Αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες

Αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες

Αύξηση κατά 343 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες

Αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες
Μπορεί η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρώθηκε και η δόση των 7,7 δισ. να εκταμιεύτηκε στις 10 Ιουλίου, όμως τα «φέσια» του Δημοσίου, όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους αυξήθηκαν κατά 343 εκατ. ευρώ.

Από αυτά η πλειοψηφία, περίπου 269 εκατ. ευρώ, αφορά κυρίως σε έμμεσες επιστροφές φόρων, μια διαδικασία που, σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, επρόκειτο να απλοποιηθεί από 1η Αυγούστου, όμως στην ουσία η απόφαση για την ενεργοποίησή της εκδόθηκε στα τέλη Αυγούστου με αποτέλεσμα να χαθεί και ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού.

Συνολικά, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανέρχονται σε 1,521 δισ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν και σε εκκρεμείς αιτήσεις που δεν έχουν ακόμα εκκαθαριστεί.

Εκτός από την επιστροφή
Κλείσιμο
ΦΠΑ, αύξηση κατά 100 εκατ. ευρώ παρουσίασαν και οι συσσωρευμένες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, με αποτέλεσμα, να παρατείνονται οι διαδικασίες για την απονομή συντάξεων, παρά το γεγονός ότι η γρήγορη «εκκαθάριση» των αιτήσεων αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Όσον αφορά τις πληρωμές του Αυγούστου, πάντως, πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνουν ότι κύλησαν ομαλά, κι έτσι στα τέλη Σεπτεμβρίου ο στόχος πληρωμών 1

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης