Β. Σιαρλή: Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το Μνημόνιο

Β. Σιαρλή: Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το Μνημόνιο

Διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το θέμα της εξακρίβωσης του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα χρειαστεί άλλους 2-3 μήνες...

Κακοποίηση κρατούμενου στο Α.Τ. Ακρόπολης
Β. Σιαρλή: Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το Μνημόνιο
Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμο το Μνημόνιο της Κύπρου με την Τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βάσος Σιαρλή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το θέμα της εξακρίβωσης του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα χρειαστεί άλλους 2-3 μήνες.

Σημειώνεται ότι οι επαφές της Τρόικας στη Λευκωσία ολοκληρώνονται σήμερα, με συνάντηση που θα έχει το κλιμάκιό της με την αρμόδια υπουργική επιτροπή το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του στην οικονομική ιστοσελίδα StockWatch, ο κ. Σιαρλή διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία της συνομολόγησης του μνημονίου θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα και η Κύπρος θα εξασφαλίσει το δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Κλείσιμο

Διευκρίνισε επίσης ότι το γεγονός ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων «δεν επηρεάζει την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το μηχανισμό». Στο μνημόνιο, πρόσθεσε, θα τεθεί «το μέγιστο ποσό που μπορεί να χρειαστούμε». Παράπεμψε μάλιστα στην περίπτωση της Ισπανίας, η οποία υπόγραψε το μνημόνιο την περασμένη Παρασκευή, αν και η έρευνα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της θα χρειαστεί 2-3 μήνες.

Το ίδιο θα συμβεί και με την Κύπρο, είπε ο κ. Σιαρλή, «αν καταλήξουμε ότι οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ανέρχονται στα 6 δισ. ευρώ, τότε το ποσό που μπορεί να δανειστούμε από το μηχανισμό να κυμαίνεται στα 10-11 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα που έχει προκύψει με την αναχρηματοδότηση του δημόσιου βραχυπρόθεσμου χρέους, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει την εξασφάλιση χρηματοδότησης μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης