Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης άσκησε λίγο μετά τις 10 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ψήφο του, τόνισε πως η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση και διευκρίνισε πως η επιλογή των ψηφοφόρων κρίνει τόσο τη σημερινή ημέρα, όσο και την επόμενη, το μέλλον μας.
Έκλεισε δε τις δηλώσεις του με την ευχή οι πολίτες να κάνουν μια επιλογή που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες: «Οι πολίτες εκλέγουν τους καλύτερους δημάρχους και τους καλύτερους Περιφερειάρχες. Ελπίζω η επιλογή του λαού να είναι προς την ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Kατά τη διάρκεια των δηλώσεων του κ. Βενιζέλου σημειώθηκε μικροένταση καθώς συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Μάλιστα κατά την αποχώρησή του ένας συνδικαλιστής φώναξε "έξω οι κλέφτες" ενώ τα πυρά δέχτηκαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνόδευαν τον κ. Βενιζέλο.