Γιούλη Μενουδάκου (Ποτάμι - Στο Επικρατείας): Οι νέοι μπορούν και πρέπει να είναι το μέλλον

Γιούλη Μενουδάκου (Ποτάμι - Στο Επικρατείας): Οι νέοι μπορούν και πρέπει να είναι το μέλλον

Ως συντονίστρια του ΕΟΜ από το 2003 έχει μάθει να ακροβατεί ανάμεσα στην ευαισθησία και την ευθύνη που απαιτεί η εξεύρεση και η εξασφάλιση μοσχεύματος για μεταμόσχευση

Γιούλη Μενουδάκου (Ποτάμι - Στο Επικρατείας): Οι νέοι μπορούν και πρέπει να είναι το μέλλον
Τον περασμένο Μάιο η κυρία Γιούλη Μενουδάκου, συντονίστρια μεταμοσχεύσεων, βρισκόταν ανάμεσα στους «42 υπέροχους ανθρώπους» που είχε παρουσιάσει ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος το Ποτάμι, και οι οποίοι ήταν οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο. Η γνωριμία της με τον δημοσιογράφο κ. Θεοδωράκη τον Νοέμβριο του 2011 στο πλαίσιο εκπομπής για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ήταν καταλυτική –όπως προέκυψε εκ του αποτελέσματος καθώς η 36χρονη ψυχολόγος ήταν εξαρχής στον πυρήνα των ανθρώπων του «Ποταμιού».
 
Πλέον, ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο Ποτάμι, δηλώνει «μέλος μιας ομάδας ανθρώπων που αποτελούν το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του υγιούς και παραγωγικού δυναμικού της χώρας μας» και χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τιμητική τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας– μια συμμετοχή που σχετίζεται με την επαγγελματική της ιδιότητα και με το νεαρό της ηλικίας της. Ως συντονίστρια του ΕΟΜ από το 2003 έχει μάθει να ακροβατεί ανάμεσα στην ευαισθησία και την ευθύνη που απαιτεί η εξεύρεση και η εξασφάλιση μοσχεύματος για μεταμόσχευση. Η ευθύνη είναι λέξη που επανέρχεται συχνά στον λόγο της όπως και η πεποίθησή της ότι «οι νέοι μπορούν και πρέπει να είναι το μέλλον».
 
«Αν ζούσα σε μια χώρα που με σεβόταν ως πολίτη και δεν καταδίκαζε το μέλλον της γενιάς μου και του παιδιού μου, ίσως να μην είχα ασχοληθεί με τη πολιτική» λέει με ειλικρίνεια η κυρία Μενουδάκου. «Το ότι ζω όμως στην Ελλάδα», προσθέτει, «που κατακρημνίστηκε από επαγγελματίες «ισόβιους» πολιτικούς, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να επανατροφοδοτούν τους εαυτούς τους μέσα από ένα φαύλο πολιτικό σύστημα» καθόρισε τις επιλογές και τις αποφάσεις της.
 
«Είναι τιμητική η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «Ποταμιού», ωστόσο στη θέση μου θα μπορούσε να βρίσκεται  κάθε νέος άνθρωπος, που αισθάνεται ότι η ευθύνη για το μέλλον βαρύνει τη γενιά του, θέλει να έχει λόγο σε ό,τι καθορίζει τη ζωή του και επιθυμεί να δει νέα άφθαρτα πρόσωπα που, μέσα από τη δική τους διαδρομή, έχουν μάθει να βλέπουν την ουσία των πραγμάτων, να δίνουν λύσεις και να δημιουργούν» επισημαίνει η κυρία Μενουδάκου.
 
Κλείσιμο
Αναγκαία η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης
Σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας, ούτως ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος, με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που θα προστατεύει τους αδύναμους: αυτές είναι οι τρεις άμεσες προτεραιότητες που θέτει το κόμμα της προκειμένου να βγει η χώρα από το τέλμα. Μείζονα σημασία θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί και στη Δημόσια Διοίκηση. «Είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται και λειτουργεί ένα πραγματικά ευνομούμενο κράτος» εξηγεί και επικαλείται το παράδειγμα ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πετύχει να είναι λειτουργικές μένοντας χωρίς κυβέρνηση επί μακρόν, χάρη στη Δημόσια Διοίκησή τους. Καταλογίζει δε σκοπιμότητα στις μέχρι τώρα κυβερνήσεις διότι «δεν έθεταν ως προτεραιότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση της Ελλάδας».
 
Λειτουργικές οι κυβερνήσεις συνεργασίας
Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες του «Ποταμιού» με άλλα πολιτικά κόμματα, η κυρία Μενουδάκου θεωρεί πως είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι «κόμματα ιδεολογικής ενότητας δεν υπάρχουν πια, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Σε όλα τα σύγχρονα κόμματα συναντιούνται άνθρωποι διαφορετικών προελεύσεων. Οπότε γιατί να μην είναι λειτουργικές οι κυβερνήσεις συνεργασίας όπου θα αναζητούνται λύσεις ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης;» θέτει το ρητορικό ερώτημα. Όσον αφορά όμως τις συνεργασίες αυτών των εθνικών εκλογών εκτιμά ότι «είναι άστοχο να κάνουμε προβλέψεις ή να προεξοφλούμε καταστάσεις. Τα πάντα θα κριθούν στις κάλπες. Από τη δύναμη που θα δώσουν στα κόμματα θα εξαρτηθούν πολλά. Εμείς στο Ποτάμι, πρεσβεύοντας τις λύσεις συνεργασίας και συναίνεσης, ζητάμε από τον κόσμο να μας δώσει τη δύναμη να γίνουμε ουσιαστικοί διαμορφωτές των εξελίξεων».
 
«Μαύρο» στους επαγγελματίες πολιτικούς
Η σημερινή εικόνα των υποψηφίων για την Βουλή την θυμώνει και την απογοητεύει. «Πραγματικά, απορώ πως πολιτικοί που έχουν εμπλακεί στις χειρότερες εξελίξεις της νεότερης ιστορίας έχουν το θράσος να αυτοδιαφημίζονται και να ζητούν, ακόμα και εκβιαστικά, την ψήφο των πολιτών, αντί να σκύψουν το κεφάλι τους και να πάνε σπίτι τους» λέει χαρακτηριστικά.
 
Η ίδια έχει δηλώσει επανειλημμένως στο βραχύ διάστημα που βρίσκεται στον πολιτικό χώρο ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και ότι η χώρα δεν χρειάζεται τέτοιους πολιτικούς. Ερωτηθείσα «ποιους πολιτικούς χρειάζεται τώρα η χώρα;» η κυρία Μενουδάκου είναι κατηγορηματική: «Σίγουρα πάντως όχι τους πολιτικούς που την έριξαν στο τέλμα. Οι πολιτικοί που θα βγάλουν την Ελλάδα από αυτήν την κατάσταση θα είναι σίγουρα άλλοι από αυτούς που γνωρίζουμε. Θα είναι νέοι άνθρωποι με καθαρό βλέμμα ή μεγαλύτεροι σε ηλικία με πλούσια εμπειρία ζωής, αλλά άφθαρτοι πολιτικά. Με ήθος και ακλόνητο σύστημα αξιών. Δεν θα βλέπουν τη πολιτική ως μέσο βιοπορισμού και γι’  αυτό ειδικά στο Ποτάμι δεν θα είναι “ισόβιοι”».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης