Νέα Υόρκη: Κάλεσμα στους επενδυτές και από τον Τσακαλώτο

Νέα Υόρκη: Κάλεσμα στους επενδυτές και από τον Τσακαλώτο

«Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία»

Σε μια σειρά δεδομένων που αφορούν την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα προγράμματα, την επιτυχή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίων, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και τη βελτίωση στις εξαγωγές, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum.

Υπάρχει μία σημαντική διαφορά μεταξύ του φετινού φόρουμ και των προηγούμενων, ανέφερε και υπογράμμισε πως ο λόγος είναι ότι το 2018 σηματοδοτεί μία καθοριστικής σημασίας στιγμή για την Ελλάδα.

Ανέφερε επίσης ότι ο προϋπολογισμός που βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισής του από την Ολομέλεια της Βουλής, σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. «Αυτό είναι αποτέλεσμα και της σκληρής δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης και των σημαντικών θυσιών των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο κ.Τσακαλώτος.

«Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις θα αναφέρει και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη μειούμενη τάση στην ανεργία, η οποία αποτελεί ισχυρό μήνυμα της σταθερά βελτιούμενης τάσης στην ανάπτυξη, αποδίδοντας αυτές τις θετικές προοπτικές στη βελτίωση της πίστης στη βιωσιμότητα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών και στην εισαγωγή ενός ευρέος φάσματος μεταρρυθμίσεων που ανασχημάτισαν την ελληνική οικονομία.

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά, «στόχος της κυβέρνησης ήταν να στηρίξει τα τμήματα της κοινωνίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση. Καθώς μπαίνουμε στο στάδιο της ανάκαμψης, οι προσπάθειές μας θα είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των προοπτικών ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα τον δίκαιο χαρακτήρα της».

Με σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον (με τη μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου), ενώ κατευθύνει τη δημόσια χρηματοδότηση σε πολλά υποσχόμενους τομείς οικονομικής δραστηριότητας: «Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία».

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι το επόμενο έτος θα χαρακτηρίζεται από τις συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα χρέους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει επαρκή αποθέματα που θα επιτρέψουν και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού και θα υποστηρίξουν την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, πράγμα το οποίο αποτελεί στόχο τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της.

Ο υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο της εκδήλωσης, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών και αύριο Τρίτη θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στις 15.45 μ.μ. ο κ. Τσακαλώτος θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ilias

Χαχαχαχαζαχαχαχαχαχαζαχαζαζαζαχαχαχαχαχαα!!!!!!! Έλεος τι ειδήσεις είναι αυτές !!! Είναι δυνατόν ο μαοιστης Τσακακωτος να μιλά για επενδύσεις !!!!! Μην μα κάνετε να βρίζω χριστουγεννιάτικα !!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαζαχαχαχαχ!!!!

Άχαχα.....

Για αυτό οι γνωστοί δισεκατομμυριούχοι και πολυεκατομμυριούχοι της Ελληνικής Ομογένειας Αμερικής τον "έστειλαν" με την απουσία τους!!!!! Σαν δεν ντρέπονται που κάνουν Χριστουγεννιάτικες διακοπές όλοι αυτοί οι υπο-υπουργοί με τα ασκέρια τους στο Μανχάτταν και με τον ιδρώτα των συνελλήνων φορολογουμένων. Πολύ "λάδι" αλλά από τιγανίτα "ντίπ" και από "ντίπ".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης