Χρηματιστήριο: Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία - Απώλειες 1,05%

Χρηματιστήριο: Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία - Απώλειες 1,05%

Η κακή επίδοση της Αθήνας αποδίδεται στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί τα hedge funds απο μακροπρόθεσμους επενδυτές

xrimatistirio
Τρίτη ημέρα πτώσης στην Αθήνα, η οποία έχει μείνει στο περιθώριο καθώς κανείς δεν δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε μια ρηχή αγορά εν όψει και του Οκτωβρίου και των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας.

Η ρηχή αγορά της Αθήνας αποτελεί ένα μεγάλο ρίσκο λ. χ εάν ο πρόεδρος Trump γράψει ένα tweet και γκρεμιστούν οι αγορές, στα τέλη του χρόνου όπως το 2018.

Αυτό εξηγεί άλλωστε και το γεγονός ότι η ελληνική αγορά ακολουθεί μια ανάποδη πορεία, όταν οι ξένες αγορές σημειώνουν κέρδη.

Η κακή επίδοση της Αθήνας εξάλλου αποδίδεται στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν αντικατασταθεί τα hedge funds απο μακροπρόθεσμους επενδυτές οι οποίοι θα ποντάρουν στην απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας απο την Ελλάδα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 849,81 μονάδες χάνοντας 1,05%. Σήμερα έγινε ένα σχeτικό trading στις τράπεζες καθώς ανέκαμψαν εντός της συνεδρίασης, ενώ βαρίδια ήταν η Lamda, ΕΛ.ΠΕ και coca- cola.

Με βουτιά 8,84% η μετοχή της Lamda στα 8,04 ευρώ εξαιτίας πληροφοριών για αύξηση κεφαλαίου. Με πτώση 1,65% τα ΕΛ.ΠΕ στα 8,96 ευρώ .

Βουτιά 2,58% για την Bιοχάλκο στα 3,96 ευρώ. Βουτιά 4,14% γαι την ΔΕΗ στα 2,78 ευρώ.

Ορικαή η πτώση στην Εθνική στα 2,53 ευρώ. Πτώση 0,74% για την Eurobank στα 0,80 ευρώ. Με πτώση 0,34%η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,94 ευρώ. 

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 59,7 εκατ,. ευρώ με πακέτα 2,7 εκατ. ευρώ , κυρίως σε Authellas, μετοχή η οποία έκλεισε με άνοδο 9,3%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης