ΧΑ: Τρώει «σφαλιάρες» εν μέσω πολιτικής ζαλάδας

ΧΑ: Τρώει «σφαλιάρες» εν μέσω πολιτικής ζαλάδας

Η αγορά «πληρώνει» το διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο – Πιέσεις και στις ευρωαγορές, κάτω από το 1,30 το ευρώ

ΧΑ: Διευρύνονται οι απώλειες - Ακριβότερο επιτόκιο δανεισμού
Προσπάθεια να υπερβούν την πολιτική … ζαλάδα επιχείρησαν οι δραστηριοποιούμενοι στο χρηματιστήριο, αλλά οι δυνάμεις δεν επαρκούσαν.

Έτσι το ΧΑ έκλεισε για τρίτη ημέρα με απώλειες  0,87% και τον Γενικό Δείκτη στις 615,16 μονάδες.

Κλείσιμο
Από το πιο απλό θέμα των καταθέσεων, έως την αποπληρωμή του δανείου και τις διαπραγματεύσεις  επικρατεί μια ζαλάδα, η οποία θα γίνει οριστικός πονοκέφαλος μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Μάλιστα, μέχρι το μεσημέρι η άνοδος έφθασε έως και … κοντά στο 1%, αλλά τελικά η αγορά γύρισε αρνητικά, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές που καταγράφουν απώλειες περίπου μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Σε πτώση και το ευρώ καθώς έφθασε τα 1,2943 δολάρια. Το κόστος δανεισμού των Ισπανικών ομολόγων υπερέβη το 6% ενώ η ανησυχία για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ επανέκαμψε, κυρίως από τους Αγγλοσάξωνες, όπως συνέβαινε στα τέλη του 2009 και το 2010.

Στην Αθήνα, όποια αγορά έχει … απομείνει μετά τα διαδοχικά πλήγματα που δέχεται ΚΑΙ από τους λαϊκισμούς, εντοπίζεται στις συναλλαγές trading στις τραπεζικές μετοχές. Στα 1,40 ευρώ η μετοχή της Εθνικής έχασε 1,41% Κέρδη 6,09% για την Eurobank και 5,94% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κέρδη 2,40% για την Τράπεζα Κύπρου και 1,34% για την Cyprus Popular Bank. Kέρδη 2,40% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Πτώση 2,07% για τον Μυτιληναίο, 3,07% για τον ΟΠΑΠ και 2,88% για τον  ΟΤΕ . Απώλειες και για την Coca- Cola- η οποία έχασε 1,94% και 3,8% για την Βιοχάλκο. Στα 26,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.                                                 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης