Το Bitcoin έπεσε στις $8.000 λόγω... Google

Το Bitcoin έπεσε στις $8.000 λόγω... Google

Νέα πτώση στα ψηφιακά νομίσματα μετά την απόφαση της Google να απαγορεύσει τη διαφήμιση κρυπτονομισμάτων - Στα επίπεδα των 8.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin - Σε ότι οφείλεται η πτώση και τι λένε οι αναλυτές για την πορεία της αγοράς

Νέο sell-off πυροδοτήθηκε στα κρυπτονομίσματα, με αφορμή αυτή τη φορά την ανακοίνωση της Google, η οποία αποφάσισε την απαγόρευση των διαφημίσεων με σχετικό περιεχόμενο.

Σκοπός της εταιρείας είναι φυσικά να προστατεύσει το κοινό από τα αμέτρητα scams που κυκλοφορούν, διαφημίσεις που είτε αποτελούν ad fraud, δηλαδή καθαρή απάτη με σκοπό να αποσπάσει το "κλικ" του ανυποψίαστου θύματος μολύνοντας τον υπολογιστή του με κακόβουλο λογισμικό, είτε αφορούν κρυπτονομίσματα που είναι υπαρκτά μεν, ωστόσο δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από "φούσκες", που σκοπό έχουν να εξαπατήσουν τους επενδυτές.

Πράγματι, η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι γεμάτη από τέτοιες "απάτες", με το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφιακών νομισμάτων που εμφανίζονται καθημερινά να αποτελούν "σκουπίδια". Η κίνηση αυτή της Google μακροπρόθεσμα προστατεύει την αγορά, "καθαρίζοντας" το τοπίο από τις αμέτρητες αυτές απάτες και ανοίγοντας το δρόμο για ανάπτυξη των πιο "υγιών" κρυπτονομισμάτων, ωστόσο και τουλάχιστον αρχικά έρχεται ως "σοκ" σε μια αγορά, η οποία είναι ακόμη νέα και αντιδρά με υπερβολική μεταβλητότητα στις όποιες ειδήσεις.

Άλλωστε τα κρυπτονομίσματα έχουν εισέλθει σε μια μακροχρόνια φάση διόρθωσης, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, με αποτέλεσμα η παραμικρή "κακή" είδηση να δίνει αφορμή στις "bears" (αυτούς δηλαδή που ποντάρουν στην πτώση της) να την ωθήσουν ακόμα χαμηλότερα. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν (μεταξύ αυτών και η JP Morgan) ότι το Bitcoin μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στα 5.000 δολάρια, προτού όμως ανακάμψει και πάλι για νέα υψηλά. Πρόκειται για μια ανερχόμενη αγορά που αντιμετωπίζει ισχυρό volatility (μεταβλητότητα), κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό, έως ότου αυτή ωριμάσει, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές θα συμβεί μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή το δημοφιλές κρυπτονόμισμα βρίσκεται στο επίπεδο των 8.000 δολαρίων, με τα Ethereum και Litecoin να βρίσκονται γύρω στα 600 και 165 δολάρια αντίστοιχα, ενώ το "φιλο-τραπεζικό" XRP υποχωρεί στα 0,70 δολάρια.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς (market cap) έχει συρρικνωθεί στα 330 δισ. δολάρια, σχεδόν κατά 60% μειωμένη από το υψηλό των 800 δισ. που είχε αγγίξει λίγους μήνες πριν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4498863

Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε το ζήτημα στους Πιέρ Μοσκοβισί και Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο - Διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι δεν θα υπάρξουν «εκπλήξεις» με την Ελλάδα  - Χαρακτήρισε μείζον το ζήτημα το «κόκκινων δανείων»

citi_09

H αμερικανική τράπεζα σε έκθεσή της για την παγκόσμια οικονομία αναμένει, για την χώρα μας, επιβράδυνση της δραστηριότητας, με το ρυθμό ανάπτυξης να περιορίζεται στο 1,5% τόσο το 2019 όσο και τη διετία 2020-2021 ενώ δίνει πρόβλεψη 1,4% για το 2022

diamerismata_oikonomia

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», λέει η λαϊκή παροιμία. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και εάν δεν το συντηρήσεις ή το ανακαινίσεις, ειδικά σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου η πλειονότητα των σπιτιών μετρά μια ηλικία περί τα 30 έτη.