Τελεσίγραφο Τόμσεν: Χρειαζόμαστε συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα

tomsen_1

Ο Πόουλ Τόμσεν υποστήριξε ότι μια απόφαση για το χρέος στο Eurogroup του Μαΐου θα δώσει χρόνο στο ΔΝΤ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ESM – Μειωμένες οι διαφορές ΔΝΤ και θεσμών για το χρέος, ανέφερε

Συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους στο Eurogroup που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ζητά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τα αρμόδια κοινοτικά όργανα.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Τόμσεν επισήμανε ότι μια απόφαση για το χρέος την επόμενη εβδομάδα θα δώσει το χρόνο που χρειάζεται το Ταμείο για να ενεργοποιήσει μέχρι τον Αύγουστο το πρόγραμμά του για την Ελλάδα.

«Ναι. Αυτή είναι η σύντομη απάντηση. Ο χρόνος περνάει, ωστόσο, εάν υπάρξει μια απόφαση στο Eurogroup του Μαΐου, τότε θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα μας και να ενταχθούμε στο πρόγραμμα του ESM που τελειώνει τον Αύγουστο. Χρειαζόμαστε συμφωνία στο Eurogroup την επομένη εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ευρωπαϊκή πλευρά όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμη βάση. Ωστόσο, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια περιοχή που οι παραδοχές είναι αβέβαιες, κάνουμε συζητήσεις για ένα μηχανισμό που θα παρέχει πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, στην περίπτωση που η ανάπτυξη αποδειχθεί πιο αδύναμη από ότι εκτιμούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Αυτός η μηχανισμός εξετάζεται την τρέχουσα περίοδο. Αλλά πρέπει να πω πως οι διαφορές έχουν γεφυρωθεί σημαντικά, αν και παραμένουν ζητήματα σε εκκρεμότητα», επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Foxtrot

το εχουμε ξανακουσει το ποιημα ....στο τελος οτι πει η μανταμ Μερκελ θα γινει

Γιάννης

Αφήστε το φανταστικό όνειρο περί μείωσης του χρέους της χώρας και φροντίστε για την άμεση αναγκαστική είσπραξη οφειλών δισεκατομμυρίων ευρώ επιχειρηματιών-ελεύθερων επαγγελματιών, κατεχόντων κινητά-ακίνητα περιουσιακά στοιχεία προς ρευστοποίηση για εξόφληση οφειλών σε ασφαλιστικούς φορείς, τράπεζες, εφορίες, κρατικά ταμεία, οργανισμούς, εργαζόμενους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)