Διεθνή χρηματιστήρια: Η Μέι πυροδότησε νέο «ξεπούλημα» - Σε χαμηλό 20 μηνών η στερλίνα!

Διεθνή χρηματιστήρια: Η Μέι πυροδότησε νέο «ξεπούλημα» - Σε χαμηλό 20 μηνών η στερλίνα!

Την αφορμή για ρευστοποιήσεις έδωσε η απόφαση της Μέι να αναβάλει την αυριανή ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit - Οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά, διευρύνοντας περαιτέρω τις αρχικές απώλειες, ενώ η στερλίνα κατρακύλησε κατά 1,5% στο 1,10 έναντι του ευρώ

stoxx
Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η μεταβλητότητα αλλά και η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με ισχυρές απώλειες και αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να «αιμορραγούν» υπό το φόβο κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Ανοδικό ριμπάουντ 500 μονάδων στον αντίποδα για Dow Jones, που από το «κόκκινο» έκλεισε σε θετικό έδαφος, εν μέσω ισχυρής μεταβλητότητας. Σε bear market έχουν βυθιστεί στο μεταξύ πάνω από τις μισές μετοχές του πλανήτη, καθώς προβληματίζει η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Η στερλίνα βούτηξε σε χαμηλό 20μηνών (1,10 GBP/EUR) μετά και την απόφαση της Μέι να αναβάλλει την αυριανή ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών στη Βουλή. Όλα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπέστησαν έντονες ρευστοποιήσεις της τάξεως του 1,5%-1,9%, με τον Euro Stoxx 600 να υποχωρεί κατά 1,88% στις 339 μονάδες.

Οι επενδυτές δείχνουν να «θωρακίζονται» και να προεξοφλούν σε κάποιο βαθμό το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς κάποια συμφωνία, επιβαρύνοντας το ήδη απαισόδοξο κλίμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης