Παγκόσμια Τράπεζα: Βελτιώνεται το «επιχειρείν» στην Ελλάδα

Παγκόσμια Τράπεζα: Βελτιώνεται το «επιχειρείν» στην Ελλάδα

Τη βελτίωση της κατάταξης της χώρας στους δείκτες επιχειρηματικούς περιβάλλοντος καταγράφει η Έκθεση "Doing Business 2012" της Παγκόσμιας Τράπεζας- Ανοδος κατά έντεκα θέσεις στην κατάταξη

Παγκόσμια Τράπεζα: Βελτιώνεται το «επιχειρείν» στην Ελλάδα
Στις χώρες των οποίων η οικονομία έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιχειρηματικές συνθήκες, συμπεριέλαβε η Παγκόσμια Τράπεζα την Ελλάδα στην έκθεση «Doing Business 2013».

Σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οργανισμού, παραμένουν τα εμπόδια για το «επιχειρείν», ωστόσο η χώρα κατατάσσεται στα 10 κράτη που κατέγραψαν το 2012 τη μεγαλύτερη βελτίωση αναφορικά με τις επιχειρηματικές συνθήκες.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά ο χρόνος που χρειάζεται για την έκδοση οικοδομικής άδειας, η διαδικασία για την εξυγίανση των αφερέγγυων επιχειρήσεων, ενώ ενισχύεται η προστασία των επενδυτών με μεγαλύτερες απαιτήσεις διαφάνειας.

Σε σύνολο 185 κρατών, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 78η θέση, ενώ τον προηγούμενο χρόνο βρισκόταν στην 89η θέση.

Η Ελλάδα καθοδηγούμενη εν μέρει από την οικονομική κρίση βελτίωσε το ρυθμιστικό περιβάλλον με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών, σημειώνει η έκθεση «Doing Business 2013».
Κλείσιμο

«Μέρος της λύσης στο υψηλό χρέος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και υπάρχει ευρεία αναγνώριση ότι δημιουργείται ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τους επιχειρηματίες και αυτό είναι ουσιώδες για την επίτευξη του στόχου» αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ωστόσο πως παραμένει δύσκολο να ξεκινήσει κανείς μία νέα επιχείρηση στην Ελλάδα.

Η Πολωνία κατατάσσεται πρώτη διεθνώς στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος κατά το παρελθόν έτος, καθώς ενίσχυσε την ευκολία του επιχειρείν στην εγγραφή της περιουσίας τω επιχειρήσεων, στην πληρωμή φόρων, στην εκτέλεση των συμβάσεων, καθώς και στην επίλυση θεμάτων σχετικών με την αφερεγγυότητα επιχειρήσεων.

Εκτός από την Πολωνία, οι 9 άλλες οικονομίες που σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στην διευκόλυνση των επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς είναι οι Σρι Λάνκα, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν, Μπουρούντι, Κόστα Ρίκα, Μογγολία, Ελλάδα, Σερβία και το Καζακστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης