Οκτώ εκατομμύρια τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα της Volkswagen στην ΕΕ

Οκτώ εκατομμύρια τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα της Volkswagen στην ΕΕ

Το γεγονός παραδέχθηκε η ίδια η εταιρεία με επιστολή της προς τους Γερμανούς βουλευτές

Οκτώ εκατομμύρια τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα της Volkswagen στην ΕΕ
Σε 8 εκατομμύρια οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τοποθετήσει η Volkswagen το «πειραγμένο» λογισμικό που παραποιεί τα στοιχεία στις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων. Το γεγονός παραδέχθηκε η ίδια η εταιρεία με επιστολή της προς τους Γερμανούς βουλευτές, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Σύμφωνα με της εφημερίδα, η επιστολή με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου αναφέρει πως επηρεάζονται τα οχήματα με κινητήρες 1,2. 1,6 και 2,0 λίτρων και φέρει την υπογραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και νυν lobbyist της VW, Thomas Steg.

Κλείσιμο
Οι συγγραφείς της επιστολής ζητούν συγνώμη για τις «αδικοπραξίες ορισμένων μεμονωμένων ατόμων» και υπόσχονται να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του θέματος.

Εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι δεν γνωρίζει για την επιστολή και ως εκ τούτου δεν προβαίνει σε κανένα σχετικό σχόλιο.

Σήμερα αναμένεται η ομιλία του νέου δ/ντος συμβούλου της VW, Matthias Mueller, σε συνέλευση του προσωπικού της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ αύριο ενημερώνει το εποπτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης