Χρηματιστήριο: Από το ζενίθ ξανά στο... ναδίρ οι τράπεζες

chrimatistirio

Λίγες ώρες κράτησε ο «ενθουσιασμός» από το deal της Eurobank με την Grivalia - Οριακή άνοδος 0,14% στο Γενικό Δείκτη  - Η μετοχή της Eurobank από το +24% έκλεισε με άνοδο 4,31% - Κέρδη 1,98% για την Τράπεζα Πειραιώς - Βουτιά 3,05% για την Εθνική Τράπεζα - Με πτώση 1,67%η Alpha bank

Aπο το ζενίθ στο ναδίρ η Εurobank και το χρηματιστήριο. Η αγορά ξεκίνησε με την συμφωνία της Eurobank- Grivalia και τις μετοχές στο +24% και 15% αντίστοιχα και εκεί βγήκαν εκατομύρια μετοχές απο επενδυτές του Δείκτη Msci ο οποίος αναθεωρείται έως τις 30 Νοεμβρίου. Απο τα κέρδη του + 2% ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με άνοδο 0,14%.

Το deal που ευνοεί σαφέστατα τον βασικό μέτοχο της Eurobank και το fund του θα προσδώσει κεφάλαια 900 εκατ.ευρώ στην τράπεζα, ωστόσο η κριτική που ασκούν επενδυτές της τράπεζας είναι γιατί δεν έγινε η συμφωνία με υψηλότερη αποτίμηση της Eurobank στα 0,80 λ.χ.

Πάντως, η τράπεζα με την συμφωνία θα μειώσει σημαντικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα είναι η πρώτη που θα φθάσει τους στόχους του επόπτη το 2019 και όχι το 2021.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurobank εξαλείφει πλήρως τον κίνδυνο της αύξησης κεφαλαίου με μετρητά, καθώς η κίνηση αποτελεί αύξηση κεφαλαίου με εισφορά σε είδος ( ακίνητα )

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε με άνοδο 4,31% στα 0,4886 ευρώ και υψηλό ανώτερο στα 0,585 ευρώ ( 24,8% ) και διακίνηση 46,9 εκατ. μετοχών. Η απορροφώμενη μετοχή της Grivalia έκλεισε με άνοδο 6,28% στα 7,62 ευρώ. Κέρδη 1,98% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,98 ευρώ. Βουτιά 3,05% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,018 ευρώ. Με πτώση 1,67%η Alpha bank στα 1,12 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 65,1 εκατ, ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

πάλι

Πάλι ξαναγδάρανε τους αφελείς . Ας πρόσεχαν .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moscovisi

Σχολιάζοντας την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο  επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων  υπογράμμισε ότι ο «ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια»

tdrr3_XL

Η εταιρεία Μυτιληναίος θα αναλάβει την κατασκευή των υποδομών του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο συνδυασμένων μεταφορών που έχει υπογράψει για 60 χρόνια η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ –Goldair.

doha

Το Κατάρ τείνει να καταφέρει να μετατρέψει το εμπάργκο των γειτόνων του σε οικονομική ευλογία, όμως για την χώρα μας χρειάζεται μια ώθηση ώστε να «αντλήσει» ευκαιρίες στο πλουσιότερο εμιράτο της αραβικής χερσονήσου - Αποστολή του protothema.gr στην Ντόχα

5
4469174

Ο αναδυόμενος εμπορικός προστατευτισμός, η άνοδος του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

2