Ρωσία: Οι ρωσικές εταιρείες κολοσσοί δίνουν πριμ εκατομμυρίων ευρώ στα golden boys

rouvlia

Με βάση το Forbes, οι πρώτες 25 εταιρείες με τα υψηλότερα πριμ έδωσαν στους κορυφαίους μάνατζερ μπόνους 54,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (755 εκατομμύριων ευρώ) – Στην πρώτη θέση η εταιρεία Normnikel

Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes δημοσίευσε κατάλογο μεγάλων ρωσικών εταιρειών που δίνουν τα πιο υψηλά πριμ στα ανώτατα διευθυντικά τους στελέχη. Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού συνέταξαν τον κατάλογο αφού ανέλυσαν τους ετήσιους προϋπολογισμούς 100 ρωσικών εταιρειών με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση το 2018. Την πρώτη θέση στα πριμ κατέλαβε η εταιρεία Normnikel, ενώ ακολουθούν η μεγαλύτερη ρωσική κρατική τράπεζα Sberbank και ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός της Gazprom.

Τα πριμ στις κορυφαίες πέντε ρωσικές εταιρείες είναι κατά σειρά τα εξής:

1. Nornikel — 6,8 δισεκατομμύρια ρούβλια (94 εκατομμύρια ευρώ) δόθηκαν σε 23 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

2. Sberbank — 4,4 δισεκατομμύρια ρούβλια (61 εκατομμύρια ευρώ) σε 18 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

3. Gaprom — 4,3 δισεκατομμύρια ρούβλια (60 εκατομμύρια ευρώ) σε 17 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

4. Rosneft — περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ρούβλια (55,5 εκατομμύρια ευρώ) σε 17 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

5. BTV (τράπεζα) — 3,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (51,2 εκατομμύρια ευρώ) 24 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

Κατά τον υπολογισμό ελήφθησαν υπ όψιν, ο μισθός, τα μπόνους, τα πριμ που δεν ρευστοποιήθηκαν αλλά τα οποία προέρχονται από το επίπεδο κεφαλαιοποίησης, και τα μερίσματα από μετοχές της εταιρείας τις οποίες κατείχαν. Γενικά οι 25 πρώτες εταιρείες στον κατάλογο κατέβαλαν πριμ 54,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (755 εκατομμύριων ευρώ).

Πρόσφατα το περιοδικό Forbes είχε δημοσιεύσει τον κατάλογο με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου Forbes Global 2000. Στις πρώτες 100 εταιρείες είχαν συμπεριληφθεί τέσσερις ρωσικές, η Gaprom (40η θέση), η Sberbank (47η θέση), η Rosneft (52η θέση) και η Lukoil (97η θέση).

Πηγή: Kommersant, Forbes.ru, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mario-draghi-pic

Η θητεία του Ντράγκι λήγει τον Οκτώβριο και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιλέξουν τον διάδοχό του, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας - Τις δύσκολες στιγμές που η Ευρωζώνη ήταν έτοιμη να διαλυθεί,  η κεντρική τράπεζα υπό την καθοδήγηση του κ Ντράγκι υπήρξε ο μοναδικός θεσμός που απέτρεψε την καταστροφή, επισημαίνει το δημοσίευμα

hvL

Ασφυκτικός γίνεται ο κλοιός των τραπεζών στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ΑΠΕ της ΔΕΗ, εμποδίζοντας την υλοποίηση ενός εναλλακτικού σχεδίου για την διαχείριση της θυγατρικής της.

shopping_ar

Μέχρι σήμερα οι online πωλησεις δεν αποτελούσαν ούτε αποτελούν ακόμα το βασικό κανάλι λιανικής πώλησης τροφίμων, ποτών και άλλων ειδών μπακαλικής ή σούπερ -μάρκετ που προτιμούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αλλωστε, είναι μια πραγματικότητα ότι ακόμη και στις πιό προηγμένες τεχνολογικά χώρες η συνήθεια της επίσκεψης στο σούπερ – μάρκετ είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει με τον χρόνο.

family_ar

Ουραγός φαίνεται πως είναι η Ελλάδα σε ότι αφορά τις πολιτικές οι οποίες είναι φιλικές προς την οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της UNICEF. Συγκεκριμένα, από τον κατάλογο των 31 χωρών που συνέταξε η UNICEF με τις χώρες που προσφέρουν πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, η χώρα μας καταλαμβάνει την 30η και προτελευταία θέση.