Ελλάδα όπως Ζαΐρ, Κένυα και Μαδαγασκάρη - Παίρνουμε το ίδιο πρόγραμμα από το ΔΝΤ

Ελλάδα όπως Ζαΐρ, Κένυα και Μαδαγασκάρη - Παίρνουμε το ίδιο πρόγραμμα από το ΔΝΤ

Δείτε την λίστα των χωρών που πήραν μνημόνιο από το Tαμείο με μέτρα αλλά όχι λεφτά, παρά μόνον αν και όταν το χρέος κρίνεται βιώσιμο

Μετά από έναν χειμώνα με παχιά λόγια και «χαμένες ψευδαισθήσεις» η Ελλάδα βρίσκεται εν έτει 2017 στο κατώφλι για την είσοδο στο κλαμπ των χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου που έλαβαν το ίδιο πρόγραμμα από το ΔΝΤ πριν από πολλά πολλά χρόνια, τη δεκαετία του 1980. Η «λύση» αυτή αναμένεται να κλειδώσει την Πέμπτη στο Eurogroup του Λουξεμβούργου. 

Όπως αποκάλυψε προ ημερών το «Πρώτο Θέμα» η συνταγή που προσφέθηκε στο Μεξικό το 1986 είναι αυτή που δίνεται σήμερα στην Ελλάδα, δηλαδή ένα μνημόνιο του Tαμείου που θα περιέχει μέτρα αλλά όχι λεφτά παρά μόνον αν και όταν το χρέος κριθεί βιώσιμο. Λίγες μέρες αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Ταμείου Τζέρι Ράις και οπτικοποιείται πλέον από τη λίστα των 19 χωρών που έλαβαν το περίφημο Stand By Arrangement όπως φαίνεται σε (παλαιότερο) έγγραφο του Ταμείου. 

Οι πρώτες χώρες που μπήκαν στο κλαμπ ήταν το Σουδάν, το Εκουαδόρ, το Ζαΐρ και η Μαδαγασκάρη το 1983, ακολούθησαν μεταξύ άλλων η Σομαλία και η Χιλή το 1985, το Μεξικό το 1986, η Αργεντική και η Ακτή Ελεφαντοστού το 1987 και τελευταίες η ενωμένη τότε Γιουγκοσλαβία και η Βραζιλία το 1988. Τελευταίες βέβαια μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές διότι, δυστυχώς, η τελευταία και 20η χώρα στη λίστα που αναμένεται να «απολαύσει» αυτού του τύπου το μνημόνιο από το ΔΝΤ θα γίνει τον Ιούλιο η Ελλάδα. 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Και τώρα η ερώτηση των χιλίων ευρώ

Και καλα φάγανε μνημόνιο από το ΔΝΤ το 85. Τώρα, 30 χρόνια αργότερα σε τη οικονομική μοιρα είναι ? Ανακάμψανε, η συνεχίζουν ώς αποικίες χρέους ? Για να δούμε σε τι μοίρα θα είναι τα εγγόνια μας ...

τι πιο φυσιολογικο

για την δημοσιομπανανια των βαλκανιων ...

Ατυτή είναι η θέση μας

Καθείς με τους ομοίους του. Η Κύπρος, η Ιρλανδία κλπ. επέδειξαν ευρωπαϊκή συμπεριφορά και βγήκαν απο τα μνημόνια. Οι Έλληνες επεδειξαν τριτοκοσμική συμπεριφορά και πάνε όλο και χειρότερα. Στη ζωή όπως φέρεσαι σου φέρονται.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ!

Σίγουρα οι αγορές έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Οικονομία του Ζαρ ή της Κένυας από του Σοβιετικού Ελλαδιστάν! Πρέπει να είσαι ο ψυχοπαθής δολοφόνος με το πριόνι για να έρθεις να επενδύσεις στο Σκουρλετιστάν για να σε ξεσκίσουν μετά στο φορολογία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eurogroup_moscovici_arthro

«Απαραίτητο» να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, είπε ο Επίτροπος - Δεν υπήρξε συμφωνία για το χρέος, αλλά επιτεύχθηκε «κάποια πρόοδος», ανέφερε ο Μάριο Σεντένο, μετά το Eurogroup - Ο Ρέγκλινγκ θύμισε ότι η υπο-δόση του ενός δισ. ευρώ από την προηγούμενη αξιολόγηση θα είναι διαθέσιμη έως τις 15 Ιουνίου

tsakalotosv0

Νέος στόχος η εύρεση συνολικής συμφωνίας για το χρέος στις 21 Ιουνίου - Κορυφαίος Έλληνας αξιωματούχος διαπίστωνε ωστόσο... πρόθεση σύγκλισης μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ - Την μη ύπαρξη συμφωνίας επιβεβαίωσε και ο Μάριο Σεντένο μετά τη λήξη της συνεδρίασης - Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε «αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, παρά το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα»

4
oikonomikwn-1440x564_c

Δεσμεύθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες