσία» κινεζικών πολυεθνικών που ξεσκέπασε ο Τραμπ

Ως «κινεζική συνωμοσία» και «δημιούργημα των συμφερόντων» που οραματίζονται το τέλος των ορυκτών καυσίμων, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ την κλιματική αλλαγή. Με αφορμή την ημέρα του περιβάλλοντος, η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, αναρωτιέται εάν η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων, ξεσκεπάζει το «κατασκεύασμα» που λέγεται «κλιματική αλλαγή»;


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Υποστηρίζοντας και επιμένοντας, προφανώς, στην άποψή του ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μια «κινεζική συνομωσία», ο Τραμπ -τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης για την κλιματική αλλαγή και τερματίζουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα.
Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μία υπερδύναμη, οι ΗΠΑ (ένα από τα κράτη και συγκεκριμένα το δεύτερο κράτος με τους πιο υψηλούς ρύπους) αφήνουν τα υπόλοιπα 195 έθνη να συνεχίσουν το κοινό σχέδιο δράσης, που «εμπνεύστηκαν» κάποιοι προκειμένου να …επιτύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.
Εκτός από το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία δημιουργεί -εκ των πραγμάτων- πλέον ένα νέο σκηνικό και αλλάζει τα δεδομένα, πολλά είναι και τα ερωτήματα που εγείρει (ως προς τα όσα έχουν προηγηθεί) ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, αποτελεί μία κίνηση η οποία μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα.
Αλήθεια, μετά από την εξέλιξη αυτή, ποιο μπορεί να είναι το προφανές: α) ότι πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη ή β) το ότι μία υπερδύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ για το μέλλον και να είναι τόσο «αναίσθητη» αδιαφορώντας για κάτι δήθεν «τόσο τραγικό» όσο το «κατασκεύασμα» της κλιματικής αλλαγής;
Σήμερα, όταν αναφέρουμε την λέξη «περιβάλλον», συνειρμικά σκεφτόμαστε «κλιματική αλλαγή» και «υπερθέρμανση του πλανήτη», την ίδια ώρα που η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια αυτών που διαμορφώνουν τις πολιτικές και που στο όνομα των «πράσινων χαρτοφυλακίων» εφεύραν την «πράσινη οικονομία».

Θα ήταν αφέλεια να σκεφθεί κάποιος ότι η κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι ατυχής ή τυχαία ή άστοχη ή άτοπη. Μάλλον το αντίθετο. Και στοχευμένη είναι και καθόλου τυχαία και μάλλον είναι ένα βήμα στο οποίο θα προστεθούν πολλά ακόμα βήματα και που όσο  περνούν τα χρόνια τόσο θα έρχονται να αποδείξουν ότι οι υποψίες και οι αρχικές εκτιμήσεις για την καλοστημένη μηχανή της κλιματικής αλλαγής και την απάτη των μεγάλων συμφερόντων στις πλάτες των περισσότερο αδυνάτων, έχουν ισχυρή βάση και μία πολύ δυνατή δόση αντικειμενικότητας.
Προς επίρρωση των καταστάσεων αξίζει να αναφερθεί ότι ούτε μπορεί να ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή (συμφωνία των Παρισίων) επετεύχθη μετά από μία εικοσαετία αδιέξοδων συναντήσεων. Σαν πολύ δεν είναι για κάτι τόσο τραγικό και τρομακτικό; (ο σοφός λαός λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»). Φαίνεται όμως ότι «η φωνή των συμφερόντων», με το πέρασμα των ετών, μεγάλωσε και έτσι τελικώς τα κατάφερε να επιβληθεί.
Κάπως έτσι, μπήκε σε εφαρμογή μία συμφωνία που αποτελεί ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C, με…. κόστος που το φόρτωσαν στις πλάτες των ορυκτών καυσίμων γιατί «έτσι τους συνέφερε».

Την ίδια ώρα, σκαρφίστηκαν και συνέταξαν οδηγίες και επέβαλλαν δεσμεύσεις που αναγκάζουν την συμμόρφωση σε καθεστώτα που αυτή τη στιγμή π.χ επιβάλλουν παύση λειτουργίας των ορυχείων, απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ με μία «βίαιη» διαδικασία και πολλαπλές αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες τις οποίες, διαχρονικά, έχουμε εκθέσει και για τις οποίες διεξάγουμε έναν διαχρονικό αγώνα προκειμένου να τις αποτρέψουμε.
Τέλος, δεν είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς την μηχανορραφία που σκαρφίστηκαν και βάπτισαν ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο ως γνωστόν είναι η αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), είναι η συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει πολλές φορές υποστηρίξει και αποδείξει την ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος. Μία ευαισθησία δεδομένη, διακηρυγμένη και σαφής. Άλλο τόσο σαφής είναι η θέση εκείνη που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους ότι «ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση και όχι από την «πράσινη ανάπτυξη» που είναι «καθαρό» δημιούργημα των συμφερόντων.

ΣΧΟΛΙΑ (81)

ΜΙΚ

Με δύο ή τρεις Κατρίνες ο Τραμπ θα το ξανασκεφτεί, όσο για τη γνώμη των συνδικαλΗστων της ΔΕΗ, δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού με μια καλή ιδιωτικοποίηση μπορεί άνετα να στρώσει και η ΔΕΗ, όπως έστρωσε και ο ΟΤΕ, παρά τις απειλές των δικών τους συνδικαλΗστών για επικείμενη εθνική καταστροφή.

Victor

Προσωπικά δεν είμαι κατά των ΑΠΕ και της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης μέσω της χρήσης πράσινων αυτοκινήτων, λαμπτήρων, συσκευών Α+++ κτλ. Δεν ανέχομαι όμως να με ταίζουν κουτόχορτο για κλιματική αλλαγή και άλλα τέτοια παραμύθια με πράσινα άλογα ούτε να με ταράξουν στους σχετικούς φόρους. Θα πάρω συσκευή Α+++ γιατί θέλω να κάνω οικονομία και γιατί έχω οικολογική συνείδηση, όχι γιατί θα με ταράξουν σε πράσινους φόρους.

Θρύλος

Δέν υπάρχει πιό φτηνή ενέργεια από τίς ΑΠΕ αφού δέν τούς πληρώνουν ούτε ή ΔΕΗ ούτε ό Λαγηε.Μαλιστα τούς φορολογούν γιά εισοδήματα πού δέν έχουν εισπράξει μέ τόν εφκα νά φτάνουν τό 77%.Βρηκαν χαζούς καί τούς βρίζουν κιόλας,μόνο καί μόνο γιατί δέν μπορούν νά κατεβάσουν πιά τόν διακόπτη, γιά όσους θυμούνται τί έκανε ή ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ...

ΜΙΚ

Και σ' αυτό έχουν γνώμη οι ΚΑΦΡΟΙ;

Alex

Τι να πουν οι επιστήμονες.. Οι γελοίοι συνδικαλιστές της γενοπ ΔΕΗ τα ξερουν όλα.. Κανεις δεν μπορει να τους γελασει.. Ειναι οι ιδιοι που σε αλλη εποχή θα καταγγελαν τον Γαλιλαίο..

.

Η κλιματική αλλαγή είναι εφέυρημα για να τα κονομάνε οι πονηροί και να εκλέγονται κάτι ακόμα πιο πονηροί όπως ο Ομπάμα

κοσκυλα

ρωτήστε τον Φωτοπουλο ρεεεεεεεε

Νίκος

απεξάρτηση απ τα ορυκτά καύσιμα είναι ένας μύθος δεκαετιών. Οι ΑΕΠ είναι πανάκριβες. Ο Τράμπ είναι βλάκας αλλά και οι πράσινοι κηφήνες και καρχαρίες δεν είναι περισσότερο έξυπνοι. Κουτοπόνηροι.

οι ΑΠΕ δεν είναι πανάκριβες!

Το κόστος συντήρησής τους είναι πολύ μικρότερο! Εχουν βεβαια μεγάλο αρχικό κόστος εγκατάστασης! Ας σταματήσουν τα εξοπλιστικά και να επενδύσουν σε εγκαταστάσεις ΑΠΕ, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος αυτό στον καταναλωτή! Τότε θα είχαμε σχεδόν τζάμπα ρεύμα! Μια απόφαση είναι που απλά δεν συμφέρει ορισμένους!!!

George

Μην ακούτε τον Τραμπ που παίζει πολιτικά παιχνίδια στη διεθνή σκακιέρα. Γνωρίζει πολύ καλά για την κλιματική αλλαγή. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ΑΠΕ απασχολούν ήδη υπερδιπλάσιο κόσμο από τις υπόλοιπες πηγές ενέργειας στην Αμερική κι ότι συνεισφέρουν πολύ στην οικονομία. Οι Αμερικάνοι δεν είναι βλάκες. Οι δικοί μας όμως...

Σούλης

Άμα είναι για τον τζάμπα μισθουλάκο, μπορεί και η γη να είναι επίπεδη. Συνιστώ μάλιστα στους επιστήμονες-συνδικαληστές της ΓΕΝΟΠ να γραφτούν σύσσωμοι στην αμερικάνικη ένωση Flat Earth Association με αντίστοιχου επιπέδου συνομωσιολογικές αναφορές. Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με την ανιδιοτελή προσέγγιση των συνδικαληστών, φτάνει βέβαια να επιστρέψουν τάχιστα και με τόκο από την τσέπη τους τα κερατιάτικα τέλη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που αδίκως χρεώνονται οι καταναλωτές τόσα χρόνια. Επίσης, να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ την αλητεία του Φωτόπουλου, όταν οι πολίτες είχαν μείνει όμηροί της ΓΕΝΟΠ για ένα μήνα, επειδή αυτός και οι θρασύτατοι φίλοι του κατέβαζαν για πλάκα τους διακόπτες για να κονομάνε τα εφάπαξ των εκατομμυρίων και να κάνουν επαναστατικά ταξιδάκια στην Κούβα. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν πολύ κοντή μνήμη ή είναι πολύ αφελείς (μάλλον πάνε μαζί αυτά).

George

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να μην προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά σίγουρα επηρεάζεται και ενισχύεται από αυτή. Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι δεδομένο ότι οι ΑΠΕ έχουν γίνει η φθηνότερη μορφή ενέργειας, οπότε μπορούμε να αποχαιρετήσουμε τους λιγνίτες και γενικώς τα ορυκτά καύσιμα. Με αύξηση χρήσης ΑΠΕ, συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, λάμπες led σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους (όπως φωτισμός δρόμων και δημοσίων κτιρίων) και αναβάθμιση των σταθμών και δικτύων της ΔΕΗ που καταπίνουν ενέργεια, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα θα μπορούσε να συμβεί πολύ γρήγορα, μέσα σε 10 χρόνια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Antarctic

Αν οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώσουν κι άλλο λόγω της κλιματικής αλλαγής, τότε τα υπόγεια φαράγγια θα επιταχύνουν την μετακίνηση των λιωμένων πάγων προς τη θάλασσα, με συνέπεια την άνοδο της στάθμης των υδάτων

ar_008

 Η ερευνήτρια από το Λονδίνο, Ella Gilbert, κατέγραψε το μοναδικό αυτό τοπίο, έπειτα από την πρώτη πτήση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για ερευνητικό σκοπό στην περιοχή Larsen C 

2