Πιτσιλής για Λίστα Λαγκάρντ: Αδύνατη πλέον η αξιοποίησή της

pitsilis

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής και ανέφερε ότι έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών

Με εμφατικό τρόπο παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ότι η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ έχει τελειώσει πια, μετά τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως είπε με τις αποφάσεις αυτές, δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια» δήλωσε ο κ. Πιτσιλής και ανέφερε ότι έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών. Δηλαδή πχ το 2005 να είναι το χαρτοφυλάκιο X και το 2006 Χplus και να είναι τόσο σημαντική η διαφορά ώστε να έχει και ποινικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις 71, βγήκαν εντολές και σε φάση ολοκλήρωσης είναι 4.

Πόσες υποθέσεις ελέγχθηκαν

Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της περίφημης λίστας ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι για 629 ΑΦΜ από τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ για τα οποία έχει βγει εντολή ελέγχου οι 500 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ακόμα 178 ΑΦΜ τα οποία ελέγχονται με συναξιολόγησή και άλλων πληροφοριών και 30 ΑΦΜ. που είναι υποψήφια για έλεγχο στο προσεχές διάστημα.

Τα συνολικά ΑΦΜ είναι 807. Τα υπόλοιπα 920 επεστράφησαν στην οικονομική εισαγγελέα.

Συνολικά από την Λαγκάρντ ταυτοποιήθηκαν 1727 ΑΦΜ μέχρι το Μάρτιο του 2017 ενώ τότε στην ΑΑΔΕ ήρθε και το υπόλοιπο πακέτο της λίστας δηλαδή αλλά 1228 ΑΦΜ. Όμως οι αποφάσεις του ΣτΕ σταμάτησαν τον περαιτέρω έλεγχο.

«Δεν είναι αδίκημα λογαριασμός στο εξωτερικό»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Πιτσιλής έβαλε και την ταφόπλακα σε όλη την αντιπολιτευτική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις λίστες του εξωτερικού λέγοντας: «Το να διατηρεί κάνεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό δεν είναι ποινικό αδίκημα από μόνο του»...

ΣΧΟΛΙΑ (17)

@#

Το ΣΤΕ δεν ψηφίζει νόμους ρε αγράμματε, οι δικαστές εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζονται στην βουλή ή αποφασίζουν σύμφωνα με το σύνταγμα. Μάθε πρώτα να γράφεις χωρίς κεφαλαία και μετά μπορείς να εκφέρεις άποψη επί παντός επιστητού.

efor

...ξέχασε να πει ο διοικητάκος -στέλεχος της ΟΝΝΕΔ-ότι χάθηκαν περίπου 3 χρόνια όταν είχαν ¨ξεχάσει ¨ τα στικάκια στο συρτάρι και ¨αναδιοργάνωναν¨ επί Σαμαρά για 1,5 χρόνο το ΣΔΟΕ, τα αμαρτωλά χρόνια 2012-14. Η μήπως δεν ήξερε για τις προσφυγές των φορολογουμένων στο ΣΤΕ? Ή ότι θα τις κέρδιζαν διότι η πασοκονουδούλα έδιναν αφειδώς παρατάσεις φορολ. ελέγχου που κάποια στιγμή θα έπεφταν δικαστικά... όλοι έχουμε καταλάβει ποιος κάλυπτε ποιον τόσα χρόνια!!! Δώστε χαρούπια...

Ρία

Όλη η αλητεία βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ρε κοπρίτη που πήγαν τα 3,5 χρόνια και οι παχυλές κουβέντες του Τσίπρα? Ρε αλήτες τι κομμουνιστές είστε, μόνο για να κόβετε τις συντάξεις και να φορολογείτε μισθωτούς των 500 ευρώ? Ού να μου χαθείτε τσογλάνια, είστε ανίκανα όλα και μπήκατε στο δημόσιο για να τεμπελιάζετε και να σας ταΐζουμε. Ού να χαθείτε...

@efor

"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" έλεγαν οι αρχαίοι ημών. Δηλαδή φιλαράκι, ούτε αυτό ήξερε ο Αλέκσης όταν "ΤΣΥΡΙΖΑ" στα μπαλκόνια? Άντε δεν το ήξερε, σου είπε για την Novartis και πάλι δεν έγινε τίποτα. Εκεί ποιος φταίει πάλι? Για την Ηριάννα βγήκαν όλοι και καταδίκαζαν ή επαινούσαν τη δικαιοσύνη, για τη λίστα δε μίλησε κανείς. Ψηφίζεις? Κρίμα....

Γιωργος

Τ ακούς παιδάκι μου; Αυτές είναι μπάζες. Και μου θέλεις μετά Μάνατζμεντ και διοικήσεις επιχειρήσεων. Εδώ είναι τα λεφτά. Μια αποφασουλα και καθάρισες για όλη σου τη ζωή. Και χωρίς ελέγχους πόθεν έσχες. Άσε μετά τα ρολόγια και τα κορόιδα να δουλεύουν όσο θέλουν.

Συριζάκιας

Πάει και η λίστα Λαγκάρντ, θα το ξεχάσουμε αν και ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα. Ευτυχώς που στις επόμενες εκλογές θα έχουμε το επίσης μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα που είναι η Novartis του Μητσοτάκη και οι offshore της γυναίκας του Μητσοτάκη.

Αηδιασμένος

Ο Βενιζέλος έλεγε το 2014: Δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη λίστα Λαγκάρντ γιατί είναι παρανόμως αποκτηθείσα. Όλοι οι συριζΑνεΛΗΤΕΣ κραύγαζαν: Είναι στη λίστα και ο Βενιζέλος, γι' αυτό την κρύβει. Από κοντά και κάποιος συριζΑνεΛΗΤΗΣ Νικολούδης που δήλωνε: Από τη λίστα θα πάρουμε 3 δισεκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο και όσοι τη έκρυψαν στο συρτάρι θα πάνε φυλακή!!!!! Το 2015 υπουργός κατά της διαφθοράς ο συριζΑνεΛΗΤΗΣ Νικολούδης δήλωνε στη βουλή: Τον Ιούνιο θα έχουμε έσοδα από τη λίστα 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Μετά από λίγους μήνες, όταν ο Άδωνις τον ρώτησε που είναι τα έσοδα από τη Λίστα, ο συριζΑνεΛΗΤΗΣ Νικολούδης απάντησε: Δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε γιατί είναι παρανόμως αποκτηθείσα. Ότι έλεγε και ο επάρατος Βενιζέλος, αλλά αυτός ήταν και τι δεν ήταν;. Καταλάβατε μ΄......γκες μου ποιούς ψηφίσατε; Άντε και του χρόνου σε καλή μεριά (στους συριζΑνεΛΗΤΕΣ) το ψήφο σας..

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΔΕΡΦΕ.ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ Η ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ.ΠΑΣ ΚΑΛΑ Η ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ Κ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΦΙΛΕ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ Κ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Κ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΦΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ Κ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΛΑΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ.

Dr Μαρία

Μούφα η χρήση των λιστών φοροφυγάδων, λοιπόν! Διαβάζω πως ο Αρτέμης Σώρρας κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη για τις ανακριβείς δημαγωγικές του υποσχέσεις περί μοιράσματος 600 δις ευρώ σε Έλληνες ψηφοφόρους. Αν συμβεί αυτό, θα υπάρχει δεδικασμένο, και θα πρέπει να τιμωρηθούν με ισόβια φυλάκιση κι όλοι οι υπόλοιποι λαϊκιστές πολιτικοί της Ελλάδος, οι οποίοι υποσχέθηκαν πως θα μοιράσουν 600 δισεκατομμύρια ευρώ που δεν υπήρχαν. Θυμάστε ποιοι ήταν; Μα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, που ενσωμάτωσαν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα παροχών της Θεσσαλονίκης, τη μοιρασιά σε κοινωνικές ομάδες 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δήθεν υπήρχαν κρυμμένα σε Ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν σε Έλληνες πολίτες. Τελικά δεν υπήρχαν αυτά τα τεράστια ποσά φοροδιαφυγής κατατεθειμένα στην Ελβετία. Άνθρακες ο θησαυρός. Ανακριβή και τα σχετικά στοιχεία που "αποκάλυπτε" ο κομμουνιστής Μπογιόπουλος στα βιβλία που πουλούσε. Αλήθεια, που χάθηκε εκείνη η ψυχή;

stavros

@ΑΗΑΗΑΗΑΗΑ Απέτυχαν σε ολα! Το μόνο που πέτυχαν 100% είναι φτωχοποίηση της κοινωνίας!

Άλλη μια επικοινωνιακή απάτη καταρρέει

έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα γίδια για να τους ψηφίσουν πως θα καταργήσουν την λιτότητα χάρις τα αμέτρητα δισ΄που θα εισπράξουν από την Λίστα Λαγκάρντ και την Λίστα Μπόργιανς,όπως και ο ΓΑΠ έλεγε το '09 πως θα εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία,που τότε ήταν 30 δισ και ζήτημα αν το 10% ήταν εισπράξιμα,μια ζωή σανοφάγοι οι τέως ψηφοφόροι ΓΑΠ και νυν Συριζαίοι

freeman

Δεξιά & αριστερά & βενιζελοπασοκικά δίποδα , για την Λίστα Λαγκαρτ δεν πήγατε τον Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο ? Για τις 3 δεξιές ξαδέλφες που ΠΡΙΝ ΚΑΝ αποδεχτεί ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ , πρόλαβαν και τον καταδίκασαν . . .και αυτές ΤΕΛΙΚΑ ΑΘΩΕΣ ? Οι Συριζοφασίστες είχαν τότε ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ τους ΣαμαροΒενιζελοπασόκοΧρυσαυγήτες που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ δαιμονοποιούσαν τους ΓΑΠ-ΠΑΠ για να γλυτώσουν πολιτικά -ποινικά οι ΝΔ-ΚαραμανλοΠάκηδες2004-2009 , να αποπαπανδρεοποιήσει το πασοκ ο Βενιζέλος , να λεηλατήσει τους πασοκοψηφοφόρους ο Τσίπρας , να την χωθούν στα Βουλευτικά καλούδια οι Αδόλφοι . ΤΩΩΩΡΑ . . .ΑΝΑΚΆΛΥΨΑΝ πως η κατάθεση στο εξωτερικό ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ αποτελεί αδίκημα . . . και τα τότε αγανακτησμένα δίποδα . . . τώρα λουφάζουν , αλλά ΔΕΙΛΑ & ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΆ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ . . .ΔΕΝ τολμούν να Παραδεχτουν πως ο Γαπ το 2010 ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ . . ."ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΕΠΏΔΥΝΗ ΛΎΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 2004-2009 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ// .

V

Ε όχι... Εδώ σύντροφοι χτίσατε πολιτική καριέρα πάνω στη λίστα Λαγκάρντ. Τώρα τι θα λέτε; Τι; Α, ήταν και αυτό... αυταπάτη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

euro0

Δεν επιτεύχθηκε ακόμα συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών για το διάδοχο νόμο Κατσέλη - Στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 5 Απριλίου παραπέμπεται και η συζήτηση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους περί το ένα δισ. ευρώ

1
xrhmatistirio

Ως «μητέρα» των μαχών χαρακτηρίζουν την 29η Μαρτίου οι αγοραστές των ελληνικών τραπεζών καθώς εκείνη την ημερομηνία περιμένουν να ενταθούν οι ανοικτές πωλήσεις από τους short επενδυτών, μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών (Alpha bank, Eθνική).

stathaksi-new1

Aπορρίπτει την κριτική περί καθυστερήσεων στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες και προαναγγέλλει την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 1»

1
5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.