Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή

Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων στην Κυανή Ακτή

Καταδίωξη στους δρόμους του κόλπου του Σεν Τροπέ - Περίπου 15 πανάκριβα ρολόγια έχουν κλαπεί από την αρχή του καλοκαιριού

Τέσσερις συλλήψεις για κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων  στην Κυανή Ακτή
Στο στόχαστρο καλά οργανωμένων ομάδων βρίσκονται και φέτος οι εύποροι ξένοι τουρίστες στην Κυανή Ακτή, με τις γαλλικές Αρχές να καταγράφουν σειρά κλοπών κοσμημάτων και ρολογιών πολυτελείας. Το Σάββατο, τέσσερις Ισπανοί συνελήφθησαν για την κλοπή ρολογιού αξίας 300.000 δολαρίων από Βραζιλιάνο τουρίστα στο Σαν Τροπέ.

Το ρολόι εκλάπη την Παρασκευή στο Σαν Τροπέ, το διάσημο θέρετρο της νοτιοανατολικής Γαλλίας που κάθε καλοκαίρι προσελκύει διεθνή πελατεία, από διασημότητες και υπερπλούσιους μέχρι τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη χωροφυλακή του νομού Βαρ, ο Βραζιλιάνος ιδιοκτήτης του ρολογιού δήλωσε ότι η αξία του ανέρχεται σε 300.000 δολάρια, περίπου 261.000 ευρώ. Το πανάκριβο ρολόι εντοπίστηκε μετά τη σύλληψη των υπόπτων και επιστράφηκε στον κάτοχό του.

Καταδίωξη στους δρόμους του κόλπου του Σεν Τροπέ

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρονται να διέφυγαν με όχημα μετά την κλοπή, με τις γαλλικές Αρχές να εξαπολύουν επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Nice Matin», ακολούθησε καταδίωξη στους ελικοειδείς δρόμους του κόλπου του Σαν Τροπέ. Οι τέσσερις ύποπτοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τελικά στην πόλη Κογκολέν, σε μικρή απόσταση από το Σαν Τροπέ, και τέθηκαν υπό κράτηση.

Περίπου 15 κλοπές ρολογιών από την αρχή του καλοκαιριού

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζουν κάθε καλοκαίρι οι Αρχές στην Κυανή Ακτή, όπου καλά οργανωμένοι κλέφτες επιχειρούν να αρπάξουν κοσμήματα και πανάκριβα ρολόγια από εύπορους ξένους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τη χωροφυλακή, περίπου 15 ρολόγια πολυτελείας έχουν κλαπεί από την αρχή του φετινού καλοκαιριού.

Σε τέσσερις από αυτές τις υποθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά οκτώ συλλήψεις, ενώ για τις υπόλοιπες οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κλείσιμο

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της χωροφυλακής

Μπροστά στην αύξηση των περιστατικών, η ομάδα χωροφυλακής του Γκασέν-Σαν-Τροπέ έχει ενισχυθεί φέτος με απόσπασμα του Κεντρικού Γραφείου Καταπολέμησης της Παραβατικότητας (OCLDI).

Η ειδική αυτή ενίσχυση έχει ως στόχο τη διερεύνηση των υποθέσεων κλοπής ρολογιών πολυτελείας και τη δράση των οργανωμένων ομάδων που στοχεύουν τους εύπορους επισκέπτες της περιοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης