Γρ. Καραγρηγόριος (Το Ποτάμι, Β΄Πειραιά): Να βρούμε την λύση, να συνεννοηθούμε όλοι

Γρ. Καραγρηγόριος (Το Ποτάμι, Β΄Πειραιά): Να βρούμε την λύση, να συνεννοηθούμε όλοι

«Χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα, χωρίς να απειλήσουμε την δημοκρατία», τονίζει 

Γρ. Καραγρηγόριος (Το Ποτάμι,  Β΄Πειραιά): Να βρούμε την λύση, να συνεννοηθούμε όλοι
Δείτε το προφίλ του υποψήφιου βουλευτή με το Ποτάμι στη  Β Πειραιά, Γρηγόρη Καραγρηγορίου: 

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Β’ Πειραιά. Στην περιφέρεια που χτυπήθηκε πολύ έντονα από την κρίση. Και δεν είναι τυχαίο ότι εδώ βρήκαν έδαφος οι φασίστες να δράσουν. Οι γειτονιές μας αφέθηκαν στο έλεος της Χρυσής Αυγής. Το ζήσαμε όλοι στο πετσί μας, τους είδαμε να σκορπούν τον τρόμο και την βία. Σήμερα το Ποτάμι παλεύει για την Τρίτη θέση στις εκλογές. Για να μην πέσει η Τρίτη εντολή στα χέρια των νεοναζί. Σε αυτόν τον αγώνα στρατεύτηκα και εγώ. Ένας αγώνα δύσκολο, ζόρικο αλλά πολύ χρήσιμο. 

Κλείσιμο
Οι πολίτες απελπισμένοι, νοιώθοντας ότι δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν, εκφράζουν συχνά θυμό και μίσος. Ξέρουμε καλά όμως - και η ιστορία το έχει δείξει και με το παραπάνω - ότι αυτό οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Στόχος μας δεν είναι μόνο το πανελλαδικό ποσοστό του Ποταμιού και η θέση του στην αυριανή Βουλή. Αυτό είναι το αυτονόητο για εμάς. Στόχος μας είναι να κατανοήσουν όλοι ότι ο θυμός δεν αρκεί για να αλλάξουμε την κατάσταση. Ότι το μίσος δεν γεννάει το καινούργιο και ότι ο φόβος δεν σε οπλίζει με δύναμη να παλέψεις. 
Η εμπειρία μου αυτήν την προεκλογική περίοδο – εξπρές που γύρισα τις γειτονιές και μίλησα με πολύ κόσμο είναι αποκαλυπτική. Και δείχνει ακριβώς ότι ο κόσμος ελπίζει ακόμα και επιθυμεί την αλλαγή. Είδα αμέτρητα κλειστά μαγαζιά και ανθρώπους ανήσυχους και τρομαγμένους. Είδα όμως ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να δουλέψουν. Να πάνε μπροστά, να πετύχουν, να ζήσουν και όχι απλά να επιβιώσουν. Απέναντι σε αυτούς όλους οφείλουμε το αυτονόητο την επόμενη μέρα των εκλογών. 

Να βρούμε την λύση. Να συνεννοηθούμε όλοι. Να τολμήσουμε να μιλήσουμε για συνεργασίες και συναινέσεις – λέξεις που ηχούν σχεδόν ένοχες στα αυτιά των πολλών. Γιατί το πολιτικό μας σύστημα έμαθε τόσα χρόνια να καλλιεργεί και αυτό το δικό του μίσος. Κρυμμένο πίσω από ταμπέλες και σκληρές αντιπαραθέσεις, δεν λειτούργησε με γνώμονα το καλό του πολίτη. Στα δύσκολα πρέπει να παλεύουμε μαζί. Και στην Ελλάδα δυστυχώς καταφέραμε το αδιανόητο: να μας διχάσει η κρίση ακόμα περισσότερο. 

Το Ποτάμι δεν φοβήθηκε από την πρώτη στιγμή να βάλει στην άκρη ότι μας χωρίζει και να μιλήσει για αυτά που μας ενώνουν. Είπε το αυτονόητο: «Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να γίνουμε πιο ισχυροί. Να δεσμευτούμε σε μια πατριωτική κυβέρνηση, να βάλουμε στόχους, να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες». Και αυτό θα κάνει. Όπως ακριβώς προβλέπουν οι κανόνες της δημοκρατίας μας. Είναι πολύ πολύτιμη για να την αφήσουν σε χέρια βαμμένα με αίμα και σε φωνές που σκορπούν μίσος και βία. Όλοι είμαστε χρήσιμοι την επόμενη μέρα για να φτιάξουμε μία καλύτερη χώρα για τα παιδιά μας. Τους το χρωστάμε. Το χρωστάω σε όλους τους γείτονες που συνάντησα και ελπίζουν ακόμα. 

Φυσικά και πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Αλλά χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα όπως επιθυμούν κάποιοι και χωρίς να απειλήσουμε την δημοκρατία μας όπως επιθυμούν κάποιοι άλλοι. 

Γρηγόρης Καραγρηγορίου, Υποψήφιος Βουλευτής Β΄Πειραιά, Το Ποτάμι

Γεννήθηκα το 1973, πήγα στο δημόσιο σχολείο, πήρα το πτυχίο της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότητα στην Παιδιατρική. Δούλεψα με όρεξη και από την πρώτη μέρα στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κρατικό της Νίκαιας, σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, στον ερευνητικό τομέα, σε δράσεις αλληλεγγύης, σε ασφαλιστικά ταμεία με σύμβαση και στο ελεύθερο επάγγελμα. Συνεχίζω - και δε σκοπεύω να σταματήσω - να είμαι ένας ενεργός γιατρός της κοινότητας, δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Πέραμα». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης