Ρέγκλινγκ: Όσο η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο

Ρέγκλινγκ: Όσο η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο

Είπε ότι η χώρα ίσως χρειαστεί ένα προληπτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης κάτι που θα ήταν, όμως, μια βιώσιμη και εφεδρική λύση σε περίπτωση ανάγκης

Ρέγκλινγκ: Όσο η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο
Το ελληνικό χρέος είναι «απολύτως βιώσιμο», εάν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις,  σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Market News International την Πέμπτη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να περιμένουν την πέμπτη αξιολόγηση για να πουν αν είναι νωρίς ή όχι η χώρα μας να φύγει από το ΔΝΤ.

«Χάρη στις πολύ καλές συνθήκες δανεισμού από εμάς το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, κάτι που θα ισχύει για όσο διάστημα η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις», είπε, προσθέτοντας ότι λόγω των καλών αυτών συνθηκών το 2008 η Ελλάδα έπρεπε να πληρώνει 13 δισ. ευρώ σε τόκους δανεισμού, ενώ το 2013 κατέβαλε 5 δισ. ευρώ για τόκους από τα δάνεια που έχει λάβει.

Κλείσιμο
Πάντως, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα προληπτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης κάτι που θα ήταν, όμως, μια βιώσιμη και εφεδρική λύση σε περίπτωση ανάγκης, ενώ τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να στηρίξουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης