Συμφωνία για τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα

feta_syskepsi

Μεταποιητές και κτηνοτρόφοι κατέληξαν στο νέο καταστατικό της συνεργασίας τους μετά από σύσκεψη που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες

Συνάντηση στην οποία μπήκαν και οι τελευταίες «πινελιές» για τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μεταξύ μεταποιητών και κτηνοτρόφων.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία διήρκησε περισσότερο δυο ώρες, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στο νέο καταστατικό, σύμφωνα με το οποίο οι μεταποιητές θα εκπροσωπούνται από δεκαεπτά αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση ενώ και με δεκαέξι οι κτηνοτρόφοι.

Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) θα κατέχει 11 έδρες, η Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ (Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ) 4 έδρες και οι τυροκόμοι 2 έδρες, ενώ από την πλευρά των κτηνοτρόφων, από έξι έδρες θα έχουν η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ενώ με τέσσερις έδρες θα εκπροσωπείται η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Παράλληλα συμφωνήθηκε ο πρώτος πρόεδρος της Διεπαγγελματικής να προέρχεται από τους μεταποιητές και θα έχει τετραετή θητεία, ενώ θα ορισθεί και αντιπρόεδρος από την πλευρά των κτηνοτρόφων, ενώ συμφωνήθηκε πως για τη λήψη των αποφάσεων η ομοφωνία θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό 2/3.

Σημειώνεται πως κατά την συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές τον Ιούνιο, όταν και μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, η κατανομή των εδρών είχε κατανεμηθεί ως εξής: 4 έδρες ο ΣΕΒΓΑΠ, 2 η ΠΕΚ, 2 η ΣΕΚ 1 ο ΟΔΙΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ), μια έδρα οι τυροκόμοι Θεσσαλίας και μια η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε το καταστατικό και σε μια εβδομάδα θα κατατεθεί στο υπουργείο για την έγκρισή του και ευελπιστούμε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει για να προλάβουμε την κατηφόρα που έχει πάρει η ελληνική αιγοπροβατοτροφία» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας.

«Είχαμε συμφωνία» δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστος Αποστολόπουλος προσθέτοντας στόχος είναι η «λειτουργία της Διεπαγγελματικής και όχι οι ψήφοι και οι καρέκλες".

«Ο κύβος ερρίφθει» σημείωσε ο πρόεδρος των τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, Νίκος Τάχας υπογραμμίζοντας «η Διεπαγγεμλατική συμφωνήθηκε και το αποτέλεσμά της θα φανεί μετά την λειτουργίας της και στις τιμές στο γάλα. Πρέπει να δώσουμε υπεραξία στο τελικό προϊόν».

ΣΧΟΛΙΑ

! ! !

Θερμές ευχές,καλή πρόοδο !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ecb-new1

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατανομή ανά χώρα, αλλά εκτιμάται ότι 40 δισεκατομμύρια ευρώ θα αφορούν γερμανικά κρατικά ομόλογα, 33 δισεκατομμύρια ευρώ για γαλλικά κρατικά ομόλογα, 30 δισ. ευρώ για ιταλικά και 20 δισ. ευρώ για ισπανικά κρατικά ομόλογα», εκτιμά αναλυτής της Unicredit,

tsakalotos_ar

Αντί για επενδύσεις 4 δισ. από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έδωσαν μόλις 2,5 δισ. ευρώ - Άλλο 1,5 δισ. από επιστροφές φόρων «κρύφτηκε» σαν πληρωμές από το Πρόγραμμα Αποπληρωμής Ληξιποθέσμων του Δημοσίου

8