Οι πέντε εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην φαρμακευτική κάνναβη

Οι πέντε εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην φαρμακευτική κάνναβη

Οι επενδυτές εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα – Η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης εξελίσσεται στο μεγάλο επενδυτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «project leader» του νομοσχεδίου για την φαρμακευτική κάνναβη και σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς με την δική του συμβολή η κυβέρνηση θα αφήσει το αποτύπωμα της σ' αυτές τις εναλλακτικές επενδύσεις που θα αποφέρουν εισόδημα σε αγρότες και εργαζόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και βιομηχανικής επεξεργασίας. 

Το «σχέδιο – κάνναβη» προχωράει με γοργούς ρυθμούς και ήδη πέντε επενδυτικά σχήματα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στον υφυπουργό Ανάπτυξης. Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο τίθεται για πρώτη φορά το πλαίσιο για την παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση ιατρικών σκευασμάτων κάνναβης φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων μιας ιδιαίτερης καλλιέργειας. 

Από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο η Aphria

Στους ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη καλλιεργειών ιατρικής κάνναβης περιλαμβάνεται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στον Καναδά και παγκοσμίως. Η «Aphria» έχει έδρα το Οντάριο και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ενώ το ενδιαφέρον της ενισχύεται από το κλίμα της Ελλάδας, το οποίο ευνοεί την καλλιέργεια του φυτού. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη εταιρεία στην παραγωγή βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης και  παρά το γεγονός ότι έχει συσταθεί το 2013, διαθέτει ήδη θυγατρικές στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, ενώ στην Ευρώπη, μέσω της Aphria International, έχει προχωρήσει σε συμφωνία για την είσοδό της στη γερμανική αγορά, ενώ ανιχνεύει επενδυτικές ευκαιρίες σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, ΠΓΔΜ και Ελλάδα. Η εταιρεία παράγει και διαθέτει στην αγορά υψηλής ποιότητας αποξηραμένο ανθό και έλαια κάνναβης. 

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη συνάντηση με πρωτοβουλία της εταιρείας όπου έδωσαν το παρών 450 αγρότες, βουλευτές του Νομού, γεωπόνοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της εταιρίας από τον διευθυντή ανάλυσης Stephen Murphy, ο οποίος τόνισε πως η προσέλευση και το ενδιαφέρον στην Ξάνθη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

Στην Ελλάδα, η Aphria International σχεδιάζει να εγκαταστήσει μεγάλης κλίμακας δραστηριότητα, που θα εξελιχθεί σε τέσσερις φάσεις. Σε ορίζοντα τετραετίας, οι εγκαταστάσεις θα ξεπερνούν τα 92.000 τ.μ. θερμοκηπίων με παραγωγική δυναμικότητα άνω των 100 τόνων υψηλής ποιότητας φαρμακευτικής κάνναβης. Επίσης, αναμένεται εφόσον ξεκινήσει τη δραστηριότητά της το 2018 να δημιουργήσει 450-500 θέσεις εργασίας ως το 2021. Εκτιμάται ότι το ο συνολικός τζίρος από  την Ελλάδα θα ανέλθει σε 1,1 δισ. Ευρώ.

Μονάδα στην Ημαθία το σχέδιο της Golden Greece Canabis 


Η Golden Greece Canabis, είναι μια επενδυτική κοινοπραξία που συγκεντρώνει υπό την ομπρέλα της εταιρείες από Καναδά, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Πολωνία και Καζακστάν. Το business plan των επενδυτών, προβλέπει την κατασκευή μονάδας παραγωγής στην Ημαθία που θα δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα δυο με τρία χρόνια. 

Ο πρώτος γύρος επενδύσεων αναμένεται να είναι 400 εκατ. ευρώ και θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το 80% των θέσεων εργασίας στους τομείς της καλλιέργειας, εμπορίας και μεταφοράς θα μπορούσαν να καλυφθούν από Έλληνες. Ήδη ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης έκανε τα πρώτα βήματα για την αξιοποίηση μιας έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων, συνομίλησε με τους επενδυτές και δηλώνει σίγουρος πως η μονάδα παραγωγής που θα κατασκευαστεί στην περιοχή θα λειτουργήσει εξαιρετικά ευεργετικά στο αναπτυξιακό επίπεδο του Δήμου.

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Canopy Growth

Η Canopy Growth είναι μια διεθνώς κορυφαία εταιρεία, η οποία διαθέτει διαφορετικά είδη και θεραπευτικές ποικιλίες κάνναβης σε μορφή ξηρή, ελαίου και σε κάψουλες. Η Canopy Growth, ιδρύθηκε το 2014 και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τορόντο.  Έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις του τομέα στον Καναδά και το εξωτερικό, με τις δραστηριότητές της να εκτείνονται σε τέσσερις ηπείρους. 

Η συστηματική επέκτασή της στην Ευρώπη ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας στην ολλανδική αγορά. Διερευνά τη δυνατότητα επένδυσης άνω των 50 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει 500-1.000 θέσεις εργασίας, αναπτύσσοντας προοδευτικά εγκαταστάσεις παραγωγής 50 έως 100 χιλιάδων τμ.

Ενδιαφέρον από Σανγκάη και από ιταλο-ολλανδική φίρμα 


Η Europacific Medical είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Σαγκάη και διαθέτει εξειδικευμένη τεχνογνωσία από το Ισραήλ και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια. Στην χώρα μας μελετά επενδυτική πρόταση, περί των 20 εκατ. ευρώ και θα δραστηριοποιηθεί στο ιατρικό μάρκετινγκ., Ο διευθυντής της για τις δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας Έλληνας, ο κ. Παντελής Στανίτσας. 

Η Ιταλο-Ολλανδική εταιρεία «Enecta» παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, που αξιοποιεί Ιταλούς παραγωγούς κάνναβης, επιστήμονες και βοτανολόγους, δραστηριοποιείται ήδη διαθέτοντας τα προϊόντα της στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Κάποια διατίθενται και στην Ελλάδα. Η εταιρεία ξεκίνησε ως startup, αλλά εξελίχθηκε σε κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των κανναβοειδών. 

Ενδιαφέρον για επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα έχει εκδηλώσει, τέλος, η Hapa Medical Holdings BV, εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις πέρυσι και εδρεύει στην Ολλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Αγρότ'ς

Θα στερέψει ο Αλιάκμονας στην Ημαθία από τα ποτίσματα ή θα γίνει εκτροπή του Λουδία για να φτάσει το νερό στον μπάφο; Άντε ρε μάνα μ' ...! Δλειές με φούντες που λεν και στην Καρδίτσα.

Καπνός και καναβη

Όπου καλλιεργειται ο καπνός, η καναβη θα έχει επιτυχία. Για αυτό και το ενδιαφέρον για την περιοχή Γιακαδες Ξάνθης. Οι άσχετοι με την αγροτική οικονομία να μην κάνουν σχόλια.

ΜΑΡΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΗΣΕΙ ??????

andrew76

Oχι αλλα θα είναι καλοs πελατηs !!!

Γιώργος

Κυρίως να γίνουν επενδύσεις στην ιατρική κάνναβη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην ευεξία και με θεραπευτική συμβολή ανίατων ασθενειών, νευροεκφυλιστικών, αναστολή καρκινικών όγκων, αθροιστικής κεφαλαλγίας, αντιμετώπιση επιληπτικώ κρίσεων κλπ Γενικά είναι ευτυχές ότι υπάρχει μια τάση να ξεφύγουμε από τον σαχλό σκοταδισμό και να ενισχυθεί και η οικονομία αλλά κυρίως να διαφυλαχθεί το εξόχως σημαντικό της υγείας , πρόκειται για μια ανθρωποκεντρική επιλογή που θα πολεμηθεί από συμφέροντα και την οργανωμένη σαπίλα που θέλει να ελέγχει τις καταστάσεις και να τρομοκρατεί τον κόσμο ανάγοντάς το στον "μπάφο" και στην "μαστούρα", αλλά η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι όλες αυτές οι σκοτεινές τακτικές καπελώματος της αλήθειας έπεφταν στο κενό λόγω των βιωμάτων των ανθρώπων που τους επέτρεπαν να δουν πέρα από την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό κάποιων επίδοξων τελάληδων του ηθικού κρετινισμού.

ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ....

ηρθε η αναπτυξη το ριξαμε στον μπαφο και στο χασισελαιο

planet

Ασε μάσα σανό εσύ μην ασχολείσαι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

attiki_ar

Έργα βαριάς συντήρησης αλλά και νέες λιμενικές υποδομές σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Άνδρος, η Πάρος, η Σαμοθράκη, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Χίος και η Λέσβος, σειρά οδικών έργων με τα οποία θα αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά και κίνητρα για την διείσδυση του απαξιωμένου ελληνικού σιδηροδρόμου στις χερσαίες μεταφορές, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τομέα των μεταφορών το οποίο θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα.

airport_art

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία και η πολλά υποσχόμενη και ανερχόμενη Πολωνία αποτελούν το τοπ 5 των ευρωπαϊκών αγορών για τα ελληνικά αεροδρόμια το 2018, τα οποία δέχθηκαν συνολικά 23 εκατ. διεθνείς αφίξεις.

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».