Αυστραλία: Σημαντική συνεργασία για την Creta Farms με συμβόλαιο 400 εκατ. δολάρια Αυστραλίας

Αυστραλία: Σημαντική συνεργασία για την Creta Farms με συμβόλαιο 400 εκατ. δολάρια Αυστραλίας

Η συμμαχία με την Αυστραλιανή Primo Meats στηρίζεται στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου συνεργασίας, αυτό του licensing agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms

Αυστραλία: Σημαντική συνεργασία για την Creta Farms με συμβόλαιο 400 εκατ. δολάρια Αυστραλίας
Μπορεί να ειπωθεί σε μια νέου τύπου έννοια ως "βιομηχανικό franchising". Αναφερόμαστε στη νέα συμφωνία που η Creta Farms και τα αδέλφια Τάκης και Μανόλης Δομαζάκης υπέγραψαν με την Νο1 εταιρεία αλλαντικών της Αυστραλίας. Μια συμφωνία που σε καιρούς δύσκολους για την ελληνική αγορά αναδεικνύει ότι υπάρχει ελληνική τεχνογνωσία, αλλά και άλλου τύπου ευκαιρίες για τα ελληνικά τρόφιμα.

Η συμμαχία με την Αυστραλιανή Primo Meats στηρίζεται στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου συνεργασίας, αυτό του licensing agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ), το οποίο η εταιρεία ανέπτυξε στα πλαίσια του επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής Διεθνούς της Ανάπτυξης, καινοτομώντας αυτή την φορά και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Με αυτό τον τρόπο, η Creta Farms γίνεται πρωτοπόρος στην εξαγωγή τεχνογνωσίας στον τομέα τροφίμων σε αυτά τα μεγέθη. Με το μοντέλο αυτό, η Creta Farms πετυχαίνει τη μέγιστη απόδοση, κεφαλαιοποιώντας τις σχετικές επενδύσεις της τελευταίας 10ετιας. Επενδύσεις σε πατέντες καιδαπάνες για την κατοχύρωση του προιόντος των αλλαντικών με ελαιόλαδο παγκοσμίως.

Η συνεργασία αυτή είναι κατ΄ ελάχιστο 5ετους διάρκειας, εκτιμάται ότι στην περίοδο αυτή οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα AU$400εκ, έχει εγγυημένο ποσοστό εκτέλεσης, περιλαμβάνει δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties) και ήδη τοπικά ανακοινωμένο πλάνο προωθητικών ενεργειών που ξεπερνά τα AU$5εκ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης