Ένας στους 10… και από Νοέμβρη θα δει αύξηση στο ακατάσχετο όριο

Ένας στους 10… και από Νοέμβρη θα δει αύξηση στο ακατάσχετο όριο

«Στο κόκκινο» παρά τις ρυθμίσεις χρεών εκατομμύρια οφειλέτες

akatasxeto222
«Όρκους πίστης» ότι…θα τηρούν ανελιπώς στο μέλλον τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς Εφορία, Δημόσιο, Ταμεία και τράπεζες, καλούνται να δώσουν 4 εκατομμύρια οφειλέτες. Οι τρεις νέες ρυθμίσεις που προεκλογικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση, απαιτούν πλήρη συμμόρφωση των οφειλετών, καθώς τα ευεργετήματα θα χάνονται στην πρώτη δυσκολία που θα βρουν μπροστά τους.

Για τη ρύθμιση χρεών προς Εφορία και ΕΦΚΑ απομένουν λιγότερες από 90 μέρες για αιτήσεις πριν λήξει η διορία στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ από την περασμένη Δευτέρα «τρέχει» και η νέα ρύθμιση προστασίας της α΄κατοικίας για χρέη στις τράπεζες, που θα λήξει τέλος Δεκεμβρίου. Στις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας (keyd.gov.gr) υπέβαλαν αίτηση 3.244 «κόκκινοι» δανειολήπτες, ενώ για 416 εξ αυτών έγινε άντληση των στοιχείων οφειλών από τις τράπεζες, προκειμένου να προσωρήσει η διαδικασία εξαίρεσης από πλειστηριασμούς της α΄κατοικίας του οφειλέτη, αλλά και να δοαμορφωθεί η τελική πρόταση για τις δόσεις που θα κληθεί να καταβάλει στο εξής ο οφειλέτης.

Πολλά θα κριθούν όμως τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς τότε θα φανεί πόσοι άντεξαν να αποπληρώνουν ταυτόχρονα δόσεις για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και χρέη σε εφορίες, ταμεία και τράπεζες.

Τον Οκτώβριο ξεκινούν και οι αιτήσεις για το νέο σύστημα προστασίας από τις κατασχέσεις σε βάρους 1,2 εκατομμυρίων φορολογουμένων που χρωστούν στην εφορία και έχουν υποστεί ήδη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού. Όποιος μπλέξει όμως, δεν ξεμπλέκει εύκολα ακόμα και αν ενταχθεί στη ρύθμιση.

Για την «Ελλάδα των ολίγων»

Με βάση την απόφαση Παπανάτσιου πάντως, σχετικά με την αποδέσμευση των τραπεζικών υπολοίπων για συνεπείς οφειλέτες, προκύπτει ότι το πρώτο νοκοκυριό ή επιχείρηση που θα δει όφελος από τη νέα ρυθμιση, δεν θα υπάρξει πριν τον Νοέμβριο, δηλαδή τον επόμενο μήνα αφ’ότου υποβληθεί αίτηση στην ΑΑΔΕ. Επιπλέον, με βάση την ίδια απόφαση που δημοσιεύθηκε τελικώς χθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκύπτει ότι για ούτε 1 στους 10 από τους φορολογούμενους με χρέη στην εφορία θα πάρει τελικώς ανάσα με τη νέα ρύθμιση. Και αυτό γιατί είναι ελάχιστοι οι οφειλέτες με τόσο μεγάλα χρέη ή δόσεις που μπορούν να ελπίζουν σε αύξηση στο ακατάσχετο των 1.250 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Διβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης