10ετές ομόλογο: Νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,09%

10ετές ομόλογο: Νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,09%

Oι δηλώσεις Λαγκάρντ ότι τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν σύντομα στο QE, αλλά και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έριξαν την απόδοση κάτω από 1,10%

omologo_main1
Σημαντική αποκλιμάκωση σημειώνει σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,09%, ενώ νωρίτερα υποχώρησε και στο 1,07%, σημειώνοντας πτώση 6,5% από χθες.

Η μεγάλη μείωση οφείλεται αφενός στις δηλώσεις Λαγκάρντ ότι τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν σύντομα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την πρόσφατη αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο Fitch.

Μετά την Fitch τη σκυτάλη των αξιολογήσεων παίρνουν S&P και DBRS που στις 24 Απριλίου δίνουν την πρώτη τους αξιολόγηση για την Ελλάδα φέτος. Η αναβάθμιση και από τις δύο είναι πολύ πιθανή καθώς και οι δύο δίνουν θετικές προοπτικές. Η Moody’s που δίνει τη χαμηλότερη βαθμολογία στην Ελλάδα, αναμένεται να αξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στις 8 Μαΐου 2020.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική εικόνα που επικρατεί στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης οι αποδόσεις επιστρέφουν κοντά σε χαμηλά πολλών μηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης