Ασταμάτητη η Wall Street: Πέμπτη σερί ανοδική εβδομάδα

Ασταμάτητη η Wall Street: Πέμπτη σερί ανοδική εβδομάδα

Ενδεικτικός του καλού κλίματος στη Wall Street είναι ο δείκτης φόβου VIX (μεταβλητότητας), ο οποίος υποχώρησε άνω του 4% στις 11,66 μονάδες

c861619daee7e49de0179d7bb66d18d2_XL
Με την Apple να κλέβει ξεκάθαρα τις εντυπώσεις, η Wall Street βρήκε το δρόμο προς την πέμπτη σερί ανοδική εβδομάδα.

Τα μέτρια μακροοικονομικά δεν απασχόλησαν τους επενδυτές, οι οποίοι εστίασαν στην εξαρειτική πορεία της πλειοψηφίας των αμερικανικών εισηγμένων που ανακοίνωσαν αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα, και ιδιαίτερα των τεχνολογιών, που αποτελούν το «καμάρι» της βαριάς αμερικανικής «βιομηχανίας».

Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 0,5%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 1,004 τρισ. δολάρια. Κέρδη άνω του 3% σημείωσε και η μετοχή της IBM.

Κέρδη 0,54% για τον Dow Jones στις 25.462 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,46% στις 2.840 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,12% υψηλότερα στις 7.812 μονάδες.

Ενδεικτικός του καλού κλίματος στη Wall Street είναι ο δείκτης φόβου VIX (μεταβλητότητας), ο οποίος υποχώρησε άνω του 4% στις 11,66 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 0,1%, ο S&P 0,8% και ο Nasdaq για 1%. Αυτή ήταν η Πέμπτη κερδοφόρα εβδομάδα για τους Dow Jones, S&P.

Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των ΙΒΜ (+3,2%) και Pfizer (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-0,4%) και United Technologies (-0,2%).

Παράλληλα σε ανοδική τροχιά παρέμεινε και σήμερα η μετοχή της Apple σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 207,8 δολ. Υπενθυμίζεται ότι χθες η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο που έσπασε το φράγμα του 1 τρις. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση.

Επιπλέον, παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας. Η «απειλή» Τραμπ να επιβάλει επιπλέον δασμούς 25% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων, προκάλεσε την αντίδραση της Κίνας, η οποία, μέσο του υπουργού Εμπορίου, προειδοποίησε για αντίποινα, επιβάλλοντας δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων, αξίας 60 δισ. δολαρίων.

Κλείσιμο
«Οι αγορές αντιδρούν στην εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας σαν οι Αμερικανοί να είναι οι νικητές και οι κινέζοι οι χαμένοι», σχολίασε ο επικεφαλής νομισματικής πολιτικής της Mizuho Securities, Masafumi Yamamoto.

Στο μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,9% τον Ιούλιο από 4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ δημιουργήθηκαν 157.000 θέσεις εργασίας από 248.000 το Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα υποχωρήσουν στις 190.000 και η ανεργία στο 3,9%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,7% στα 68,49 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.223 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 0,3% και 0,8% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ στο 1,1573 από 1,1586 την προηγούμενη μέρα και στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,95%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης